BudapestMetropolitanUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 10, 2022
Budapest, Budapest
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Budapest Metropolitan University
Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9, 1148 Hungary
Budapest, Budapest, 1148
Hungary
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest­Metropolitan­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Balázs Stumpf-Biró

Stumpf-Biró Balázs jövőkutató előadása. Stumpf-Biró Balázs az éghajlatváltozás hatásait azonosító, és az alkalmazkodás folyamatát támogató Cassandra Programot fejlesztő Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt. társalapítója. A mentális felkészülést fontosnak tartó Deep Adaptation (Mélyalkalmazkodás) mozgalom magyarországi képviselője, és a szemléletformálást segítő Betyáros Világ podcast alkotója.

Bence Csalár

Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató előadása.
"A fenntartható divat kézikönyve" és a "Színfalak mögött - A magyar divat" című könyvek szerzője, aki missziójának tekinti a lokális divatipari szereplők, alkotók láthatóvá tételét, valamint az ökotudatosság meghonosítását a divatiparban. A többszörös szakmai díjnyertes divatújságíró saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban.

Cirill Hortobágyi T.

Hortobágyi T. Cirill magyar katolikus pap, bencés szerzetes, pannonhalmi főapát.
Hortobágyi T. Cirill magyar katolikus pap, bencés szerzetes, pannonhalmi főapát előadása.

Dóra Kocsis

Kocsis Dóra világjáró, az első magyar zero waste szakácskönyv szerzőjének előadása.
Kíváncsi természetének köszönhetően már egészen kicsi gyerekként különböző népeket bemutató könyveket bújt, volt egy nagy térkép a szobájában és arról álmodott, hogy egyszer majd eljut távoli vidékekre. Ez végül az egyetem után a férjével közös, egyéves, hátizsákos világkörüli út keretében sikerült. Négy kontinensen átívelő utazásuk a legkülönfélébb életmódot folytató családok otthonaiba vezette el őket, és Talpalatnyi történetek című bloguk (https://talpalatnyitortenetek.hu/) megszületéséhez vezetett.

Inara Tuvshinjargal

TEDx talk of Inara, student of Budapest Metropolitan University.
TEDx talk of Inara, student of Budapest Metropolitan University.

Judit Hajdú

Hajdú Judit kertészmérnök, a METU MBA szakos végzős hallgatójának előadása.
Hajdú Judit kertészmérnök, aki több mint húsz éve az agráriumban dolgozik, egy globális cég műtrágya üzletágában. 2022-től kezdve Erasmus programon is részt vesz Hollandiában, a Windesheim Egyetem People Planet Profit programjában.

Júlia Véglesi

Júlia Véglesi is an economist and an ESG analyst at Richmond Global Sciences (RGS). In cooperation with Harvard Business School she is working on the development of an ESG (environmental, social and governance) data provider software that helps investors and consumers measure the real environmental and social impact of companies.

Kristóf Steiner

Steiner Kristóf történetmesélő, író, vegán- és emberjogi aktivista előadása.
Steiner Kristóf neve a legtöbbünknek nem ismeretlen. A sokáig TV képernyőről visszaköszönő, harsány fiú az elmúlt években eltávolodott a kereskedelmi televízió világától, energiáit pedig olyan fontos ügyekbe csatornázta, mint az emberi jogok védelme és a fenntartható életmód népszerűsítése.

Lilla Antaliné Miss

Antaliné Miss Lilla, pedagógus előadása
Antaliné Miss Lilla, pedagógus előadása

Lilla Bánkuthy-Balogh

Talk of Lilla Bánkuty-Balogh economist, geopolitical expert and scientist.
Lilla Bánkuty-Balogh is an economist, geopolitical expert and scientist. Her area of expertise is the geopolitical effects of emerging technologies with particular regard to the Central and Eastern European region.

Lilla Bartuszek

Bartuszek Lilla környezetvédelmi szakjogász, a Fenntartható Városok alapítójának előadása.
Bartuszek Lilla környezetvédelmi szakjogász, a Fenntartható Városok kezdeményezés alapítója, vezetője. Célja, hogy a hazai fenntarthatósági diskurzusban egy olyan, szektorokon átívelő platformot teremtsenek a Fenntartható Városok kezdeményezéssel, amely elősegíti a városi, települési jó gyakorlatok megosztását, minél szélesebb körben történő elterjedését.“

Rozi Váczi

Váczi Rozi vállalkozó, a matyodesign megálmodója.
Rozi egész életét két párhuzamos világban töltötte, ez a város-falu kettősség adta az ihletet a matyodesign kezdetekor is. Elfeledett minták, alulértékelt helyi tudás, és egy ma már elsőre talán feleslegesnek ítélt kultúra találkozik vállalkozásában. Feladatának tartja, hogy ami a helyi asszonyok kezében van, tovább öröklődjön - generációról generációra.

Selina N. Leem

Talk of Selina Neirok Leem climate change activist, performer.
Talk of Selina Neirok Leem climate change activist, performer.

Trunk Tamás Dablty

Trunk Tamás Dablty, Z-generációs szakértő, előadó, profi síelő.
Trunk Tamás Dablty, Z-generációs szakértő, előadó, profi síelő.

Organizing team

Júlia
Gyürky

Organizer

Imre
Vegvari

Budapest, Hungary
Co-organizer