Youth@IAL
x = independently organized TED event

Theme: Hareket Zamanı

This event occurred on
May 27, 2023
Mezitli, Mersin
Turkey

TEDxYouth@IAL nedir?
Konferansımız ufuktaki ışığa ulaşmak için veya harekete geçmek için bir işaret bekleyen tüm insanların özellikle umudunu yitirmekte olan gençlerin bu vesileyle yollarını aydınlatmayı amaçlıyoruz. Böylelikle birbirinden değerli 8 konuşmacımızı toplumumuzla buluşturuyor, 8 farklı görüş ve vizyonu insanlarımıza aktararak bir köprü görevi üstleniyoruz. Her konuşmacıya verilecek olan 18 dakikada geleceğe başarılara ve başarmaya dair farklı pencerelerden bakılmış görüşlerden bahsedilecek. Ne kadar farklı pencereden bakarsak ne kadar farklı fikir duyarsak gelecek neslin vizyonunu genişletmek ve şimdiki neslimizi bilinçlendirmek çok daha kolay ve doğru şekilde olacaktır. Kendi yolunu bulmaya çalışan insanları cesaretlendirip ufacık kıvılcımlardan kocaman ateşler yaratmalarını desteklemek istiyoruz. Daha iyi bir gelecek inşa etmek için temellerimizi güçlendirmek en büyük hedefimizdir.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi
Mezitli/MERSİN
Mezitli, Mersin, 33330
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­I­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bediz KILIÇKINI

Master Certified Coach (MCC)
İş hayatına üniversite yıllarında rehberlik yaparak atılan Kılıçkını; ulusal ve uluslararası firmaların; bankacılık – finans, telekomünikasyon, hızlı tüketim sektörlerinde uzmanlıktan, direktörlüğe yükselen kariyer yolculuğunu koç – eğitmen- danışman kimlikleriyle sürdürüyor. 2011 yılında tüm bilgi ve kariyer birikimini kullanabileceği bir alana, eğitim sektörüne yönelen Kılıçkını, aynı yıl MB Akademi’yi kurdu. Bediz Kılıçkını, bugün kurucusu olduğu firmada yöneticilik yapmakta, profesyonel koç kimliği ile koçlar yetiştirmekte, yönetici koçluğu, ilişki ve takım koçluğu yapmakta ve keynote speaker olarak seminerler vermektedir.

Duygu UĞUN

History Teacher / Student Coach
Her tarihçinin anlatacak bir öyküsü vardır; fakat onu yazılı kanıtlarla anlatmak kitlenin ilgisini daha da artırır. Tarih tutkumu sizlerin sayesinde daha çok kişiye ulaştırarak, gençlere yol gösterecek bir kılavuz olmak istiyorum. Geçmişe biraz daha dönüp özgeçmişimden bahsetmek isterim. 1981 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus’ta yaptıktan sonra 2001 de Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Tarih eğitimine başladım. 2005'te lisans eğitimimi tamamlayıp aynı üniversitenin Eğitim Fakültesinde başladığım Tarih Öğretmenliği alanında Tezsiz Yüksek Lisansı’mı 2007 de tamamladım. 17 yıldır çeşitli özel eğitim kurumlarında Tarih Öğretmenliği yapmaktayım. Şu an Adana’nın en seçkin eğitim kurumlarından olan Gündoğdu Vakıf okullarından Adana Gündoğdu Kolejinde görev yapmaktayım. Ayrıca 2018 yılında Başkent Üniversitesinden Eğitim Koçluğu sertifikası aldım.

Ferahim YEŞİLYURT

Associate Professor , Psychologist
1996 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirdi.Panik Atak Dostları derneğinin kuruluşunda görev alarak Türkiyede Panik atak rahatsızlığının daha çok bilinmesi için çalışamalar yaptı.Bu alanda Türkiyede ilk olarak gerçekleştirilen telefon destek hattının koordinatörlüğünü yaptı.İstanbul Ticaret Ünide Uygulamalı Psikolojide yüksek lisans eğitimini tamamladı.Sınav Kaygısı ve başetme yolları kitabı yayınlandı.Internatıonal hospital ,Bakırköy HEMve MEB tarafından ortaklaşa yürütülen Eğitimde Psikolojik Sağlık projesinin koordinatörlüğünü yaptı.İda psikiyatri ve psikoterapi merkezinin kurucuları arasında yer aldı.Ergenlerin çevrim içi oyunlardaki tutum ve deneyimlerinin incelenmesi konusundaki tezi ile doktora eğitimini tamamladı.Oyun ve yaşam derneğinin de kurucuları arasında yer almıştır.2014 yılında Biruni Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde doçent olarak görev yapmıştır.

