Youth@LyceeNDS
x = independently organized TED event

Theme: Ufkun Ötesi

This event occurred on
June 10, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Gençlerin bakış açısını değiştirecek fikirler paylaşan Notre-dame de Sion Fransız Lisesi etkinliği TEDx, 10 haziran 2022'de geri dönüyor ve olaylara yeni bir açıdan bakmanızı sağlayacağız.

Hayallerimizi gerçekleştirmenin giderek zorlaştığı bir zamanda yaşıyoruz. Bazen hedeflerimize, hırslarımıza ulaşmamızı engelleyen zor durumlarla karşı karşıya kalıyoruz, ancak kendimizi aşmak, rahatlık alanımızdan çıkıp gelişme alanımıza girmek çok küçük şeylerle yapılabilir. Geliştirme bölgesi, ulaşılabilir zorluk bölgesidir ve değişimin anahtarının bulunduğu eylemdedir. Amacımız, genç lise öğrencilerine ilerlemek için bazen bilinmeyene atılmanın ve yeni zorluklar üstlenmenin zorunlu olduğunu göstermektir.
Sonuçta başarı herkesindir.

Başka olasılıkları hayal edin,
Farkı deneyin,
Önyargılı fikirlerden kurtulun,
Ufkun ötesine bakın,
Yeni bir dünya icat edin!

Lycée Français Notre Dame de Sion
İnönü Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi.
No:127 Sisli
Istanbul, İstanbul, 34373
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Lycee­N­D­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alemşah Öztürk

CEO, AKQA Group Turkey / Ogilvy&Grey
ABD Başkanı Joe Biden tarafından Türkiye’nin örnek girişimcilerinden gösterilen Alemşah Öztürk, 25 yıldır yaratıcı sektörde kurduğu ajanslar ve girişimlerle fark yaratmaktadır. 20’li yaşlarda kurduğu ajansla tanınmaya başlayan ve 24 yaşında Türkiye’nin en genç kreatif direktörü ünvanını alan Öztürk, ajanslarıyla ürettiği işlerle, aralarında Cannes Lions, Clio, D&AD, Webby ödüllerinin yer aldığı, dünyanın en önemli yaratıcılık yarışmalarında başarılarıyla ses getirmiştir. Öztürk, 41?29!’u 2007 yılında kurdu. Mayıs 2015 itibariyle 41?29! ve GREY Türkiye ofisleri 4129Grey adıyla, Alemşah Öztürk’ün yönetimi altında birleşerek, yeni nesil tamamen entegre bir ajans yapısı ile markalara uçtan uça iletişim stratejileri ve çözümleri sunmaya başlamıştır. 2021 başında 4129Grey ve Ogilvy İstanbul’un AKQA Group çatısı altında birleşmesinin ardından Alemşah Öztürk AKQA Group CEO’luğu görevine yükselmiştir.

Arda Kerem Ersöz

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi - Öğrenci
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, 11 sınıf öğrencisi. Küçüklüğünden beri bilgisayar ve elektroniğe son derece ilgili. Dünyadaki ilk bağış amaçlı kripto parayı yapmıştır. Bilgilendirici videolar ve makaleler hazırlıyor, Blockhain konseptine ayrıca ilgi duyuyor.

Barış Karayazgan

PACE Çocuk Sanat Merkezi kurucusu ve Sanat Eğitimcisi
Barış Karayazgan'ın üç yaşında renkli hamur ile hayvanlar, Lego ile uzay gemileri yapmakla başlayan sanata ilgisi Lise yıllarında da sanat festivallerine ve karma sergilere katılarak devam etti. 1992 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nün ardından 1999-2003 yılları arasında sanat eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. 1996 yılından itibaren farklı ortamlarda (okullar, sanat merkezleri, sanat kampları, vs.) sanat eğitmenliği yaptı. ABD'de "3-18" yaş grubuna ve yetişkinlere aralarında Lakeland Montessori okulu, Spring Hill Waldorf okulu ve Pennsylvania Academy of Fine Arts Fakültesi ve Müzesi de olmak üzere değişik sanat ve eğitim kurumlarında 4 yıl boyunca sanat eğitimi verdi; atölye çalışmaları düzenledi. Şimdi de PACE'de çocuklar ve yetişkinlerle sanatın ve yaratıcılığın sonsuzluğunu keşfetmeye devam ediyor…

Bihter Sabanoğlu

Yazar
1980 yılında İstanbul’da doğan Bihter Sabanoğlu Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin ardından eğitimine İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etti. Paris III Sorbonne Nouvelle’den İngiliz Dili ve Edebiyatı dalında yüksek lisans derecesi aldı. Paris’te bulunduğu on beş yıl boyunca Chesterton, de Botton gibi birçok yazarın eserini Fransızca ve İngilizceden Türkçeye çeviren Sabanoğlu aynı zamanda Bizans ve klasik sanat tarihi, sümeroloji gibi disiplinler ve hiyeroglif, Osmanlıca, Grekçe gibi diller üzerine eğitimler gördü. Ocak ayında Şüpheli Şeylerin Keşfi adını taşıyan ilk romanını yayımladı. Sabanoğlu, aynı zamanda Toplumsal Tarih, Art Unlimited, Sanat Kritik ve Manifold gibi mecralarda çağdaş ve klasik sanat, kent ve edebiyat tarihi, edebiyat eleştirisi konularında yazılar yazıyor. Yaşamını Paris ve İstanbul arasında sürdürüyor.

