Eroilor
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 8, 2022
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Studentilor
Piata Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, Cluj, 400003
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Eroilor events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andreea Irimia

Andreea Irimia este un promotor al unui stil de viață activ și sănătos prin mișcare, nutriție, mindset și depășirea limitelor, și crează conținut în această direcție pe platforma Think Healthy (@andreea_thinkhealthy) Nutriționist și fostă sportivă de performanță, Andreea și-a schimbat complet stilul de viață și se remarcă printr-un proiect inedit prin care promovează mișcarea în toate formele ei, #1month1challenge, menit să schimbe felul în care privim beneficiile asupra corpului și a mintii. "Cred că trebuie sa ne întoarcem și să analizăm nevoia noastră primară de mișcare și sa găsim formele cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi, prin trial & error. Beneficiile fizice, dar, mai ales, cele mentale și emoționale, sunt incontestabile.

Bogdan Ota

Bogdan Ota este un nume de referinta in industria muzicala contemporana, fiind unul dintre putinii pianisti care au avut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani. In 2003 a absolvit magna cum laude Universitatea Nationala de Arte “George Enescu” din Iasi, Romania. Mai tarziu, in 2011, lui Bogdan i-a fost recunoscut si apreciat talentul in cadrul emisiunii “Norvegienii au talent” unde a obtinut succesul de a fi clasat intre finalistii popularului show de televiziune. Popularitatea castigata atunci i-a asigurat un contract cu Sony Music/ Day 1 Entertainment. In 2015 Bogdan a decis sa se mute in Statele Unite si de atunci performeaza si preda pe tot intinsul Americii.

Cristian Moldovan

Cristian Moldovan este antreprenor și business mentor. Când vine vorba de potential, atingerea obiectivelor și depășirea problemelor majore, Cristian este un pragmatist romantic, având o puternica abilitate de a aduce claritate și creiona drumul optim spre rezultate, descompunând procesele complexe în pași simpli și cu entuziasm. Cristian a dezvoltat o pasiune pentru modul in care oamenii învață, iau decizii și acționează. De peste 15 ani lucrează cu echipe si antreprenori, ajutându-i să iși depășească obiectivele personale și de business. După ani de practica și cercetare a descoperit că principalul motiv pentru care echipele nu performează este existența conflictelor interpersonale. De atunci a ales să se concentreze pe a ajuta antreprenori și mentori de pe 4 continente să folosească cu succes tehnici de comunicare ce se bazează pe înțelegerea nevoilor umane, empatie și transformarea conflictelor, pentru dezvoltarea afacerilor și echipelor lor. Împreună cu soția lui, Anca, a demarat înființarea unei fundații care își propune să susțină accesul la educația financiară, emoțională și pentru oportunitate pentru copiii și adolescenții din medii mai puțin dezvoltate și este în continuă căutare de entuziaști care doresc să susțină sau să se implice în acest proiect. A fondat și contribuit la conducerea unor organizații precum Cercetașii României, JCI - Junior Chamber International Cluj, BNI Cluj.

George Balta

Fost sportiv de performanță, practicant de rugby, acum alergător de maratoane și ultramaratoane în scaunul rulant, toate dedicate unor cauze sociale. Din 2010 lucrez în telecomunicații și îmi place adrenalina, am sărit cu parașuta, am zburat cu parapanta, copilot la raliu. Îmi place să ies din zona de confort ca să îmi descopăr limitele.

Mihaela Sava

Mihaela Sava, cunoscută și sub numele de Prăjiturela este creator de conținut online, culinar și de lifestyle de 10 ani. Este absolventă a Facultății de Limbi Străine și a făcut o parte din studii la Budapesta. Aceea a fost si perioada în care și-a deschis orizonturile spre alte culturi și a devenit pasionată de gastronomia internațională. Este brand-ambasador pentru Carrefour România, Neff, Tazz și colaborează cu zeci de branduri atât din sfera culinară, cât și cea de beauty, fashion, bancară sau auto. Pe canalele sale de comunicare promovează un stil de viață echilibrat, cu atenție la igiena mentală, mediul înconjurător și grija pentru animale

Mihai Morar

Pentru cei mai mulți, este cea mai ascultată voce din FM. Trezește România zi de zi, savurând cafeaua alături de cei care și-au creat reflexul de a-și începe ziua zâmbind cu el, în matinalul de la Radio ZU. Pentru alte sute de mii, este cel care ne ține în priză la fiecare episod al podcastului Fain & Simplu, ajuns rapid un etalon în online. Mihai Morar ne dezvăluie însă că ocupația lui de bază este… emoția. Și nu se ferește să o caute, să o stârnească și să o trăiască sincer. Un om nonconformist aflat în continuă evoluție și dispus să își dezvăluie atât punctele forte, cât și slăbiciunile, și să ne împărtășească din experiența de viață.

