Youth@RonesansKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Tamam mı? Devam mı?

This event occurred on
November 25, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Geçtigimiz yıl yasanan seller, yangınlar, dogal kaynakların tükenmesi, hayvan ve bitki türlerinin tehlike altına girmesi, salgın hastalıklar, savaslar, sınırlar sorunu, egitim, tarım ve saglık sistemimizdeki aksamalar, küresel ekonomik kriz, degisen ve dönüsen yasam sartları, gelisen teknoloji ve ayak sesleri çok önceden duyulan metaverse gelismeleri hepimize baskalasımın çıglıklarını duyurdu.
Bununla beraber hepimiz kendi iç dünyamızda inisler, çıkıslar, degisimler ve gelisimler yasadık. Dünyamız artık bize sesini duyurabilmek adına dört bir yandan ses veriyor.
TED Rönesans Koleji olarak sürdürülebilir bir gelecek için kolları sıvayan nesiller yetistirmek misyonuyla TEDxYouth etkinligimizi ‘Sizin sürdürülebilirlik ve gelecek için rolünüz ne? Daha iyi bir dünya için tamam mı diyorsunuz yoksa devam mı?’ sorusunu yönelterek konuşmacılarımızı bu konu hakkında degerli fikirlerini paylasmaya davet ediyoruz.

TED Rönesans Koleji Conference Hall
13 Siteler Yolu
Istanbul, İstanbul, 34854
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Ronesans­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aslı Can Yalçın

Tarih Öğretmen
Aslı CAN YALÇIN 27 Haziran 1981’de Aydın’da doğdu. İlk ve orta okulu Aydın’da, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde tamamladı. 2004 yılı itibariyle çeşitli özel okullarda sosyal bilgiler ve tarih öğretmenliği yaptı. 2015 yılı itibariyle TED Rönesans Koleji’nde tarih öğretmenliği ve yöneticilik yapmaktadır. 18 yıllık meslek hayatında derslerinde, alanındaki olaylar ve gelişmeler bir yana geçmişin gelecekle olan bağını öğrencilerine keşfettirmeye çalışmış, gelecek için aklına, kalbine, becerisine güvenen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemiş, aldığı her eğitimi sınıfa “sürdürülebilirlik” ve “daha yaşanası bir dünya “ hedefiyle taşımayı ilke edinmiştir.

Begüm Özengin

Öğrenci
10 Mayıs 2007 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğretimine kadar Anabilim Eğitim Kurumları’nda eğitimini tamamladı. Liseyi TED Rönesans Anadolu Lisesi’nde 10. sınıf olarak devam ettirmektedir. 10 yıldır bale yapmaktadır ve Fenerbahçe Kulübü'nde voleybol oynadıktan sonra şu anda voleybol okul takımında yer almaktadır.

Beren Tunalı

Öğrenci
Beren Tunalı 2006 yılında İstanbul’da doğdu. 10. Sınıf öğrencisi olarak TED Atakent Koleji’nde eğitim hayatına devam ediyor. Sürekli olarak araştırmayı ve öğrenmeyi seven birisi. Tam bir edebiyat ve felsefe meraklısı. Sorular sorarak ve sorgulayarak kendisini geliştirmekten hoşlanıyor. Bunu yaparken de aynı zamanda yeniliklere açık. Yeni fikirlerle ve yeni insanlarla karşılaşmayı, yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Ortaokuldan beri birçok ulusal ve uluslarası projede yer alan Beren, üniversite eğitimini mimarlık alanında almak istiyor.

Burcu Mutman Boran

Seem Turkey Kurucu Ortağı
Burcu Boran, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) kapsamında Türkiye’nin ilk baş doğrulayıcısıdır. Bu konuyla ilgili eğitimini Çin’de tamamladıktan sonra, Türkiye’de ve dünyada 200 den fazla emisyon azaltım projesinin denetim ekibinde yer almıştır. Kurum ve ürün bazında Türkiye’nin ilk karbon emisyonu çalışmalarında baş doğrulayıcı olarak görev almış ve TheGuardian Gazetesi sürdürülebilirlik baş editörü JoConfino ile birlikte Yeşil İş Konferansı’nın moderatörlüğünü gerçekleştirmiştir. Sürdürülebilirlik parametrelerine dayalı standartlar oluşturarak, sürdürülebilirlik farkındalıklarının arttırılması için ilgili dernekler ile çalışmalar yürütmüştür. 150 yılı aşkın geçmişe sahip olan belgelendirme kuruluşlarından BureauVeritas ve Rina’da 10 yıldan fazla süre ile çalışmış olan Burcu Boran aynı zamanda ISO 9001 Yönetim Sistemi , ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 gibi standartlarda da denetimler gerçekleştirmiştir.

