YeniYolSchools
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 11, 2022
Eskişehir, Eskişehir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxYeniYolSchools
Yeni Akçayır Mah. No:551
Eskişehir, Eskişehir, 26000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yeni­Yol­Schools events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali İnsan

Müzisyen
Ali İnsan, 2006 yılında Almanya'da dünyaya gelen bir müzisyendir. Ailesi 1996 yılında Almanya'ya göç etmiştir. Aslen Malatyalı olup müzik hayatına keman çalarak 6 yaşında başlamıştır. Almanya Kültür Bakanlığınca her yıl düzenlenen Jugend Muzisiert yarışmasının 54.sünde birincilik elde etmiştir (2019 yılında). Ayrıca, aynı yıl içinde Mozart'ın Voi che sapete eserini başarılı şekilde seslendirdiği için Wolfgang Amadeus Mozart ödülünü almaya hak kazanan ilk yabancı olmuştur.

Aybars Yücel

Sokak Sanatçısı
"Devak" mahlaslı sokak sanatçısı, illüstratör, gezgin. 1990 yılında Ankara’da doğdum. Konya Selçuk Üniversitesi Makine Teknikerliği bölümünü bitirdim. 21 yaşında Arif Başaran’ın resim kursuna katıldım, sanatla orada tanıştım. 2 senelik kursun ardından Eskişehir Görsel İletişim Tasarım bölümünü kazandım. 2014 yılından bu yana 300’den fazla duvar boyadım, bolca şehir ve ülke gezdim. Proje üretmeye ve sokakları renklendirmeye devam ediyorum.

Ayça Şahin

Bilim İnsanı
Koç Üniversitesi | Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun oldu, şimdi Nörobilim alanında doktora yapıyor. SMA savaşçısı, geleceğin genetikçisi.

Ayşe Avcı

Girişimci
28 Mart 1980 Eskişehir’de doğdum. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden basari ile mezun oldum. Profesyonel hayatima 2002 yılında Sarar Giyim A.Ş’de Muhasebe bolumunde basladim. Daha sonrasinda Bursa’da Koç Allianz Marmara Bölge Müdürlüğünde 1 yıl çalıştıkan sonra 2006 yılında Garanti Bankası’nda işe başladım. Ticari ve Kobi bankacılık alanlarında 6 yıl yöneticilik yaptıktan sonra 2017 yılında geleneksel bir yapiya sahip aile şirketimize yeni bir soluk getirme adina kurumsal hayattan cikarak kendi adimlarimi atmaya basladim. Aile şirketimizde 1 yıl finans ve muhasebe bölümünde çalıştıktan sonra 2018 yılında kardeşlerim ile birlikte degisen tuketici davranislarina yonelik bir proje olan Bibakmışsınkapında’yı kurdum ve yaklasik 4 yildir bibakmissinkapinda’yi yonetiyorum.

Aytuğ Akdoğan

Yazar
Aytuğ Akdoğan 1992’de doğdu. Yazar, ilk defa henüz on yedi yaşında çıkarttığı ve Erdal Eren’e ithaf ettiği “Ben Hep 17 Yaşındayım” adlı deneme kitabıyla isminden söz ettirdi. Ardından düzenlemesi ve arka kapak yazısı küçük İskender’e ait olan “Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm” kitabıyla çok satanlara girdi. Bilgi Üniversitesi’nde sinema okuyup kısa filmler çektikten sonra Babala Tv'de ‘Yeraltından Notlar’ isimli kitap programını yazıp sunmaya başladı. Diğer kitapları ise: “Ben, Hiçbir Şey” , “Duvar” ve “Sürgün” Kitap programına Flu Tv'de devam etmekte.

Halil Mutlu

Milli Sporcu
Halil Mutlu, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Bulgaristan göçmeni Türk haltercidir. 3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu, 10 kez Avrupa Şampiyonu olmuş, 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırmıştır. Üst üste kırdığı rekorlar nedeniyle kendisine Dinamo lakabı takılmıştır.

Ömer Öztürk

Sunucu
1982 Eskişehir doğumludur. Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamlamıştır. Üniversite yıllarında fotoğrafla tanışmış ve fotoğraf sanatını bir yaşam biçimine dönüştürmüştür. TRT ekranlarında yayınlanan 'Vapurda Çay, Simit, Sohbet' adlı kültür-sanat içerikli televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğu üstlenmektedir.

Organizing team

Mustafa
YILMAZER

Eskişehir, Turkey
Organizer

Oğuzhan
CAN

Eskişehir, Turkey
Co-organizer
  • Ayşen Onbul Yilmazer
    Operations
  • Dilek Yılmazer
    Marketing/Communications
  • Merve Yörükçü
    Curation
  • Nihal Şimşek
    Partnerships/Sponsorship
  • Özlem Arıar
    Curation