SaintMichelHS
x = independently organized TED event

Theme: Kırılmalar

This event occurred on
June 17, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının lisansıyla Saint Michel Fransız Lisesi’nde gerçekleşecek TEDxSaintMichelHS, bu sene St Michel Lisesi’nde konuklarını ağırlayacak. Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED “ideas worth spreading” sloganıyla yola çıkan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. 30 senelik bir geçmişi olan ve konuşmaların 18 dakikayla sınırlı olduğu TED konferanslarında bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jan Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

TEDx, “Ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. TEDx etkinlikleri küçük topluluklara TED Talks videolarını ve canlı konuşmaları bir arada izleme ve tartışma imkânı verir. TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur.
TEDxSaintMichelHS, TED tarafından lisanslanmış ve tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonudur.

Saint-Michel French Highschool
Abide-i Hürriyet Cd No:17, Cumhuriyet, 34380 Şişli/İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34380
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Saint­Michel­H­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayhan Bozkurt

Yazar, Şair, Senarist, Oyuncu
6 Haziran 1971, Amasya’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümündeki öğrenimini tamamlamadı. Hişt ve Öküz dergilerinin yayın kurullarında yer aldı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü. Yazmanın bir bedel ödeme olduğunu söyleyen Ayhan Bozkurt’un şiirlerinin ana izleği korkudur. Günümüzden bu yana yer aldığı bir çok dizisi ve filmi bulunmaktadır. Aynı zamanda kaleme aldığı bir sürü kitabı bulunmaktadır.

Defne Ergenoğlu

Saint Michel Lisesi öğrencisi
2004 yılında doğan Defne Ergenoğlu, 2019 yılından beri Saint Michel Fransız Lisesi’nde eğitim görmektedir. Dilleri sever, sözcüklerin kökenlerini merak eder. Kendini bildi bileli yazmaktadır, çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlanır.

Duygu Özgün

Girişimci,CEO
Duygu Akbudak, 1988 yılında Ankara’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. Koç Üniversitesi İşletme bölümünü burslu olarak bitirdi. Üniversite öğrenimi sırasında dünyanın önde gelen şirketlerinde staj yaptı. Okulunu bitirdikten sonra finansal analist pozisyonunda The Coca-Cola Company’de işe başladı. Ardından Kimberly Clark gibi FMCG sektörünün önemli firmalarında yedi seneyi aşkın marka yöneticiliği yaptı. Akbudak, şu anda kullanıcı tabanı sayesinde müşterilere denettirdiği ürünler ile markalara geri bildirim sağlayan bir pazarlama teknolojileri platformu olan “Denebunu.com” ve İngiltere’de faaliyet gösteren “Samplico”nun kurucu ortağı ve CEO’sudur.

Eren Arıkan

Saint Michel Lisesi öğrencisi
-

Işık Çağatay

Saint Michel Lisesi öğrencisi
2004’te İstanbul’da doğan Işık Çağatay, 2018 yılında Avrupa Kent Kolejinden mezun olmuş ve şu anda Saint Michel Fransız Lisesinde öğrenim görmektedir. 5 yıl boyunca il yarışmalarında yüzücü olarak yer almıştır. 9 yaşından beri piyano çalmakta ve 3 yıldır da hamak yogası yapmaktadır.

Michele Cedolin

Akademisyen, Instagram fenomeni, Oyuncu
1992 İstanbul doğumlu Michelle Cedolin, İtalyan asıllı Türk oyuncudur. Galatasaray Lisesinde okuduktan sonra Galatasaray Üniversitesinde lisans ve yüksek lisansını Endüstri Mühendisliği bölümünden tamamlamıştır. Michele Cedolin şu anda Galatasaray Üniversitesinde öğretim üyesi ve akademisyendir. İyi düzeyde İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Türkçe bilmektedir. Youtube kanalı bulunan Cedolin aynı zamanda sosyal medya fenomenidir.

Orkun Olgar

Girişimci, CEO
1974 yılının Mart ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Yeşilyurt Spor Kulübünde lisanslı olarak tenis oynamıştır. 16 yaşına kadar Alman Lisesi, YSK ve Türkiye’nin bir çok ilinde turnuvalara katılmıştır. Bir çok üniversite ile görüşen Orkun Olgar, en sonunda İşletme Fakültesi çok güçlü olan Colorado Rockies Dağları ortasında 1600 metre yükseklikte konumlanmış University of Denver (DU) ile tenis takımında #1 pozisyonunda oynamak üzere 4 yıllık tam burs anlaşması imzaladı. Günümüzde macerasever ile adrenalinin en yüksek seviyede olduğu sporlar eşliğinde Türkiye’nin keşfedilmemiş güzelliklerini NTV ekranlarına taşımıştır. “SPX” adı ile bilinen “Sport Point Extreme”in, “Skechers TR”nin ve “Macerasever NTV”nin kurucusu ve CEO’sudur.

Organizing team

Zeynep
Köran

İstanbul, Turkey
Organizer

Fatma
Binöz

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Ece Selin Alemdar
    Curation