AnkaraUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Aklında Tut

This event occurred on
May 21, 2022
Ankara, Ankara
Turkey

Günümüzde artan internet kullanımı ile gün boyunca yüzlerce bilgi duyuyor, okuyor ya da ögreniyoruz. Peki gün içerisinde ögrendigimizden fazlasını unuttugumuzu ele alırsak bu bilgilerin ne kadarını hatırlayacak kadar önemli buluyoruz?

Kaçı bizim için aklımızda tutmaya deger oluyor?

Iste biz “Aklında Tut!” teması ile yola çıkacagımız TEDxAnkaraUniversity organizasyonumuzda aklımızda tutmaya deger konu baslıklarını ele alıyor ve akılda kalacak bir etkinlik organize etmek istiyoruz!

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi
Mehtap Mah. Mamak Cd. No: 76/A, 06620 Mamak/Ankara
Ankara, Ankara, 06620
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ankara­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Türkkan

Ralli Pilotu, Milli Sporcu
2005 yılında Türkiye Karting Şampiyonası ile motor sporlarına başlamıştır. 2015 yılında ise otomobile geçerek şampiyonalara katılmıştır. 2016 yılında Prokart Türkiye Dayanıklılık Şampiyonu olmuştur. 2017 sezonunda Borusan Otomotiv Motorsport ile anlaşarak profesyonel kariyerine ilk adımı atmıştır. 2017 sezonunda tüm start aldığı yarışlarda en iyi tur zamanlarına imza atarak tüm pole pozisyonlarını almış, start aldığı 22 yarışın 13’ünü birincilik ile tamamlamış ve hem Türkiye Pist Şampiyonu hem de V1 Challenge Türkiye Şampiyonu olarak sezonu tamamlamıştır. 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışmıştır. 3 kere genç pilotlar birinciliği ve 2 çeker ikinciliği elde etmiştir. 2020 Mart ayında Castrol Ford Team Türkiye ile sözleşme imzalamıştır. 2020 Kasım ayında Red Bull Sporcusu olmuştur. 2021 sezonunda hem Balkan Ralli Kupası Gençler ve İki Çeker, hem de Avrupa Ralli Kupası Gençler ve İki Çeker Şampiyonu olarak ülkemize daha önce kazanılmamış iki farklı şampiyonluk kazandırmıştır.

Bergen Çoşkun Özüaydın

Felsefeci, Akademisyen, Dublaj Sanatçısı
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden, sonrasında ise Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Burslu Programı’ndan, Psikoloji bölümü ile çift ana dal yaparak mezun olmuştur. Felsefe alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra, 2020 yılında doçent unvanını almıştır. 2010 yılından itibaren Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü’nde ve İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Felsefenin yüzlerce yıllık bilgeliğiyle, yaşamı diğer bütün alanlardan daha çok iyileştirdiğini, iyi ve güzel yaşamayı öğrettiğini düşünmektedir. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisidir. Tiyatroya on yaşında Şehir Tiyatrosu Çocuk Birimi’nde başlamıştır ve tiyatroyla ilişkisi Tiyatro BAB’da oyuncu olarak devam etmektedir. Aynı zamanda dublaj sanatçısıdır, film ve çizgi filmler seslendirmektedir.

Bülent Kavaklı

Hayalperest
Çocukluğunda kurduğu hayallerin peşini hiç bırakmamıştır. Yazılım ve teknoloji odaklı işlerde kendisini geliştirmiş bununla beraber girişimci yapısı nedeni ile birçok iş kolunda bulunmuştur. Şu anda Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Federasyonu Wiipa Türkiye Temsilcisi, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte ve çeşitli alanlarda ticari girişimleri bulunmaktadır. 1Idea 1World proje ve marka sahibi, Mucittin marka ve proje sahibi, 1 Fikir 1 Şehir, 1 Fikir 1 Belediye organizasyon kurucusu, yerli kripto para ve borsa girişimi Valentura Teknoloji ve Yatırım A.Ş. , Nessa Bilişim ve Teknoloji A.Ş. , DG Akademik Spor Kulubü, donuk gıda markası, savunma sanayi teknolojileri üreten 2 şirket ve yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 10 adet startup ortaklığı bulunmaktadır.

Deniz Bayoğlu

Müzisyen
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’ndeki eğitimi boyunca sanatı ve dünyayı keşfetme isteğiyle yaz tatillerini Pratt Institute, New York, Academia Del Arte, Floransa ve Giles Kingston, Londra'da kısa dönem sanat eğitimleri alarak geçirmiştir. Resim çalışmalarına 2018’den beri kendi sanat stüdyosunda devam etmektedir ve bu süreçte bestelediği şarkılarını 2021 yılında dijital platformlarda dinleyiciyle paylaşmaya başlamasıyla profesyonel müzik hayatına giriş yapmıştır. 2021 yılında yayınladığı ilk teklisi “Dark Ways” yine aynı sene Can Ozan ile seslendirdiği “Daima” ile alternatif müzik dünyasında tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Son teklisi “Cehennemin Dibi” Nisan 2022’de dinleyicinin beğenisine sunulmuştur. Resim, müzik ve fotoğraf alanında kendi çalışmalarına devam ederken aynı zamanda bağımsız sanatçıların kısa film ve albüm yapımlarında sanat direktörlüğü yapmaktadır.