Doğan Başaran

CEO, Agro TV Turkey & Azerbaijan
Agro TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su olan Doğan Başaran, Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi döneminde Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun üniversiteler arası dönem merkez başkanlığını yürütmüştür. Tarımda uydu teknolojileri üzerine yüksek lisans yapan Başaran, 2014 yılından bugüne ulusal tematik yayın sektöründedir. Ulusal TV yayıncılığını; 2019 yılında kurucu ortak olarak Agro TV Türkiye, 2021 yılında da Agro TV Azerbaycan yatırımlarıyla ileri taşımıştır. Bugün ise Dünya’da tarımın önemini anlatmak vizyonuyla çalışmalarına eş zamanlı 5 farklı ülkeyle devam etmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş

Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Bölüm Başkanı
Lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema TV Bölümü’nde derece ile tamamlayan Özlem Tuğçe Keleş, Kadir Has Üniversitesi İletişim Bilimleri Yüksek Lisans programını “Yerel kurgu, uyarlama, yeniden yapım: Yeşilçam döneminde bilim kurgu” başlıklı tezi ile tamamlamıştır. Yeditepe Üniversitesi Medya Çalışmaları Doktora programından 2019 yılında Sinema tarihi ve erken dönem Türk sinemasını konu alan teziyle mezun olan Keleş, 2010 yılında Geleceğin Sinemacısı ödülünü almıştır. İletişim kuramları, Sinema ve tarih, sinema sosyolojisi üzerine çalışmalar yapan Keleş, Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Bölüm Başkanıdır.

Hale Acun Aydın

Türk İşi Minimalizm kurucusu
turkisiminimalizm.com sitesinin kurucusu Hale Acun Aydın aynı isimli Instagram, YouTube ve Pinterest hesaplarında daha sade bir yaşam yolunda minimalizm ve sürdürülebilirlik konularında paylaşımlar yapıyor ve ulaştığı kişilerin hayatında bir değişim yapabilmeyi umuyor. 1983 İstanbul doğumlu olan Hale Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA derecesinden sonra 10 yılı aşkın süre kurumsal firmalarda çeşitli pazarlama rollerinde yer aldı. Halen aile işine bu alanda destek olsa da artık temel amacı Minimalizm ve Sıfır Atık konularında farkındalık oluşturmak. Sadeleşerek Özgürleşebileceğimize inanan ve dünyadaki plastik kullanımına karşı bizim birey olarak fark yaratabileceğimize inanan Hale aynı zamanda #kahvemtermosta isimli bir sosyal sorumluluk hareketi yürütüyor.

Müge Kocahan

TÜBİTAK TÜSSİDE - Ecosystem Coordinator at Turkey Open Source Platform
1987 İstanbul doğumlu olan Müge Kocahan, Endüstri Mühendisliği Lisans ve Uluslararası İşletmecilik Yüksek Lisans mezunudur. 2017 yılından bu yana TÜBİTAK TÜSSİDE’deki görevinde çeşitli kurumsal projelerde yer almıştır. Şu anda da Türkiye Açık Kaynak Platformu 42 Yazılımcı Okulları projesinde Yöneticilik yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesi olan Müge Kocahan, farklı kültürlerle çalışmaktan keyif almakta ve özellikle son zamanlarda yenilikçi eğitim ve çalışma modelleri konusunda araştırmalar yapmaktadır.

Murat Peksavaş

Binovative Kurucusu
Binovative Kurucusu Murat Peksavaş, 1997 yılında Koç Holding Genel Merkezinde Stratejik Planlama Başkanlığında başladığı görevini Üst Düzey Yönetici ve Holding İnovasyon Programı Koordinatörü olarak 2020 yılında tamamlamıştır. Murat Peksavaş 8 yıl süresince Koç Grubu şirketlerinden startup’lara yatırım yapmak için kurulan İnventram A.Ş.’nin Yönetim Kurulu ve Yatırım Komitesi Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. 16 yıl boyunca TÜSİAD üyesi olan Peksavaş, TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanlığı yapmıştır. Bu dönem boyunca, Türkiye Girişimcilik ekosistemi içerisinde hayata geçen veya resmi makamlar tarafından planlama sürecine alınan 20’den fazla projeye imza atmıştır.

Reyhan Seçgin

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi - Öğrenci
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, 9 sınıf öğrencisi. Psikoloji bilim ve animasyon sektörüne ilgi duymaktadır. Hobi amaçlı Instagram ve TikTok’ta, aktif şekilde video paylaşımları yapmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Karadağ

Doktor ve öğretim üyesi, estetik, Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi
Yrd. Doç. Dr. E. Çiğdem Karadağ Sarı, Konya Karatay Anadolu Lisesi’ni üçüncü olarak bitirdikten sonra 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ne girdi. Fakültenin son senesinde cerrahi stajlarını Gent Üniversitesi’nde yaparak aktif olarak ameliyatlara katıldı. 2008 yılında tıp fakültesini bitirdikten sonra Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında uzmanlık eğitimine başladı. 2013 yılında, TÜBİTAK bursu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Clinic Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde bir yıl boyunca “Klinik Araştırma Görevlisi” olarak çalıştı ve estetik ameliyatlara katıldı. ABD’den döndükten sonra Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı ünvanını aldı. 2017 yılında Acıbadem Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr. ünvanı ile öğretim üyesi oldu. Yine aynı yıldan itibaren Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Organizing team

Yasemin
Sahan

İstanbul, Turkey
Organizer