KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu!

This event occurred on
July 9, 2022
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

Subotu 9.7.2022. rezervirajte za novu dozu inspiracije. Naime, TEDxKoprivnicaLibrary dolazi nam u ljetnom izdanju ponovno u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica. „Velike ideje u malom gradu“ popularni su moto ovog događanja koje iz godine u godinu privlači sve više ljudi zanimljivim odabirom govornika te vjerujemo da organizatori ni ove godine neće razočarati sudionike koji se vrlo rado inspiriraju u prostoru koprivničke knjižnice.

TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja počela s radom u Kaliforniji prije 30 godina. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ je prva knjižnica u EU koja je nositelj TED-ove licence od 2013. godine pod nazivom TEDxKoprivnicaLibrary gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“.

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dijana Ferković

Economist
Dijana Ferković (1976., Travnik, BiH) magistrica je ekonomskih znanosti koja je cijeli život okružena brojevima, financijama, izračunima i tablicama. U svojoj bogatoj poduzetničkog i poslovnoj karijeri radila sve i svašta. Upoznala je dobro i školski sustav, javnu upravu, neprofitni sektor, malo, srednje i veliko poduzetništvo. Proputovala je Europu i Sjevernu Ameriku i pomogla desecima privatnih poduzetnika do dođu do sredstava iz EU fondova. Napisala je tisuće stranica raznih projektnih prijedloga i projektnih izvješća. No tek kao majka troje tinejdžera osjetila je poriv da napiše i ostavi nešto korisno svojoj i drugoj djeci u naslijeđe. Napisala im je knjigu NOVAC materino uputstvo za upotrebu.

Dijana Zorić

Storyteller
Stručnjakinja za storytelling i vanjsku komunikaciju. Surađivala je u osmišljavanju i plasiranju komunikacijskih strategija i ključnih poruka u kampanjama brojnih domaćih i inozemnih brandova. Educirala se i kontinuirano se usavršava na prestižnim svjetskim veleučilištima (International School of Storytelling na Emerson College, Scottish International Storytelling Festival u Edinburghu, Storytelling Centre Amsterdam te individualni treninzi u organizaciji renomiranih storytelling stručnjaka i umjetnika iz Europe i svijeta). Suvlasnica je StoryLaba, prvog edukacijskog storytelling trening centra u Hrvatskoj. Suorganizatorica je STORYinga, 1. međunarodnog storytelling festivala u Hrvatskoj te supokretačica prve Storytelling akademije u Hrvatskoj čiji su programi verificirani od strane National Storytelling Networka. Iskustvo predavanja i rada s ljudima dovela ju je do statusa mentorice na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Dramske pedagogije.

Luka Veverec

Science promotor
Luka Veverec je završio je građevinski fakultet i u struci je radio do 2013., a otad se posvećuje poduzetničkim vodama i neprestano se educira. Zajedno s braćom 2017. godine otvara Park znanosti – park interaktivnih edukativnih eksponata.

Martina Petric

Architect
Martina Petric rođena je 1994 godine. 2020. godine diplomirala je smjer Vizualne komunikacije na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu. Na studiju stječe iskustvo raznih metodologija dizajna koje primjenjuje na samoinicirane projekte. Svoj rad izlagala je na nekoliko skupnih izložbi; Dan D, Da festival, galerija Bernardo Bernardi, a njen diplomski rad Podravki hige finalist je Zagreb Design Week-a 2021. Iskustvo u industriji stječe u području marketinga, oglašavanja i brandinga radeći u Zagrebačkim agencijama Imago Ogilvy, Beton Design Agency, Señor. Trenutno radi kao dizajnerica u design consultancy agenciji Edenspiekermann u Berlinu. U slobodno vrijeme volontira u Zagrebačkom studentskom klubu KSET i kroz vlastiti angažman kao predavač, dizajner i fotograf potpomaže nezavisnu glazbenu scenu.

Melina Marelja

Designer
Dizajnerica Melina Marelja, oduvijek je znala da će njezin put biti vezan za modu, no profesionalni put prema tom cilju bio je sve samo ne linearan. Nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta 2004. godine, smjer modnog dizajna, surađuje s dizajnerom Borisom Pavlinom. Nakon usavršavanja i brušenja zanata kod Pavlina, Melina je u narednom desetljeću nove izazove pronašla na setovima brojnih sapunica i filmova, uz pisanje i stiliziranje za razne časopise.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Lidija Funtek
    Operations
  • Suzana Jarnjak
    Operations