GaziUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 5, 2022
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Mimar Kemaleddin Konferans Salonu
Emniyet, Boğaziçi Cd No:48, 06560 Yenimahalle/Ankara
Ground
Ankara, Ankara, 06560
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gazi­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Begüm BAYSAL

Project Manager
Ankara’da doğdu ve büyüdü. 2006 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni, 2011 yılında da Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği, Makine Teorisi ve Kontrol Tezli Yüksek Lisans Programını bitirdi. 2006 yılı itibariyle pek çok firmada farklı görev ve pozisyonlarda çalıştı. Şu anda özel bir firmada Askeri Tasarım Kalite, Konfigürasyon ve Proje Müdürü görevini yürütmektedir.

Can Oba

Cook
İstanbul Sirkeci'de yer alan CAN OBA Restaurant'ının şefi ve sahibidir.2016 yılında New York Dünya Kalite Zirve Ödülü'nü kazandı. Cnn Türk ekranlarında Can Oba İle Doğanın Tadı programını yaptı.

Doğan BAŞARAN

Entrepreneur
Agro TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su olan Doğan Başaran, Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde tamamlamıştır. Tarım Teknolojileri Mühendisliği ile, iklim değişikliği ve agro business konularında uzmanlığını derinleştiren Başaran, 2014 yılından bugüne ulusal tematik yayın sektöründedir. Ulusal TV yayıncılığını; 2019 yılında Agro TV Türkiye, 2021 yılında ise Agro TV Azerbaycan adımıyla ileri taşımıştır. Bugün ise dünyada tarımın önemini anlatmak vizyonuyla çalışmalarına eş zamanlı 15 farklı ülkeyle işbirliğine devam etmektedir.

Ergi ŞENER

General Manager, Instructor, Columnist
NomuPay Türkiye Genel Müdürü, Sabancı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Hürriyet Teknoloji yazarıdır. Sabancı Üniversitesi MBA Programı, Çekmeköy Belediyesi CreaCenters, Metafluence, Domino Ventures Danışma Kurulu üyesidir. Sabancı Üniversitesi Mikro Elektronik Mühendisliği mezunudur; aynı üniversiteden Bilgisayar Bilimi ve Yönetim Sistemleri çift yüksek lisans derecelidir. GarantiÖdemeSistemlerinde CRM yöneticisi, Turkcell`de Yeni Teknolojiler Kıdemli ürün yöneticisi, MasterCard YeniNesilÖdeme Sistemleri İş Geliştirme yöneticisi olarak çalışmış olup ardından seri girişimci olarak pek çok start-up'ın kuruluşunda yer almıştır. Fortune 40under40'20, Retail Innovation Award’17&18, Global Telecoms Business Innovation Award’14, MasterCard Europe President’s Award for Innovation’13, Payment System of the Year Award ödüllerine layık görülmüştür. 182 Üniversite'de gerçekleştirilen araştırmayla gençlerin en sevdiği teknoloji yazarı ödülünü almıştır.

Gökhan YILDIZ

Software Specialist
1995 yılında Ankara’da doğdu. Ulus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Web Programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra eğitim hayatına Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği’nde devam etti.2015 yılında KOSGEB destekleri ile aile şirketi olan Tek-San Elektrik’i kurdu.Üniversite hayatı girişim seminerleri, teknoloji buluşmaları gibi etkinlikler ile devam ederken diğer yandan da yazılım alanında kendisine bir pazar yarattı.Şu anda Sekom AŞ.'de Yazılım Mühendisi olarak çalışmaktadır.

Hakan YILDIZ

Manager
Ülkemizin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan lisans alarak faaliyete geçen ve“Türkiye’nin En Aktif Kitle Fonlama Platformu”ödülünü alan ilk paya dayalı kitle fonlama platformunun Kurucusu ve CEO’su olan Hakan Yıldız, 1972 Kayseri doğumludur.16 yaşında ilk girişimini ve 23 yaşında ilk şirketini kurmuştur.2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığında görev almış, Ataköy Marina, Türk Hava Yolları ve Erdemir AŞ gibi şirketlerde yöneticilik görevlerinin ardından 2016 yılında kamu görevlerinden ayrılarak Global Markets Turkey’i kurmuş ve Norveç merkezli Global bir IT şirketinde danışmanlık yapmıştır.Lisanslı bir Melek Yatırımcı olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığından akredite Reinves Melek Yatırımcı Ağının Başkanlığı görevini ve fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu yönetmektedir. 2016 yılından itibaren girişimlerin finansmana erişimi ve yeni nesil yatırım araçları konusunda çalışmalar yürütmekte,UNDP tarafından Seçilmiş Crowdfunding Advisor olarak görev yapmaktadır

