KarlovacLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 23, 2022
Karlovac, Karlovačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxKarlovacLibrary
Ljudevita Šestića 1
Karlovac, Karlovačka županija, 47 000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Karlovac­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Goran Blažević

hodač, putopisac
Goran Blažević (1983, Kopar, Slovenija) živi i radi u Istri. Putuje uglavnom pješice ili na bicikli.Samostalno je realizirao i proveo nekoliko hodačkih poduhvata: Camino de Santiago, Camino Portugues, Istarski planinarski put, Pješice od Umaga do Rima, pješice od Jordana do Hrvatske i put 88 hramova na otoku Shikoku u Japanu. Na devi je prešao pustinju Rub Al Khali u Saudijskoj Arabiji, a biciklom je putovao kroz Saharu od Senegala do Španjolske. Autor je knjige "Svilim: 3300 kilometara pješice kroz izbjegličkoj ruti" i "Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub Al Khali. Bavi se planinarenjem, trčanjem, bicikliranjem i sličnim sportskim aktivnostima kojima promiče usporeno kretanje.

Igor Jurilj

aktivist, ilustrator i dizajner
Diplomirao je engleski jezik i književnost te povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2012. do 2019. predavao je engleski jezik i povijest u Turskoj. Trenutno je pri kraju doktorskog studija na Odsjeku za kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2007. godine objavljuje glazbene tekstove na glazbenim stranicama i portalima Muzika.hr, Ravnododna.com i Ziher.hr, dok je paralelno pisao za Filmonaut i Zarez. Povremeno piše za Hrvatski filmski ljetopis. Na Odsjeku za povijest magistrirao je na temi povijesti filma, Vjerojatno je najaktivniji Hrvat u #freeBritney pokretu, a svoju podršku ovoj glazbenoj ikoni najčešće daje svojim crtežima, od kojih su brojni obišli svijet, a jedan od njih postao je i simbolom samoga pokreta.

Irena Orlović

psiho-socijalna savjetnica i poduzetnica
Irena Orlović, psiho-socijalna savjetnica, završila neuro-lingvističku psihoterapiju lingvističkog psihoterapeuta pri njemačkoj krovnoj oraganizaciji DVNLP. Osnivačica je Škole za budućnost HARFA s programom putem kojeg djeca uče jačati svoje kognitivne sposobnosti kroz socio-emocionalne programe onako kako to sugerira znanost. Autorica je nagrađivane web-aplikacije Pametnica, vlasnica i urednica izdavačke kuće Harfa putem koje je prethodnih 17 godina proučavala literaturu uglednih svjetskih neuroznanstvenika, psihologa i psihoterapeuta u području razvoja djece.

Marijana Perinić

stand-up komičarka, voditeljica i spisateljica
Marijana Perinić rođena je u Šibeniku. Radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič zbog čega su je mediji proglasili najsvestranijom Hrvaticom. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije i svijeta. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima „Štiklom u mozak, loptom u dupe“, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Osmislila je i osmislila talk-show „Ženska priča“ te autorica je i voditeljica dviju televizijskih emisija: Perilica i Introspekcija. Najdraži posao joj je ipak pisanje.

Peđa Gvozdić

glumac i redatelj
Peđa Gvozdić magistrirao je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku te se 2011. godine vraća u Karlovac na daske GK Zorin dom na kojima se i zaljubio u kazalište. Tijekom rada nekako spontano postao je i redatelj, a da to nije bio samo hir dokazuju brojna priznanja i nagrade. Ipak najveća nagrada mu je smijeh, pokoja suza ili aplauz publike. Do profesionalnog bavljenja glumom radio je raznorazne poslove od bauštele do direktne prodaje te smatra da glumac kao i redatelj mora znati sve i skupljati raznorazna iskustva koja mu kasnije pomažu u radu. Odnedavno je zaposlen na poziciji umjetničkog voditelja i to smatra najvećim izazovom do sada. Veliki je zaljubljenik u prirodu, posebno karlovačke rijeke, a svaki slobodni trenutak provodi u vrtu.

Organizing team

Miroslav
Katic

Karlovac, Croatia
Organizer

Vedrana
Vrana

Co-organizer
  • Anita Malkoč
    Team member
  • Lidija Šajatović
    Team member