HacettepeUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 18, 2022
Çankaya, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

ATO CONGRESIUM
Söğütözü, Söğütözü Cd. No:1, Çankaya/Ankara
Çankaya, Ankara, 06510
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hacettepe­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Deniz Demiryürek

Tıp Doktoru
Dr. Deniz Demiryürek 1970 yılında Ankara'da bakıldığında. TED Ankara Koleji'ndeki eğitimin ardından, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Doktora eğitimine 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Anatomi Anabilim Dalı'nda başlamış ve 1999 yılında bilim ünvanını almıştır. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda uygulanan eğitimlere devam etmiş ve 2004 yılında Anatomi Doçenti ünvanını, 2010 yılında Profesör ünvanını almıştır. tarayıcın 36 üzerinden geçiş; 160 uluslar arası bildirisi, 360 uluslar arası atıfı ve 2 uluslararası uluslararası bulunmaktadır. Klinik anatomi, kadavralarda rastlanılan ajansları, 3 boyutlu yeniden planlama, mezoterapi ve bir kupunktur özel ilgi alanları. Şu anda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak görevine devam etmektedir

Deniz Zeyrek

Deniz Zeyrek, 10 Ekim 1972’de Kars’ta doğdu İlk, orta ve lise öğrenimini Kars'ta tamamladıktan sonra önce Gazi Üniversitesi'nde Kimya daha sonra ODTÜ'de Biyoloji okudu. Deniz Zeyrek, gazetecilik yaşamına 1994’te Evrensel'de başlamış, ardından 1996’da Radikal'de haber müdürlüğü, Ankara temsilciliği, Ankara istihbarat şefliği ve diplomasi muhabirliği görevlerinde bulunmuştur. Yaptığı iki haberden dolayı 2003’te Sedat Simavi Ödülleri'nin övgü ödülüne layık görülmüştür. 2013'te Hürriyet Gazetesi’ne geçerek Ankara temsilciliği yapan Zeyrek, 2018’de Sözcü Gazetesi’ne geçmiş ve yazılarına hala burada devam etmektedir. 2021'de FOX'da başlayan Orta Sayfa adlı programda yer almaktadır.

Fatma Öncü

Fatma Öncü, 19 Şubat 1976’da Erzurum İspir Değirmenli köyünde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İzmir /Karşıyaka Gazi Lisesi’nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1995-2016 yılları arasında Dünyanın 14 ülkesinde üretim yapan Fransız petrol şirketinin Diyarbakır üretim Sahasında yönetici olarak görev yapmıştır. Ankara barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktadır. T.C. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini başarıyla yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Gazi Huri

Tıp Doktoru
Prof.Dr. Gazi Huri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Spor Cerrahisi Biriminde öğretim üyesidir. Zürih Üniversitesinde mikrocerrahi eğitimi alan ve Viyana Tıp Üniversitesinde Kas İskelet Tümör Cerrahisi üstüne çalışan Dr. Huri, Johns Hopkins Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Omuz ve Spor Cerrahisi kliniğinde araştırmacı doktor olarak çalışmıştır. 2019'da KECD üyeliğine ve EFORT Spor ve Omuz Cerrahisi eğitim grubunun yöneticiliğine seçilmiştir. TOTBİD, Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği ve TUSYAD Ankara Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyesidir. 3 kitabı, çok sayıda makalesi, “Bone Plate” başlıklı 4 patenti ile “Cerrahi Kılavuz” isimli 1 patent başvurusu bulunmaktadır. Patentleri “IFIA” ve “ISIF'16" kongrelerinden “En İyi Akademik Buluş” ve “ En İyi Patent” ödüllerini alan Dr. Huri, 2018'de TÜBA-GEBİP ödülünü almış ve AAOS tarafından 2018 yılı Uluslararası Genç Cerrah bursuna layık görülüp Stanford Üniversitesinde davetli öğretim üyeliği hakkı kazanmıştır.