Rares Bagyo

Rares Bagyo și-a dat demisia din investment banking ca să se poată focusa misiunii de a schimba modul în care noi interacționăm cu banii. După 11 ani în domeniul financiar, precum investment banking, bugetare corporate și finanțe în startup-uri, a decis să iasă din domeniul corporate ca să își poată dedica 110% din energie și resurse să ajute oamenii să își păstreze sau crească prosperitatea în aceste timpuri tulburi de inflație mare, piețe financiare volatile și instabilitate economică. Rareș a fondat Baraca Economics, o companie cu focus in educație financiară și a format Budget Like a Pro și Wealth Masterclass. Dar misiunea lui nu se limitează doar la adulți. Rareș crede că cel mai puternic impact se poate face în rândul adolescenților. “Vrem ca societatea noastră să aibă posibilitatea și expunerea la educație financiară încă din liceu. Sau chiar mai devreme. Din păcate nu este foarte mult progres în învățământul formal. Așadar, trebuie să facem ceva. Proiectul este un work-in-progress”. El este stabilit în Copenhaga de 8 ani și este cercetaș Român activ în comunitatea Daneză.

Shadi Hassan

Cand spui Shadi Hassan te gandesti la: - Peste 3.000 de ședințe de coaching unu la unu ,80% dintre ele cu antreprenori - Ultramaraton de 100km, 16 ore in 3 zile diferite - Intalnire cu moartea de 3 ori: In fata unui pluton de militari care cautau inamici In genunchi in praf,alaturi de alti 5000 de barbati,in fata unui tanc de 16 tone Accident cu coma de gradul 2 si 2% sanse de viata. “Știu ce înseamnă să nu ai încredere în tine, pentru că după revenirea din accident am experimentat un sindrom post traumatic care mi-a adus în câmpul conștient toate cele de mai sus și neurologul meu mi-a pus un diagnostic pe care am refuzat să-l accept. Totuși, a durat ani până când să pot crede din nou în capacitățile, atenția și memoria mea. Si totusi,am reusit. Din 2016 ghidez oamenii ca si coach certificat și am avut șansa să lucrez în peste 3.000 de sesiuni 1 la 1 cu antreprenori care conduc afaceri mici și mijlocii din cele mai variate (mobilier personalizat, imobiliare, turism, facility services, online marketing, servicii funerare, gym, vending, parenting, producție, distribuție). Misiunea mea este să ajut oamenii să accelereze spre rezultate, ghidându-i in a găsi claritate și in a depasi blocajele care-i incetinesc. Practic cream împreună Momente care sunt Game Changer pentru viețile și business-urile lor. Pentru că pot. Și eu, și ei. Și tu.

Tedy Necula

Tedy Necula este regizor, producător și speaker motivațional. Are 31 de ani și, de când se știe, suferă de tetrapareză - o formă de paralizie care îi face dificilă coordonarea mușchilor și a mișcărilor -, boală care nu l-a împiedicat, însă, să facă tot ce și-a dorit. "Adevăratele dizabilități, care ne pot ține în spate, sunt cele emoționale, de competențe și adaptare la nou".

Virgil Stănescu

Virgil Stănescu Președinte Executiv, Sports HUB Director Executiv CEO Clubs Romania Virgil este în prezent director executiv al CEOs Clubs România și președinte Sports HUB. A fost timp de zece ani căpitanul echipei Naționale a României și a fost de cinci ori desemnat drept cel mai bun jucător de baschet român. Cu o carieră impresionantă, Virgil a jucat baschet la cel mai înalt nivel din Europa, cu apariții în Euroliga, Euro Cup și EuroChallenge. După cariera sa sportivă, a rămas implicat in baschet, preluând rolul de președinte al echipei Steaua CSM EximBank și a fost de asemenea ales vicepreședinte al Federației Române de Baschet. Este absolvent al Universității din Alabama de Sud, unde a fost recent indus în “Hall of Fame-ul" universitatii. Virgil deține un masterat în integrare economică europeană de la Universitatea de Arte și Științe „Gheorghe Cristea”, un masterat în Leadership și Management de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) și o diplomă de coaching de la Școala Națională de Coaching „ANS”.

Organizing team

Oana
Petrus

Cluj-Napoca, Romania
Organizer