LycéeSaintBenoit
x = independently organized TED event

Theme: Behind the Scenes

This event occurred on
May 14, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Is what we see so perfect? Wouldn't we like it if it wasn't? Couldn't the behind-the-scenes be beautiful, inspiring and guiding? “Is the road to results always this smooth?” When we ask, we start to open the curtain and look behind. Most of the time, we focus on the result, not the process, so we realize that what we see is only the tip of the iceberg when we look behind the curtain. Yet, there are more inspiring events on the unseen side of the iceberg. Hard working, difficulties overcome, time spent and much more. All these are included in success, each of them supports success. Although focusing on the result is eye-catching, it should not be forgotten that what happens on the road to success is more valuable than the result. We invite you to be involved behind the scenes in the lives of our speakers.

Saint Benoit French High School
Saint Benoît Fransız Lisesi Kemeraltı Caddesi No: 11 34425 Karaköy - İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34425
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lycée­Saint­Benoit events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bihter Ayyıldız

Brand Consultant
Fransa'da aldığı sanat tarihi eğitiminin ardından 2004 yılının sonunda Türkiye'ye döndü ve 15 yılı aşkın bir süre global markaların Türkiye iletişimlerini yürüttü. Markalar kültür&sanat ve sürdürülebilirlik odaklı projeler üretimi ve danışmanlığı ve içerik üretimi konusunda danışmanlık veren BA Projectz isimli firmanın da kurucusu olan Bihter Ayyıldız, 2020 yılının şubat ayında kurduğu Türkiye'nin ilk sürdürülebilir yaşam platformu PlumeMag ile daha güzel bir gelecek için çıktığı yolda PlumeMag ''Community''sinin anlamlı bir şekilde büyümesi için çalışıyor. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak ve ulusal ölçekte projeler yapmak üzere kurulan Adım Adım Sıfır Atık Derneği'nin başkan yardımcısı olan Bihter Ayyıldız, genç sanatçılara alan açmak için gönüllü sanat projeleri hayata geçiriyor.

Elif Hazal Tan

Digital Content Creator
1995 doğumlu olan Elif Hazal Tan, Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü mezunudur. Spor hayatına yüzme ile başlamış, 13 sene lisanslı olarak yüzme ve basketbol takımlarında yer almıştır. 2017 yılında dijital içerik üreticisi olarak Youtube hayatına başlamıştır. Bugün sosyal medya hesabına göre 75,000 takipçisi vardır. 2019 yılında ise Mercedes-Benz Fashion Week ile mankenliğe başlayıp, panele konuşmacı olarak katılmıştır ve aynı yılda dünyaca ünlü Nike markasında mankenlik de yapmıştır. Kendisi, plus size model ve aynı zamanda dijital içerik üreticisidir.

Erdinç Mutlu

Advertiser
Erdinç Mutlu, reklamcılığa 1998 yılında başladı. Sırasıyla, Ring Reklam, TBWA\ISTANBUL, Rafineri, Leo Burnett, Alametifarika, Grey, Saatchi&Saatchi ve BBDO Turkey'de çalıştı. Bu ajansların arasına, son yılların en başarılı kampanyalarından olan letgo lansmanını çalışma fırsatı bulduğu Crispin Porter Bogusky Londra ofisini de ekledi. Birlikte çalıştığı ekiplerle yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödül kazandı. Yayınlanmış bir romanı var, 2004 yılından bu yana Dinamo FM DJ'lerinden, evli ve bir kız babası.

Levent Erim

Radio Broadcaster
Levent Erim, Saint Benoît’daki eğitimini bitirdikten sonra turist rehberliği yaptığı sırada bu alanda devam edebileceği bir eğitim almak istemesiyle birlikte ikinci tercihi olan İstanbul Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümünü yüksek puanla kazanıp aynı bölümden mezun oldu. Radyoculuğa ise turist rehberliği yaptığı dönemde başladı. 2011 yılında Binevi Ajans’ı kurdu, 2012 yılından beri Bilgi Üniversitesi’nde Eğitim Görevlisi olarak çalışmaktadır ve 21 sene radyoculuk yaptıktan sonra oyuncu olarak dizi ve filmlerde rol almıştır. Ayrıca, bu sene radyoculukta 30. yılını kutlamaktadır.

Memet Güreli

Artist
Memet Güreli, 1989 senesinde Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde lisans ve aynı fakültede Grafik bölümü Özgün Baskı atölyesinde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından 1990 yılından günümüze kadar kendi atölyesinde hem sanatsal çalışmalar gerçekleştirmekte hem de gençlere yönelik sanat eğitimi programını da yönetmektedir. 1991’de D.Y.O. Resim Yarışması, baskı resim dalında, 1995’de Devlet Özgün Baskı yarışmasında ödül almıştır. 1991-2021 yılları arasında 9 kişisel sergi ve pek çok yurt içi yurt dışı grup sergilerine katılmıştır. Bunlardan bazıları Kazı, Olağan, Seçki gibi kendi sergileridir.

Nisa Yıldırım

High School Student
Saint Benoît Lisesi 10. sınıf öğrencisidir. Okulumuzda birçok kulüpte ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. 8 yaşında başladığı voleybolu Galatasaray alt yapısında devam ettirdi. Fotoğrafçılıkla uğraşıyor ve bu hobisini okulumuzda da etkin bir şekilde sürdürüyor. İnsan sağlığı, canlı yaşamı ve özellikle sinir bilimini yakından takip ediyor, konu hakkında düzenli makaleler okuyor. Hayatında yer alan tüm bu konulardan birinde uzmanlaşıp bilim dünyasına çeşitli yenilikler katmak en büyük hayallerinden biridir.

Zeliha Yıldırım

Professional Coach & Consultant
Yıldız Teknik Üniversitesi Davranış Bilimleri Bölümü mezunu olan Zeliha Yıldırım, kendine liderlik etme alanında profesyonel Koç&Danışman ve Eğitmen olarak kariyerine devam etmektedir. Kurumlara yönetim, ilişkiler, büyük resmi görme, profesyonellik üzerine eğitimler vermekte, koçluk yapmaktadır. Öğrencilere meslek seçimi danışmanlığı yaparak yola emin başlamalarına etki etmektedir. Zeliha Yıldırım aynı zamanda önemli bir değer olan Thomas Gordon Anne Baba Okulu resmi eğitmenidir ve Professional Women Network grubu (PWN) üyesidir.

Organizing team

Tuğba
AKSEKİLİ

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • AYŞE GÜRKAN
    Team member