Hasan Yıldız

Erzurumlu olan Hasan Yıldız, 1974 senesinde Ankara'da dünyaya geldi. 1992 yılında iş hayatına atılan Yıldız, kardeşi ve aynı zamanda şirketin genel koordinatörü olan Eyyup Yıldız ile kurduğu Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Ltd Şti.’nin genel müdürüdür. Organizasyon ve medya alanında yoğun çalışmalar yürüten Yıldız, TV programları, kamu spotları, reklam filmleri, tanıtım ve eğitim filmleri hazırlamış; prodüksiyon alanında da pek çok projeye imza atmıştır. Çeşitli alanlarda çok sayıda ödül almıştır. Hasan Yıldız, TRT ekranlarında yayınlanan ve üniversiteli gençlerin kıyasıya yarıştığı özgün konseptli “Kripteks” yarışması ile izleyicilerle buluşmuştur. “Gelecek Henüz Avuçlarınızda” isimli kitabı yazmıştır.

İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
15 Eylül 1971'de İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1992'de mezun olup Malezya'da yüksek lisans yapmıştır. George Washington Üniversitesinde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe alanında çalışmıştır. College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler vermiştir. 2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirilir ardından “Cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı”, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” görevlerini yerine getirmiştir. “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü” görevini halen yürütmektedir. Akademi ve bürokrasideki çalışmalarıyla bilinse de Kalın'ın halk müziği başta olmak üzere sanata yakın bir ilgisi vardır. Ortaokuldan beri gitar ve bağlama çalmaktadır. "Seni Mene Vermez İse" ve "Elif Bacı" adlı besteleri bulunmaktadır. İbrahim Kalın, evli ve üç çocuk babasıdır.

İrem Arslan

İrem Arslan 1991 yılında İstanbul'da doğdu. Kaynaştırma öğrencisi olarak ilköğretimi başarıyla tamamladıktan sonra lise öğrenimini iş okulunda tamamladı. 2006’da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde staja başladı. Bu stajı ile iş hayatına adım atmış oldu. Lise mezuniyetinden sonra 2 sene tiyatro eğitimi alarak "İmam Bayıldı" isimli oyunda rol aldı. 2014 yılında Türkiye Down Sendromu Derneği (TDSD)'nin İş Koçu Destekli İstihdam Programı ile büyük bir teknoloji firmasında satış danışmanı olarak görev aldı. 2018 ‘de bir bankada işe girdi. Arslan şu an hala bu bankada Reklam ve Halkla İlişkiler Departmanı'nda Operasyon ve Destek Görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. İş hayatının yanı sıra TDSD Dans+1 by Hilton Bomonti grubuna katılarak dans etmeye başladı. Dans grubu ile TBMM'de ve farklı yerlerde gösterilere katıldı. Bir öz savunucu olarak İrem TDSD Söz+1 Öz savunuculuk Grubu'nda yer almakta ve pek çok yurtiçi ve yurtdışı organizasyonda haklarını savunmaya devam etmektedir.

Necdet Ünüvar

Tıp Doktoru
Necdet Ünüvar, 6 Haziran 1960 yılında Adana'da doğdu. Adana'da ilkokulu, Mersin'de ortaokulu ve liseyi, Erzurum'da Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni bitirdi. Tıp Doktoru olarak Mardin’de mecburi hizmet sonrası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önce İç Hastalıkları ihtisasını, daha sonra Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisasını tamamladı. 2002-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 23, 24, 25 ve 26. dönemlerde Adana Milletvekili seçildi. Aynı zamanda yedi yıl Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. 4 Haziran 2020'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendisine Azerbaycan'ın en büyük nişanı olan "Devlet Dostluk Nişanı"nı takdim etti. Evli ve üç çocuk babasıdır. 14.08.2020 tarihinden beri Ankara Üniversitesi Rektörlüğü görevini ifa etmektedir. Ankara Üniversitesi müfredatına "NFT'ye Giriş" dersini ekleten Ünüvar yenilikçi bir yönetim anlayışı sergilemektedir.

Nur Bilen Yavuzer

Nur Bilen Yavuzer, 1980 yılında Ankara'da doğdu, Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünü bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Turizm bölümünden mezun oldu. 13 senelik turizm kariyerimden sonra İngiltere’de uluslararası profesyonel makyaj artisti ve eğitmeni diploması ve medikal mikropigmentasyon uzmanı diplomalarını almıştır, uzman estetisyendir. Turizm sektöründe 13 yıllık kariyeri sonrası eşi Prof Dr Reha Yavuzer ile Rene Clinic'i kurdular. Nur Bilen Yavuzer 2014 yılında moda ve güzellik önerilerini kapsayan Beauty Omelette blog sayfasını oluşturdu. Nur Bilen Yavuzer'in oluşturduğu bu mecra zamanla gelişerek tekstil ve kozmetik alanında kendi ürünlerini yaratan bir marka haline geldi. Yolculuğuna blog olarak başlayan Beauty Omelette, bugün Nişantaşı, Alaçatı ve Bodrum mağazaları ve www.beautyomelette.com sitesinden sevenleriyle buluşuyor.

