Constanta
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 22, 2022
Constanta, Constanța
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zenith - Conference & Spa Hotel
Bulevardul Mamaia, 209
Constanta, Constanța, 900001
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alin Chiriac

Investitor
Alin are o experiență în marketing și management IT de mai bine de 18 ani. Crede cu desăvârșire în dezvoltarea comunităților cu ajutorul tehnologiei. Dedică mult timp pentru a crește gradul de conștientizare pentru Educația Tech în școlile din România și derulează cele mai mari campanii naționale în acest domeniu. Este fondator și CEO Adfaber, ONG-ul care susține proiecte de tehnologie ce îmbunătățesc viața de zi cu zi, promovează învățarea și dezvoltarea de abilități digitale și poziționează România drept cel mai important Tech Hub din Europa. Alin Chiriac este de asemenea fondator CODE SCHOOL CLUBS, clubul de tehnologie unde copiii învață limbaje de programare prin joacă. Îi ajută pe copii să înțeleagă și să învețe cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

Dafina Jeacă

IT
Dafina, alături de echipa sa și Agenția Spațială Europeană, ajută fermierii români oferindu-le bazele unui management sănătos și eficient prin intermediul tehnologiei. Informații importante precum rezerva de umiditate din sol pentru grâu și porumb sau identificarea evoluției culturilor pe parcursul întregului sezonului sunt oferite pe baza aplicaţiei OGOR. Dafina este co-fondator OGOR, o aplicaţie de moni­torizare a terenurilor agri­cole a cărui sursă de date este preluată prin sateliții Copernicus, lansaţi în 2017. Face parte din echipa câștigătoare a grantului Copernicus Incubation (prima echipă din România care a câștigat acest grant). A fost project coordinator la Stagii Pe Bune, program ce intenționează să plaseze studenții de la facultățile de IT&C în stagii practice care au loc în timpul verii în companiile de IT&C.

Daniela Marișcu

Antreprenor. Investitor
Antreprenoare pionieră a industriei agrementului din România, Daniela Marișcu este co-fondator Aqua Azur și fondatoarea Aquatica Experience (general integrator pentru parcuri de agrement) precum și a acceleratorului de inovație în domeniu AE Accelerator. Cunoscută și ca investitor jurat în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor” Pro TV. (aka Shark Tank / Dragons Den), Daniela contribuie activ la scalarea mentalității în eco-sistemul românesc antreprenorial și investițional. Ca investitor, Daniela Marișcu vizează impactul global macro-economic și social, prin valorizarea potențialului creativ și inovator românesc. Prima sa investiție în tehnologie a fost în 2019, în proiectul YooSend, sistem descentralizat de cloud bazat pe tehnologie blockchain.

Ioan Iacob

Antreprenor
"Nu există viață personală și profesională. Nu poți să le separi." Ioan Iacob este un antreprenor cu peste 15 ani experiență, înzestrat cu pasiune și onestitate, lucruri care l-au propulsat rapid în carieră. La bază, Ioan este inginer. A studiat Universitatea de Politehnică din București și ulterior, Universitatea Carnegie-Mellon din Statele Unite ale Americii. A început cu joburi mici, QA tester și consulant. Ulterior, în anul 2007, el devine co-fondator, alături de Radu Constantinescu, al companiei Qualitance, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții software din România. În 2020, alături de Șerban Chiricescu - CTO și Radu Cautis, pune bazele unei alte companii de succes - FLOWX.AI.

Ionuț Țața

Antreprenor
Ionuț este un antreprenor plin de idei inovatoare. El înțelege complexitatea unei afaceri și găsește întotdeauna o soluție pentru clienții săi. Întotdeauna a reușit cu succes să facă schimb de idei constructive cu privire la subiectele de dezvoltare a oamenilor. Cunoștințele sale în afaceri dar și abilitățile sale de comunicare și negociere l-au transformat într-un leader veritabil. Este co-fondator The Creatives, președintele Cluster pentru Inovație și Tehnologie Brașov fondator și CEO Iceberg, iar alături de echipa sa oferă sprijin STARTups, digitalizare, consultanță (în Finanțări & Project Management, Strategii & Inovare, Training & E-learning, Asistență Tehnică & Politici Publice) și tehnologie (Industrie 4.0, Smart Cities, Photonics, Robotica & AI).