Mehmet Türker

Entrepreneur
Mehmet Nemo Turker is the founder and CEO of EnnoPro Group Limited – professional manufacturer of EnnoCar Hybrid Batteries, GlassOuse Assistive Device, EnnoTool Battery Packs, EnnoPol Batteries & CEBA Storage Solutions. The company is headquartered in Shenzhen, China - A global city that also home big tech companies like Huawei, Tencent, DJI, BYD and more.

Mertcan Gül

Entrepreneur
He has completed programs in Draper University Silicon Valley, METU Technopark, MIT Model Z Garage, Growth Circuit, Business Model Canvas Creation at Havelsan, Design Thinking, How to Buy an Investment, Startup Valuation and has trained entrepreneurs and founders. He is the founder of the University4Society brand, which the entrepreneur participates in.

Nazan ÖZÜNLÜ TAVLAN

Psychologist, Entrepreneur
Psikolog ve girişimci olan Nazan Özünlü Tavlan, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Sonrasında neuromarketing yüksek lisans eğitimi alarak tüketici davranışları üzerinde uzmanlaşmıştır. Perakende ve kozmetik sektörlerinde kazandığı Marketing & Loyalty Management deneyimlerini günümüzde DeFacto şirketi ile paylaşmaktadır. 2020 yılında şiddet mağduru kadın ve çocuklara psikolojik destek vermek için kurduğu Psikomore projesiyle birçok start-up ekosistemine katılarak teknolojik yatırımlar yapmaya devam etmektedir.

Oğuz ASLAN

Executive Coach
1999 yılında Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü kazanarak Ankara’ya yerleşti. Üniversite ikinci sınıftan itibaren uluslararası bir öğrenci organizasyonu olan AIESEC’te gönüllü olarak çalışmaya başladı. 2003 yılında Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak görev yaptı. 2004 yılında eğitim alanında bir sosyal sorumluluk projesi olan Türkiye Uğur Böcekleri Projesi’nin Proje Asistanlığı görevini yürüttü. 2005 yılının başından itibaren İZGÖREN&AKADEMİ Eğitim Danışmanlık firmasında önce Eğitim Ar-Ge Asistanı, ardından da Uzaktan Eğitim Proje Sorumlusu olarak görev yaptı. Bu güne kadar verdiği toplam 5.037 saat eğitim ve seminer ile 18.370 kişiye ulaşmıştır. Halen kurumsal gelişim eğitimleri ve KOSGEB kapsamında Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri vermeye devam etmektedir.

Ömer Faruk KOÇ

Entrepreneur
Girişimci Ömer Faruk KOÇ, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, Lise eğitimini Bilgisayar bölümünde, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini de Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamış ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuştur. 2019'dan günümüze MOVE ON' da Founder & CEO olarak 2021'den günümüze ise TEXINSIGHT'ta Co-Founder & CTO olarak roller almaktadır.

Şahin İPEK

Industrial Engineer, Entrepreneur
Lisansını Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yapmıştır. Çeşitli firmalarda iş geliştirme üzerine çalıştıktan sonra aile şirketi olan İpek Sigorta Limited Şirketi'nde ikinci kuşak yönetici olarak meslek hayatına devam etmiştir. Şuanda 81 ilde hizmet veren sigorta şirketinde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. Dünyada 100'ü aşkın ülkede 1915 yılından beri aktif olan JCI (Junior Chamber International) kurumunda Türkiye başkan yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Kar amacı gütmeyen, değişen dünyaya liderler yetiştiren bu sivil toplum kuruluşunda; motivasyon ve takım kurma üzerine eğitimler veren Şahin İpek, genç girişimci liderlerin geliştiği platformlara katkı sağlamaktadır.