Rachel ARAZ KİRESEPİ

24 Mart 1988 yılında İstanbul'da doğmuştur. Notre Dam de Sion Fransız Lisesinde okuyan Rachel Araz Kiresepi, üniversiteyi Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümü’nde tamamlamıştır. Bir süre Beymen'de Kurumsal İletişim ve Pazarlama Bölümünde çalışan Araz, dünyaca ünlü markaların Türkiye Marka Temsilciliği, Satın Alma Planlama ve Merchandising departmanlarında çalışmıştır. Şu an ise Sosyal Medya Danışmanlığı, İçerik Editörlüğü yapmakta, Youtube videoları çekmekte ve çeşitli markalar ile çalışmalarını sürdürüp moda influencerlığı yapmaktadır. Birçok konuda bilgisinin olmasının yanında hayallerini takip ederek çok başarılı yerlere gelmiştir. 2018 yılında Inflow Ödülleri'nde 'En İyi Yükseliş Gösteren Influencer' kategorisinde, 2019 yılında Elle Style Awards'da 'Yılın Influencer'ı', 2020 yılında 'En Kreatif İçeriğe Sahip Influencer', 2021 yılında Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde ‘En İyi Kadın Influencer’, 2022 Denebunu Style Awards’da “En İyi Moda Influencer’ı” ödüllerini kazanmıştır.

Tamer Levent

13 Ekim 1950 tarihinde İzmir Karşıyaka'da doğmuştur. Liseyi İzmir Türk Koleji'nde okumuş 1971 yılında da Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne seviye sınavı ile girmiş ve 1977 yılında buradan mezun olmuştur. Devlet Tiyatrolarında önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak çalışmalar yapmıştır. Yönettiği oyunlar; Rusya, Kanada, Güney Kore, İran ve Kuzey Kıbrıs’ta festivallere davet edilmiştir. Devlet Tiyatrolarında ilk ve son kez yapılan bir uygulama ile seçimle Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olmuştur. Sonrasında, yürüttüğü bu görev esnasında ülkemizde çok ses getiren "Sanata Evet" projesini hayata geçirmiştir. Tiyatro kültürünün tanımlanması ve yaygınlaşması doğrultusunda teorik ve uygulamalı çalışmalar yaparak yaklaşık 170 ülkede de Türkiye'yi temsil eden atölye çalışmaları yapmıştır. Bu ve bunlar gibi daha pek çok çalışması bulunan Tamer Levent, hayatının büyük bir kısmını sanata adamıştır. Hâlen Devlet Tiyatrolarında rejisör kadrosundadır ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB kurucusu ve ilk genel başkanıdır.

Volkan Severcan

28 Ağustos 1966 yılında İzmir’de doğmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okumaya başlayan fakat daha sonrasında geçmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü'nü bitiren sanatçı, sanat yaşamına 1984 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başlamıştır. 90'lı yıllarda Taksim Sanat Evi'nde İşletme Müdürü olarak çalışmış ve 2000 yılından itibaren ise sırasıyla; Dormen Tiyatrosu, Tiyatrokare, Tiyatro İstanbul ve ardından kurucusu olduğu Tiyatro Sahnekârlar'da sahne almıştır. Hâlen Tiyatro Sahnekârlarda hem oyuncu hem de Genel Sanat Yönetmeni olarak görev almaya devam etmektedir. Birçok dizide ve sinema filminde oyunculuk yapmış ayrıca oyunculuk, yönetmenlik ve sunuculuğun dışında kurucusu olduğu VS Creative ile birçok önemli kuruluşa hizmet vermektedir.

Organizing team

Bilgütay İlbay
YAPICI

Ankara, Turkey
Organizer

Selin
Akhan

Co-organizer
  • Aslı Yazar
    Curation