Iosif Peterfi

Investitor
Iosif Peterfi a lucrat în domeniul securității cibernetice, atât ca inginer, dar și ca administrator de sisteme. Este născut în Constanța și a debutat în lumea IT-ului la începutul anilor 2000. A acumulat peste 20 de ani de experiență în ocuparea unor roluri de piatră de temelie în infrastructura tehnologică la Departamentul Apărării al SUA și Biblioteca digitală Max Planck. Iosif este fondator și CEO Ethernity CLOUD, fondator Schnell Node. Tehnologia blockchain este considerată de mulţi la nivel global drept următorul pas din evoluţia internetului şi a soluţiilor tehnologice. Iosif a plecat de la viziunea că se poate construi un ecosistem de cloud computing în care datele să fie păstrate confidențiale, să fie protejate și în același timp operațiunile executate să fie transparente pentru utilizatori.

Iulia Buciuman

Expert în dezvoltare Continuă
”Ca să ai un start bun, în orice #business antreprenorial ai nevoie de girul cuiva: al unui prim client, al unui investitor sau al unui partener. Dar nimeni nu va crede in tine, daca nu crezi tu in potentialul tau.” După o experiență de 9 ani în mediul corporatist, Iulia Buciuman ia una dintre cele mai grele decizii. Pleacă din confortul multinaționalelor și intră în viață antreprenorială, cu o viziune și o dorință enormă de a se provoca. În 2016, alături de o întreagă echipă, pune bazele HUMANISTIC – the future is HUMAN. Acesta este un ecosistem în care comunități de experți dezvoltă programe de învățare pentru adulți bazate pe competențele viitorului. Este Executive Coach certificat de Internațional Coaching Federation si deține licențe în diferite instrumente de diagnoză organizațională și instrumente psihometrice.

Mihai Bocai

Antreprenor
Mihai Bocai, un antreprenor de succes, a avut un vis. Acela de a face lucruri pe care să le vadă a doua zi implementate pe stradă, în viața de zi cu zi, cu un impact real în economie. Acesta este și motivul pentru care a preferat, încă din facultate, să investească în propriile afaceri și idei. Astăzi își trăiește visul. Mihai este cofondator si CEO Flaminjoy, o platformă software pentru automatizarea proceselor de marketing, și totodată, fondator Evonomix, companie de marketing și tehnologie specializată în comerț digital. Cu peste 15 ani experiență în leadership, el caută mereu să se perfecționeze. Pe lângă timpul pe care și-l dedică aproape în totalitate pasiunii sale, la bază se află o bază puternică de cunoștințe. A studiat economie, IT si management de proiect si a construit echipe multi disciplinare care astăzi livrează proiecte pentru clienți pe 4 continente.

Sebastian Burduja

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării
Sebastian I. Burduja este Ministrul cercetării, inovării și digitalizării din România și deputat în Parlamentul României. A locuit aproape 12 ani în Statele Unite, iar în 2016 a decis să revină în România. A efectuat stagii de practică la Organizația Națiunilor Unite în Geneva, la National Endowment for Democracy în Washington și la Institutul Freeman Spogli din California. Deține un doctorat în economie (Summa Cum Laude, ASE București), un master în administrarea afacerilor (MBA) la Harvard Business School și un master în politici publice (MPP) la Harvard Kennedy School of Government. A absolvit Universitatea Stanford cu onoruri și merite deosebite. A lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondiala în Washington D.C. și a fost consultant al Dalberg, companie specializată în proiecte de țară.

Suzana Carp

Expert Politici Climatice
Suzana Carp este un cunoscut și apreciat specialist european în politici climatice și expert în studii europene. Determinarea, puterea interioară, pasiunea și optimismul, caracterizează “omul” din spatele profesionistului pe care îl veți cunoaște. În ceea ce privește educația, Suzana, a trecut granițele României la vârsta de 16 ani, a obținut o bursă și oportunitatea de a reprezenta România în cadrul Colegiilor Lumii Unite, la campusul din New Mexico, SUA. Drumul ei a continuat pentru o perioadă în Statele Unite, la Earlham College. Ulterior, studiile postuniversitare le-a urmat la Universitatea Oxford, în Regatul Unit, și la College of Europe, din Polonia. Cariera profesională a ales să o înceapă în România. Fost membru al think tank-ului internațional de climă, Sandbag, fost director executiv la Carbon-Free Europe, Suzana Carp, vine cu o experiență profesională remarcabilă.

Organizing team

Cornel
Marcu

Constanta, Romania
Organizer