KoçSchool
x = independently organized TED event

Theme: Dare to Dream

This event occurred on
April 28, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Koç School AD Hall
Koc Ozel Lisesi, Orhanlı Koyu
Cayirlar Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34941
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Didem Ün Ateş

Microsoft CDO Ofisi, Uygulamalı Strateji, Veri ve Yapay Zeka Başkanı
Pennsylvania Üniversitesinde Elektronik ve İşletme dalında eğitim aldıktan sonra kariyerine Capgemini ve Motorola’da yönetim danışmanlığı ile başlamıştır. TechWomen100 2019 Şampiyonluğu, Geleceğin Liderleri Ödülü, Çeşitlilik Rol Modeli ve Birleşik Krallık'taki En Etkili 50 Türk listesine girmek dahil olmak üzere sayısız başarı kazanmıştır. Birleşik Krallık’ın sosyal haklardan mahrum ve imkanları az olan bölgelerinde yer alan öğrencileri denetleyen “Creative Education Trust” kurulu ve Forbes Tech Council üyesidir. Microsoft Veri & Yapay Zeka, Eğitim’den gönüllüler ve Philanthropies takımları ile beraber "Girls in AI Hackathon" pilotlarına liderlik etmiştir. Program çeşitli ödüller kazanmış ve çeşitli Yapay Zeka ve Teknoloji programlarına dahil olmuştur. Didem Ün Ateş kariyerine uygulamalı strateji veri ve yapay zeka, Microsoft müşteri ve iş ortağı çözümleri başkanı olarak devam etmektedir.

Dilan Bozyel

Fotoğraf Sanatçısı & Foto Muhabir / Yazar / Yönetmen
Dilan Bozyel, Diyarbakır’da doğup büyümüş, üniversite eğitimi için ilk İstanbul'a sonrasında İngiltere’ye yerleşip eğitimine Londra’da devam etmiştir. Fotoğrafçılık hayatını Türkiye merkezli olmak üzere Dünya' nın çeşitli yerlerinde sürdürmeye devam eden sanatçı; medya sektöründeki birçok sanat, reklam ve moda dergisinin fotoğraf çekimlerini yapmakta ve birçok şehirde söyleşi, seminer ve atölyeler aracılığıyla fotoğrafçılık ve sanatın günlük hayatımıza olumlu gücünü daha çok kişiye yaymaya çalışmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergide yer alan Dilan Bozyel, dört konsept solo sergi ve uluslararası birçok fotoğraf ödülüne sahiptir. 2022 senesinde yönetmenliğini yaptığı Kalben’in “Kaybolmuş” klibi uluslararası düzyde birçok ödüle layık gösterilmiştir. Şu sıralar sanatçı, yeni üretimleri ve 2022 senesi içinde Köln merkezli Kültür Sanat Merkezi Kulturbunker Köln Mülheim misafiri olarak solo sergisi üzerine hazırlanmaktadır.

Talat Kırış

Beyin Cerrahı / Yazar
Talat Kırış eğitimini İstanbul Erkek Lisesi, sonrasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1995-1996 yıllarında Amerika’daki Barrow Nöroloji Enstitüsü’nde üst ihtisas yaptı. İstanbul Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı’nda 1999 yılında doçent, 2006 yılında profesör oldu. Kırış’ın, editörleri arasında bulunduğu 100’den fazla kitap bölümü, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri vardır. Bir yelkenci olan Kırış, Güney Amerika’dan Antarktika’ya yelkenliyle seyahat etmiş ve Grönland’da kanoyla Kuzey Kutup dairesi geçişi yapmıştır. Tıp dünyası dışındakilere cerrahlığın, nasıl bir iş olduğunu ve bir beyin cerrahının nasıl yetiştiğini anlattığı “Beyne Giden Yol;Bir Beyin Cerrahinin Anilari” adlı kitabı 2021 yılında yayımlanmıştır. Bu günlerde Amerikan Hastanesi’nde doktorluk görevini sürdürmenin yanı sıra T24 gazetesinde köşe yazarlığına da devam etmektedir.

Yiğit Çakıroğlu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Yiğit Çakıroğlu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve Kocaeli Üniversitesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık programını tamamladı. Türk-Alman Jinekoloji Derneği tarafından verilen burs ödülü ile 2017 yılında Northwestern Üniversitesi Tüp Bebek Bölümünü akademisyen profesör olarak ziyaret etmiştir. Araştırmaları, 100'ün üzerinde uluslararası ve ulusal yayın ile yumurtalık rezervi, kök hücre ve genetik üzerine odaklanmaktadır. 2010 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından "Yılın Doktoru" ödülüne layık görüldü. Ayrıca Afyonkarahisar Valiliği, Şuhut Kaymakamı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından "Teşekkür Belgesi" ile onurlandırılmıştır. Günümüzde Acıbadem Maslak Hastanesi Tüp Bebek Ünitesinde Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Profesörü olarak görev yapmaktadır.

Organizing team

İdil
Ateş

Organizer

Asya
Ülger

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Ecem Gür
    Production
  • Ekin Söyler
    Marketing/Communications