Meltem Pırıl Şenol

Uzman Diyetisyen, Psikolog
Yeditepe Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü burslu kazanarak mesleğinin ilk adımlarını atmıştır. Daha sonra ise başarı bursuyla Çift Ana Dal Programıyla, Psikoloji bölümünü bitirmiş ve hem Diyetisyen hem de Psikolog olarak, Yüksek Onur Dereceleriyle mezun olmuştur. Aynı okulda Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Eğitimi’ni tamamlamıştır. Dünyada geçerli tek uluslararası Sezgisel Beslenme Eğitimi olan Intuitive Eating for Pro Skills Traning’i, sistemin yaratıcılarından Evelyn Tribole’den süpervizyon alarak başarıyla tamamlamıştır. Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Doktora Programı’na başarı bursuyla geçiş yapmıştır. Halen burada öğrenimine devam etmekte ve Sporcu Beslenmesi Yüksek Lisans Programı’nda ders vermektedir. Bunun dışında, spor ve performans beslenmesi ve yeme davranışı konularında herkese yönelik eğitimler, sertifika programları ve seminerler vermektedir.

Ömer Yavaş

Fizik Mühendisi, Akademisyen
1982 yılında Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği'nden mezun olmuştur. Aynı bölümde tamamladığı yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin ardından 1993 yılında öğretim üyeliğine başlamış ve 2003 yılında Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Yüksek Enerji Fiziği Anabilim Dalı’nda profesör olmuştur. Akademik hayatında 300’e yakın bilimsel makale ve bildiri yayınlamış ve 40’ın üzerinde lisansüstü tez çalışmasına danışmanlık yapmıştır. Araştırma projeleri ve ikili anlaşmalar çerçevesinde CERN, DESY, HZDR ve Euro-XFEL, ANL ve JLab hızlandırıcı, çarpıştırıcı ve ışınım merkezlerinde araştırmalarda bulunmuştur. Ülkemizde ilk ve tek olan Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü’nün 2010 - 2015 yılları arasında kurucu müdürlüğünü yapmıştır. Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü, Fizik Mühendisleri Odası Onur Ödülü, American Physical Society Marschak Lectureship Award ve TFD Onur Ödülü sahibidir.

Onur Okan Demirci

Psikiyatrist, Psikoterapist
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra iki yıl süreyle pratisyen hekim olarak görev yapmıştır. TUS’da Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi” almaya hak kazanmış ve eğitimi sonunda unvanını kazanmıştır. Profesyonel yaşamında 35 ülkeye seyahat etmiş ve bazılarında travma grupları ile EMDR alanında çalışmalar yapmış ve bunları bilimsel makaleler olarak sunmuştur. Dünyada ilk kez Somatik Belirti Bozukluğu’nun EMDR ile tedavisinin ilaç tedavisiyle karşılaştırmalı araştırmasını uluslararası alana sunmuştur. Kurucusu olduğu ZioN Psikiyatri Tanı, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nde kendi özel hasta ve danışanlarına psikiyatri hekimliği yapmaktadır. Ruh sağlığı alanında çalışan profesyoneller ve kurumsal firmaların gelişimi için ekibiyle birlikte eğitimler vermektedir. Psikiyatri ve psikoloji alanının geleceğine yönelik yazılım projeleri yürütmektedir.

Yavuz Hakan Tok

Müzik Yazarı
Türkiye’nin sayılı popüler müzik tarihi arşivcileri ve araştırmacılarından biridir. 2001 yılında Bir Zamanlar adlı internet sitesinde müzik yazıları ve albüm eleştirileri yazmaya başlamıştır. Peşi sıra müzik yazıları ve röportajları, Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesi başta olmak üzere yazılı basında Cumhuriyet, Bir Gün, Kafa, Bavul ve Zip İstanbul gibi çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmıştır. Bergen’in hayatını anlatan belgesel romanı “Acıların Kadını Bergen” 2014 yılında, besteci Melih Kibar’a dair biyografi kitabı “Çoban Yıldızı” 2022 yılında yayımlanmıştır. Kaleme aldığı “Bir Selami Şahin Müzikali: Seninle Başım Dertte” 2018 yılında sahnelenmiştir. Uzun yıllar TRT, Radyo ODTÜ ve Pal FM’de radyo programcılığı yapmıştır. Halen TRT Müzik’te devam eden “Siyah Beyaz” ve “Hey Gidi Günler” adlı arşiv programlarının metin yazarlığı ve danışmanlığını yapmaya devam etmektedir.

Yüce Zerey

Akademisyen, Yazar
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten Bsc Economics (External) lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamlamıştır. Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra The Coca-Cola Company, Unilever, Türk Hava Yolları gibi küresel birçok firmada yöneticilik yapmıştır. Çeşitli kurumlarda yönetim kurulu üyeliklerine ve danışmanlık faaliyetlerine devam etmektedir. Yerli-yabancı 165+ ödül ile sürdürdüğü pazarlama kariyerine ek olarak 18 sene Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaparak, yüksek lisans programlarında ders vermiştir. Radikal gazetesinde ve CNN Türk bünyesinde haftalık olarak köşe yazıları yazmıştır. Tuhaf dergisinde aylık olarak köşe yazıları yazmıştır. The Profesyonel, Fabrika Ayarlarına Dön, Mima ve İstila adlı kitapların yazarıdır.

Organizing team

Selim
Göçmen

Ankara, Turkey
Organizer

Osman
Peker

Ankara, Turkey
Co-organizer