Selcen ALTINOK

Innovator, Researcher, Entrepreneur
Lisans’ını Marmara Üniversitesi, Yükseklisans’ ını Süleyman Demirel ve Valencia Politeknik Üniversitesi, Doktorasını Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliğinde yapmıştır.TUBITAK,Avrupa Birliği projeleri dahil Üniversite-Sanayi işbirliği projelerinde koordinatör, yürütücü ve araştırmacı görevleri almıştır. Tekstil Sektöründe 20 yıldır farklı alanlarda çalışmış ve kurumsal firmalarda Arge merkezi yöneticiliğini ve liderliğini üstlenmiştir. 2019'da DOSETEX’i kurmuştur. Lions Türkiye Konfederasyonu tarafından Fark Yaratan Kadın Girişimci Dijital ve Teknoloji kategorisinde ödüle layık görülmüştür. DOSETEX bünyesinde Teknik Tekstiller, Giyilebilir teknolojiler, çevresel sürdürülebilirlik alanlarında yenilikçi projeler ve ticarileştirme üzerinde çalışırken tekstil sektöründeki firmaların Arge ekiplerinede danışmanlık vermektedir.Bilişim Vadisi Tasarım Kümelenme Merkezi Giyilebilir Teknolojiler alanı Danışma Kurulu, TUDEP Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Selin DURU

Entrepreneur, Professional Coach
Selin Duru, 2007 yılında Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Yönetimi bölümüne girmiş ve 2011 yılında İktisat bölümüne geçerek çift diploma ile eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 2013 yılında sektörün lideri olan , aile şirketinde çalışmaya başlayan Duru, aynı zamanda 2020 yılında International Coach Federation (ICF) koçluk eğitimlerini tamamlayıp Associate Certified Coach (ACC) unvanını alarak bireylere ve kurumlara profesyonel koçluk yapmaya başlamıştır. 2021 yılında kurucu üyesi olduğu Yapay Zeka Politikaları Derneği’de Genel Sekreterlik görevine seçilmiştir. Climate Coaching Alliance gibi birçok kuruluşa üye olmasından dolayı ‘İklim Koçu’ olarak seçilen Duru, iklim ve teknoloji alanında çalışmalarda bulunmaktadır.

Zafer KÜÇÜKŞABANOĞLU

Technology Leader
Lisans eğitimini Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret, Yüksek Lisans eğitimini ise Ufuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinde tamamlayan Zafer Küçükşabanoğlu, Yapay Zeka Politikaları Derneği Kurucusu ve Başkanıdır. Aynı zamanda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yapay Zeka Komite Üyesidir. 100’den fazla üniversitede konferans veren ve birçok üniversitede Öğretim Görevlisi olarak ‘’Girişimcilik’’ dersleri veren Küçükşabanoğlu’nun ‘’Türkiye-ABD İlişkilerinde Özal’lı Yıllar’’ ve ‘’Z’nin Siyaseti’’ adlarında yayınlanmış iki kitabı vardır.

Organizing team

Fatih
Akdik

Ankara, Turkey
Organizer

Nurşah
Karakaş

Ankara, Turkey
Co-organizer
  • Alperen Demir
    Operations
  • Aysu Yılmaz
    Post production
  • Aziz Burak Akdemir
    Partnerships/Sponsorship
  • Bektaş Oğuzhan Kulfel
    Marketing/Communications
  • Berfin Değirmenci
    Marketing/Communications
  • Deniz Yalçın
    Marketing/Communications
  • Dilara Kulaksız
    Operations
  • ecem aydın
    Operations
  • Ecem Ulğaç
    Partnerships/Sponsorship
  • Emet Esma Küçükduran
    Marketing/Communications
  • Gökhan Sunca
    Operations
  • GÜLÇEHRE ÖZDEMİR
    Marketing/Communications
  • Hakan Özer
    Production
  • HAZEL SUDE ÇİFTÇİ
    Marketing/Communications
  • Mehmet Fındıkoğlu
    Partnerships/Sponsorship
  • Mehmet Kocaoğlu
    Marketing/Communications
  • Nagehan Köroğlu
    Operations
  • Selin Göçer
    Marketing/Communications
  • YUSUF NARLI
    Partnerships/Sponsorship
  • Zeynep Özbıyık
    Marketing/Communications