Brașov
x = independently organized TED event

This event occurred on
March 25, 2023
Brasov, Brașov
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kronwell Brasov Hotel
Bulevardul Gării 7A, Brașov 500203
1
Brasov, Brașov, 500203
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Brașov events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adrian Veștea

Fiu al oraşului Râşnov, Adrian Veştea este economist de profesie. A urmat cursuri postuniversitare în domeniul managementului administraţiilor locale şi s-a remarcat în activitatea sa prin iniţiativă, pasiune şi încredere în potenţialul său şi al comunităţii din care provine. Între anii 2004-2016 a condus oraşul în calitate de primar, transformând o localitate inertă și vetustă într-o cochetă și animată stațiune turistică de interes național, care atrage anual sute de mii de turişti. Din anul 2016, Adrian Veştea ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, iar începând din anul 2020 conduce Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, for reprezentativ pentru cele 41 de administraţii publice ale judeţelor din România. Funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, modernizarea drumurilor judeţene, îmbunătăţirea infrastructurii de sănătate și a serviciilor furnizate de cele cinci spitale clinice aflate în administrarea Consiliului Judeţean, implementarea digitalizării în activitatea administrativă şi de asistenţă socială, consolidarea poziţiei judeţului Braşov ca destinaţie turistică numărul 1 a României, precum și eficientizarea şi renovarea energetică a clădirilor publice sunt printre cele mai importante preocupări care au marcat activitatea sa în ultimii 7 ani.

Alec Blenche

Alec Blenche a făcut studii de Drept Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație odată cu scrierea și publicarea cărților din seria Călătoriile lui Erus, care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România.

Ana Stamatescu

Ana a fost nominalizată în 2017 de Forbes România în cadrul Forbes “30 sub 30”, iar din 2018 face parte din rețeaua Bosch Alumni Network ca Changemaker Fellow, iar în 2022 a absolvit programul emblematic de leadership al Institutului Aspen România: Aspen Young Leaders. Ana vorbeste despre lilieci, rolul lor esențial în viața noastră de zi cu zi (țin sub control numărul de insecte dăunătoare, polenizează mii de plante, răspândesc semințe în zone noi și nu numai!), dar mai ales despre cum poți combate frica de necunoscut cu empatie, informații reale și curiozitate.

Carmen Ion

Carmen Ion este profesor de română la Colegiul National Pedagogic Spiru Haret Focșani, și este iubitor de cărți, oameni, viață. Carmen crede că în absența lecturii, oamenii sunt mai săraci și mai puțin vii, de aceea a creat un festival dedicat elevilor, prin care îi provoacă să facă trailere după cărți.

Damian Drăghici

Damian Drăghici este unul dintre puținii artiști români care se pot lăuda cu un premiu Grammy. Cu o viață parcă desprinsă din povești, Damian reușește să se desprindă de toate greutățile aduse de condiția sa și să ajungă la performanța de a înregistra peste 20 de albume muzicale, împreună cu nume grele ale industriei muzicale internaționale, precum Joe Cocker, James Brown şi Cindi Lauper, Shaggy, Zucherro şi Nigel Kennedy.

Doru Pelivan

Doru a creat o școala de marketing prin care au trecut deja peste 10.000 de oameni. Prin aceasta școală Doru îi ajută micii antreprenori și specialiștii să își facă singuri marketing-ul online.

George Buhnici

Jurnalist din 1997, pasionat de inovație și tehnologie în forma în care se poate îmbunătăți concret calitatea vieții oamenilor. După 8 ani de investigație, George Buhnici a creat prima emisiune de tehnologie de la ProTV care a fost lider de piață timp de 8 ani câtă vreme a realizat-o și a prezentat-o. În paralel, George împreună cu o echipă de specialiști, a creat prima casă la cel mai înalt nivel de sustenabilitate din lume, acela de premium pasiv.

Horea Timiș

Timiş Horea, de profesie medic medicină generală, expert în management sanitar, fost director de spital , fost consilier MS şi director DSP Alba a fost în pandemie director DSP Arad, implicat în proiecte de inovaţie și start-up-uri medicale, a câştigat de două ori selecţia la EIT Health, Smart Ageing Câmp şi Go2China, CEO Heymedica.com un strat-up de servicii medicale la nivel European. Speaker şi partener în mai multe proiecte de inovaţie în sănătate.

Ioana Borșan

Ioana Borșan este fondatorul primului muzeu interactiv de ştiinţe din Transilvania. Absolventă a Facultăţii de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, urmează doctoratul în Ingineria Materialelor, la Universitatea Transilvania din Braşov. Experimentarea misterului din prezent, cu gândul către viitorul adulţilor de mâine a determinat-o pe Ioana Borșan să pună bazele primului muzeu interactiv de ştiinţe din Transilvania.

Organizing team

Tibi
Ruczui

Brasov, Romania
Organizer