METUAnkara
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 11, 2022
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxMETUAnkara
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
Ankara, Ankara, 06800
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­T­U­Ankara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Abdullah Raşit Gülhan

Abdullah Raşit Gülhan, Telekomünikasyon Kurumunu kurmakla görevlendirilen Kurucu Kurul arasında yer aldı ve II. Başkan olarak görev yaptı. 2008 yılında SİNERJİTÜRK ETKİN İŞ ve GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU’nu kurdu. Halen, SİNERJİTÜRK Etkin İş ve Güç Birliği Vakfının Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Canan Arın

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş olan Canan Arın, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın kurucularından birisidir. Kadın hakları üzerine verdiği mücadele nedeniyle Heinrich Böll Vakfı tarafından 10. Anne Klein Kadın Ödülü’ne layık görülen Canan Arın, bu alanda çalışmalarına devam etmektedir.

Coşkun Dolanbay

Bilişim alanında öncü olan birçok şirkette yöneticilik yapmış olan ve ülkemizde bilişim sektörünün büyümesi için çalışan sivil toplum kuruluşlarında rol alan Coşkun Dolanbay'ın 4 basılı eseri bulunmaktadır. Eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü ile başlayıp ODTÜ Executive MBA ve Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri programlarını dereceyle bitirerek tamamlamıştır.

Emrah Akçay

1976 yılında Tekirdağ’da doğdu. İlk ve orta okulu çeşitli yerlerde okuduktan sonra 1990 yılında İzmir-Maltepe Askeri Lisesi’ne gitti. 1994 yılında liseden mezun olarak Kara Harp Okulu’na girdi ve 1998 yılında Jandarma subayı rütbesinde mezun oldu. Harp Okulu yıllarında fotoğraf kulübünün başkanlığını yaptı ve mezuniyet sonrasında belgesel sinemacılıkla ilgilenmeye devam etti. 20 yıldan fazla bir süredir ülkenin doğusunda ve batısında jandarma komutanı ve kolluk amiri olarak görev yaptı. Ayrıca Avrupa Birliği bünyesinde Saraybosna/Bosna Hersek’te ve NATO bünyesinde Kabil/Afganistan’da çalıştı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, İletişim Tasarım ve Yönetimi bölümünde yüksek lisansa başlayarak iletişim ile akademik anlamda ilgilenmeye başladı. 2020 yılında da aynı bölümde “Aldatmaya Yönelik Objektif ve Sübjektif İşaretler: Türkiye’ye Özgü İşaretlerin Tespiti ve Kültürler Arası Karşılaştırma” adlı teziyle doktora eğitimini tamamladı. İletişim biliminde özel çalışma alanları: sözsüz iletişim, beden dili, yazılı ve sözlü ifadelerden yalan tespiti ve sosyal medya işletmesidir. Bu konularda “Külahıma Anlat” ve “Beden Dili ve Yalan Yakalamanın El Kitabı” adlı iki kitap kaleme aldı. İngilizce’den çevirerek dilimize kazandırdığı da iki kitap vardır: Joe Navarro’nun Tehlikeli Kişilikler ve Beden Dili Sözlüğü adlı iki kitabını çevirdi ve yayınlandı. Ayrıca, amatör bir ruh ve ekipmanla “Sil Baştan” ve “Koreliler” isimli iki belgesel filmi yaptı.

Levent Eraslan

Anadolu Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı yapan Levent Eraslan. Son iki yılda uluslararası katılımlı 100 bin kişiye ücretsiz eğitim veren bir organizasyon olan SODİMER başkanlığını yürütmektedir. Türkiye'nin ilk Metaverse okulunun kurucusudur. Metaverse alanında önde gelen girişimciler ile birlikte Metaverse Türkiye Platformunu kurmuştur.

Meltem Aksu Sönmezer

Meltem Aksu Sönmezer, 1996-2002 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisansını tamamladı. Ardından 2003 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasına başladı ve 2008 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı unvanını aldı. Kadın doğum uzmanı olarak görev aldığı Adana ilinde, sağlıklı normal doğum yapan kadınların sayısındaki artışa sağladığı katkılar sayesinde 2012 yılında dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından düzenlenen ve takdim edilen Normal Doğum Sayısındaki Artışa Katkı Sağlayan ve Normal Doğuma Özendirici yönde çalışan Hekim Özel Ödülü’ne layık görüldü. Gebelik ve Doğum, Riskli Gebelik Takibi, İnfertilite (Kısırlık) tedavileri, Tüp Bebek Tedavisi ve Tüp Bebek Gebelik takipleri, Rahim ve Yumurtalık Koruyucu Cerrahi, Kadın Genital Estetik Cerrahisi, hipnoz eşliğinde cinsel Terapi (Vaginismus), Endoskopik (Laparoskopi ve Histeroskopi) Cerrahi özel ilgi alanlarıdır. 2017 yılında Ankara’da kendi özel kliniğini açan Op. Dr. Meltem Aksu Sönmezer, muayenehanesinde hasta kabul etmeye devam etmektedir.

Mücahit Muğlu

Türkiye’de ve dünyada çektiği fotoğraflarla sosyal medyada ses getiren Mücahit Muğlu bize az bilinen doğal alanların güzelliğini ve önemini anlatıyor. Doğanın ve doğallığın izinde yaptığı seyahatleri ve onların hikayelerini insanlarla buluşturuyor.

Nihal Terzi Çizmecioğlu

Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde tamamladıktan sonra Harvard üniversitesinde doktora yapmıştır. Kök hücre, epigenetik ilgi alanları arasındadır. Bilime sağladığı katkıları, L'Oréal Türkiye ve UNESCO işbirliğiyle düzenlenen ‘Bilim Kadınları için’ adlı programda ödüle layık görülen Nihal Terzi Çizmecioğlu çalışmalarına Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümünde devam etmektedir.

Selin Gören

Robert Kolej’de dereceyle bitirdiği eğitimine Yale Üniversitesi’nde devam eden Selin Gören, Fridays for Future hareketini Türkiye’de liseler arasında organize etmeye başlamıştır. Yuvam Dünya Derneği’nde üyesi olduğu yönetim kurulu ile birlikte iklim krizini merkeze alan bir müfredat hazırlayarak MEB ile işbirliği sağlayan Selin Gören, TOG ve Eti’nin Sen Gençsin Güç Sensin yarışmasında Türkiye’de desteklenen 16 gençten biri seçilmiştir ve iklim krizi alanındaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Organizing team

Bilge
Demirkoz

Ankara, Turkey
Organizer

Gülnur
Makas

Co-organizer