Derya Güray

Fizik Öğretmeni
Derya Güray 16.05.1988 tarihinde İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesinde tamamladı.6 ay Bahçeşehir Üniversitesinde c++ ve java dersleri aldı ve kodlama ile ilgili çalışmalara katıldı.12 yıl boyunca çeşitli özel kurumlarda fizik öğretmenliği yaptı. Günümüzde TED Rönesans Koleji’nde fizik öğretmenliği yapmaktadır. 12 yıllık meslek hayatında çocuklara daha yaşanılası bir dünya bırakmak ve her şeyden önemlisi temiz bir kalbe sahip olduklarını kendilerine keşfettirmeyi hedeflemiştir.

Fatma Deniz Aydın

Öğrenci
Fatma Deniz Aydın, 2007 yılında İstanbul'da doğmuştur. TED Atakent Koleji'nde 9. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmektedir. Araştırma yapmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seven birisidir. İlgilendiği alanların başında genetik bilimi gelmektedir ve üniversite eğitimini Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında tamamlamak istemektedir.

Havva Ergun

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi
2002 yılından beri yatırım, inşaat ve işletme sektöründe çalışmaktadır. Altyapı, üstyapı, enerji gibi tüm yatırım ve inşaat türlerinde görev almıştır. Dünyanın bir çok ülkesinde, büyük işverenlerle yapılan önemli ve kritik projelerde tecrübe edinmiştir. 300 den fazla proje sahası görmüştür Marmara Universitesi Çevre Mühendisi mezunu olup, British Safety Council uluslarası iş güvenliği yönetimi diplomasına sahiptir. Ulusal ve uluslarası birçok teknik ve yönetsel gelişim programlarına katılmıştır. Uluslarası bir çok platformda konuşmacı olmuştur. Sürdürülebilirlik, çevre, sağlık, iş güvenliği ve yönetim (ÇSY) stratejileri ve politikalarının oluşturulması, sürekli gelişimi ve etkin şirket kültürü için şirket yönetim kurulu ve yönetim kadrolarını yönlendirme temel sorumlulukları arasındadır.

Onat Dursun Pek

Öğrenci
Onat Dursun Pek, 2008’de Kadıköy’de dünyaya geldi. Çocukluğundan beri kitaplarla arası iyiydi. Bunun yanında Onat, basketbol oynamaktan ve resim yapmaktan hoşlanmaktadır. Aile içinde dürüst ve sevecen, arkadaşları arasında da esprili olan Onat, akademik açıdan da oldukça başarılı bir öğrencidir. Eğitim hayatına Özel Üsküdar TED Koleji Anadolu Lisesinde hazırlık sınıfı öğrencisi olarak devam etmektedir.

Selvi Naz Sancar

Öğrenci
5 Mayıs 2005 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğretimine kadar İstanbul İnternational School’da eğitimini tamamladı, liseyi TED Rönesans Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi olarak (paralel olarak Canada Çift Diploma programını da 4 senedir devam ettirmektedir) devam ettirmektedir. Kendini geliştirmek için The Duke of Edinburgh programına katılıp, liderlik, çocuk hakları gibi çeşitli eğitimler almaktadır. Aynı zamanda yenilikçi ve çevreci biri olarak dünyanın ve insanların sorunlarıyla ilgilenmekte ve kişisel çözümler üretmeye çalışmaktadır. Selvi Naz, lisanslı olarak 6 senedir voleybol oynamaktadır ve aynı zamanda çok uzun süredir de şarkı söylemekte ve çeşitli etkinliklerde de görev almaktadır.

Yağmur Cesur

Öğrenci
Yağmur Cesur İstanbul’da 2006 yılında doğdu. TED Atakent Koleji 10. sınıf öğrencisi. Meraklı ve yeni bilgiler edinmeyi seven biri. Dünyayı gezmek, dünyanın bambaşka yerlerinde yaşayan insanların yaşam tarzlarını gözlemlemek bunlar hakkında bilgi edinmek en büyük hayallerinden biridir. Keman çalmak ve tenis oynamak ilgi alanına giren aktivitelere örnektir. Her bireyin hayatında bir spor dalıyla veya bir enstrümanla uğraşıyor olmasının çok önemli olduğu fikrini her zaman benimsemiştir. Küçüklüğünden beri insan psikolojisi her zaman ilgisini çekmiş, bu yüzden hayali üniversite eğitimini psikoloji alanında tamamlamak ve bunun üzerine eğitimler almaktır.

Organizing team

Letisya
Demirciyan

Istanbul, Turkey
Organizer