Mehmet ÖZTÜRK

Chief Technology Officer (CTO)
İçel Anadolu Lisesi ve Yıldız Teknik Üni. Endüstri Müh. mezunu, Üsküdar Üni. Sosyoloji yüksek lisansı devam ediyor. 15 yıldır Finans teknolojileri alanında farklı rollerde yürüttüğü kariyerine Türk Ekonomi Bankasında başlayıp, Yapı Kredi, Türkiye Finans, Turkcell gibi uluslararası firmalarda çalıştı. Supery Logistics isimli startup girişiminde kurucu ve CTO olarak görev aldı. Vodafone Finansman A.Ş. deki CTO gorevini halen sürdürmektedir. Profesyonel bir mucit ve kürek sporcusu olan Mehmet'in özellikle finans teknolojileri üzerine 20'den fazla patentlenmiş icadı ve Türkiye Kürek Şampiyonalarında kazandığı 4 tane madalyası bulunuyor. Sabah gazetesinde Latin Amerika kültürü ve ekonomisi üzerine makaleler yazıyor. ingilizce ve ispanyolca biliyor. Mümkün olduğunca okumayı, seyahat etmeyi ve en önemlisi de üretmeyi çok seviyor.

Tansu DOĞAN

Manager
11 yıllık iş hayatı deneyimine sahip olan Dogan, uluslararası firmalarda telekomünikasyon alanında kariyer basamaklarını tırmanmıştır. Adana Bilfen Kolleji mezunu olup, Çukurova Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği master programını okul birincisi olarak tamamlamış, aynı okulda doktora eğitimine devam etmektedir. Çalışma hayatı boyunca eğitime oldukça önem veren Dogan, çalıştığı Huawei, Alcatel-Lucent, Nokia ve şu an hala çalışmaya devam ettiği Türk Telekom’da mühendis ve yönetici kimliği ile dijital dönüşüm çağının gerçekleşmesinde pay sahibi olmakla beraber, firmaların Akademi bünyelerinde eğitmenlik çalışmalarını da yürütmektedir. Aktif olarak çeşitli seminerlere katılmaktadır. Meslek hayatındaki başarıları, bireysel değil; takım olarak büyümeye ve gelişime olan motivasyonunu artırmaktadır.

Tunç ALTIOK

Ortodontist
30 Haziran 1967 tarihinde Ankara’da doğdum. Ankara Namık Kemal İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra 1979 – 1985 yılları arasında T.E.D Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve Lisesi’nde büyük bir sevgi ve Kolejli olmanın gururu ile okuyup mezun oldum. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde okudum ve 1991 yılında mezun olarak aynı yıl Ankara Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladım. 1998 yılında ORTODONTİ BİLİM DOKTORU ünvanı aldım ve 2008 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda sürdürdüğüm akademik kariyerimi kendi isteğim ile sonlandırdım. 2008 yılından bu yana Serbest Ortodonti Uzmanı olarak hizmet vermekteyim. 28 yıllık aktif ortodonti deneyimi içerisinde, Mandibuler (alt çeneye ait) işlev bozuklukları ve bunların ortopedik tedavileri, TME (Alt Çene Eklemi) hastalıkları ve tedavileri uzmanlık ve özel ilgi alanımdadır.

Organizing team

Zeynep Ilgın
Bilgi

Mersin, Turkey
Organizer

Berna
Dutlu

Mersın, Turkey
Co-organizer
  • Bilge Su Bayramoğlu
    Team member
  • Eylül Eken
    Team member
  • Mehmet Kiper
    Curation
  • Talha Tekin
    Production
  • Yusuf Can Uzun
    Team member