Tarragona
x = independently organized TED event

Theme: Hemisferis

This event occurred on
May 21, 2022
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

La nostra ment, un dels grans enigmes de tots els temps. Una dualitat contínua.

La coneixem tant i, alhora, tan poc. Dividida en la lògica, la part conscient, la inconscient i la subconscient, la ment defineix qui som, com pensem, funcionem i actuem.

El tema central d’aquesta edició són aquests HEMISFERIS, antagònics i connectats. Dos hemisferis que mouen el món, el dret, on neix la part més creativa, i l’esquerre, on predomina la racionalitat. Com una gran metàfora que divideix els nostres mons.

En aquesta edició parlarem d’idees que mouen el món, de ments que inspiren i que són inspirades. Farem una immersió profunda dins del motor creador de totes les idees. Esteu preparats?

Teatre Tarragona
Rambla Nova, 11
Tarragona, Tarragona (ca), 43003
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ana Oliveras

Empresària
Llicenciada en Comunicació i pionera al sector de l’esport electrònic. A Internet és coneguda com a aNouCi té una trajectòria de més de 20 anys dins del sector. Els inicis professionals van ser competint i paral·lelament treballant a Nintendo. Va crear el club d’esport electrònic Atlantis, que posteriorment es va fusionar amb Baskonia. Ha arribat a ser la directora dels tornejos nacionals ESL a escala global, i aquest darrer any i mig ha llançat al mercat el projecte Squarebox, un centre de formació per professionalitzar el sector de l’esport electrònic, els videojocs i l’entreteniment digital. Cerca involucrar-se en projectes que hi puguin tenir un impacte per parlar i evangelitzar les noves generacions, perquè es trobin un espai cada cop més preparat, segur i professional.

André Vanyi-Robin

Emprenedor
Llicenciat en Ciències Polítiques per la State University of New York i màster en Business Administration. És fundador i CEO de Nozama, empresa que va fundar a Londres el 2019 i on va llençar el producte anomenat Plastiks.io,un mercat que utilitza un enfocament de contracte intel·ligent (Blockchain) per fusionar dues indústries multimilionàries: NFT i reciclatge.El 2005 va cofundar i va llançar al mercat Bestv®, empresa líder en programari push VoD i Datacasting per a la televisió. Anteriorment, va ser fundador i CEO de Visualcom, Inc.,una consultora de comerç electrònic i principal proveïdora d’Internet per a empreses de l’Amèrica llatina.

Elena Muñoz

Investigadora
Doctora en Psicologia i neuropsicòloga clínica. Va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid i actualment és professora titular i vicedegana de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya. Al llarg de la seva carrera ha compaginat docència, investigació i pràctica clínica, ha format part de diferents equips i entorns científics i acadèmics, tant espanyols com estrangers. La recerca que duu a terme està centrada en l’estudi de les bases neurals dels processos cognitius, les alteracions i recuperacions que tenen mitjançant tècniques d’estimulació cerebral no invasives, fonamentalment l’estimulació magnètica transcranial i l’estimulació elèctrica transcranial.

Ellas Music Band

Grup musical
Integrants del grup: Lyubomira Stoycheva de Bulgària (violí), María González Romero d’Argentina (harmònica i guitarra), Marta Lewko de Polònia (guitarra, tambura i percussions). Amb un repertori variat i abastem diferents estils (balcànica, jazz, blues, rock, folk, cançó pròpia). Un trio musical format per tres dones de diferents països, residents a Catalunya des de fa molts anys. A través de la seva música transmeten que les arrels que porten uneixen totes les cultures.

Jordi Duch

Científic
Enginyer en Informàtica, màster en TIC i doctor en Física. És expert en l’aplicació pràctica de les noves tecnologies en diferents àmbits de coneixement, com la salut, el periodisme o l’esport. Actualment és professor al Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, on investiga sobre els sistemes complexos, i fa servir models matemàtics i computacionals per estudiar el comportament humà.

Nazareth Castellanos

Investigadora
Llicenciada en Física Teòrica i doctora en Neurociència per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. Ha treballat al Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Complutense i Politècnica de Madrid, a l’Institut Max Planck de Frankfurt, al King’sCollege de Londres i en l’actualitat dirigeix la investigació de la càtedra extraordinària de Mindfulness i Ciències Cognitives de la Universitat Complutense de Madrid. A més, és divulgadora i comunicadora científica,autora dels llibres Alicia i el cervell meravellós (infantil), El mirall del cervell i Neurociència del cos.

Oriol Grau

Actor
Actor i director de teatre, ràdio i televisió. S’inicia professionalment a Tarragona compaginant els estudis de teatre i música amb la feina de cantant d’orquestra. Autor i director del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas, i impulsor de la Sala Trono. És mestre del Ball de Dames i Vells de Tarragona. Ha treballat per El Terrat de Produccions, SL, on va codirigir la sèrie Plats Bruts, entre d’altres col·laboracions.Ha estat cap de Programes d’Entreteniment de TV3.Des del 2003 és professor associat a la Universitat Rovira i Virgili, amb l’assignatura de Comunicació No Verbal i Expressió Corporal.

Sandra González-Bailón

Professora i divulgadora
Doctora en Sociologia per la Universitat d’Oxford, actualment és professora a la Universitat de Pensilvània. Va marxar de Barcelona ara fa vint anys buscant respostes a la pregunta de com les tecnologies digitals fomenten (o no) el canvi social. Des d’aleshores, les seves preguntes s’han multiplicat. És autora del llibre Decoding the Social World (MIT Press, 2017) i editora de l’Oxford Handbook of Networked Communication (Oxford University Press, 2020). Ha publicat àmpliament sobre l’impacte informatiu i mobilitzador de les xarxes de comunicació i els algoritmes que les governen.

Susana Martínez-Conde

Neurocientífica
Neurocientífica, autora i catedràtica de la State University of New York. Organitza anualment el concurs “Best Illusion of theYear”, que va inspirar els llibres més recents, Champions of illusion. El primer llibre que va publicar, el bestseller Els enganys de la ment, va rebre el Premi Prisma al millor llibre científic de l’any, i va aparèixer en nombrosos programes com “Redesign My Brain” a National Geographic Channel, “Head Games” a Discovery Channel, i “The World According” de Jeff Goldblum a Disney Channel, entre d’altres. Escriu la columna “Il·lusions” per a Scientific American Mind i per a Ment i Cerebro, també a York Times, New Scientist, American Scientist… I ha publicat més de cent articles acadèmics a les revistes científiques més prestigioses com Nature, Nature Neuroscience, Neuron, i Proceedings of the National Academy of Science.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer

Maite
Loizate

Tarragona, Spain
Co-organizer
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Patxi Castillo
    Curation