Youth@KYAL
x = independently organized TED event

Theme: WHY?

This event occurred on
June 9, 2022
İstanbul, İstanbul
Turkey

TEDxYouth@KYAL etkinliğimizde "Neden?" sorusunu sormuş ve konuşmacıların kendi hayatlarındaki "Neden?"leri bulmuş ve konuşmacılar bunları sorgularken izleyicilerin de bunları sorgulaması hedeflenmiştir.

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Caddesi No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34345
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­K­Y­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Emre Tilev

Türk spor spikeri, akademisyen, öğretim görevlisi, yazar, gazeteci ve gıda mühendisi
16 Nisan 1971'de Aydınlıkevler, Ankara'da doğdu. Çocukken futbol maçları anlatımından etkilendi. 1978 yılında Ankara Aydınlıkevler İlkokulu'na başladı burada 3 yıl okudu. Daha sonra babasının asker olması sebebiyle ailesi İzmir'e tayin olunca, ilkokul tahsilini İzmir Fevzi Özakat İlkokulu'nda tamamladı. Evlerinin en yakınında yer alan Güzelyalı Ortaokulu'na kayıt yaptırdı. Bu sırada atletizm sporu ile uğraşmaya başladı. İlkokul 4. sınıf ile başlayan atletizm kariyerini lise yıllarına taşıdı. Lakin 1982 yılında bir Trafik Polis aracının çarpması sonucu ağır bir kaza geçirdi. Pelvis kemikleri kırıldı ve yatağa bağlı olarak 4 aylık bir süreç yaşadı. Lisedeyken maç anlatımına daha da merak saldı. İzmir'de yer alan yerel küçük dergilere yazılar yazdı. Hüseyin Kaya'nın yanında atletizm ve kısa mesafe koşuculuğu çalışmaları yaptı. Daha sonra İzmir İnönü Lisesi dönemi başladı. Burada geçen süreç, gazetecilik ve spikerlik tutkularını etkiledi. Amacı gazeteci veya spiker olmaktı.

İskender Ada

Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı
Eylül 1979’da Samatya İstanbul’da doğdu. Balıkesir’de iki yıl İşletme okuduktan sonra stajyer olarak 1998 yılında Yaşar Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye adımını attı ve kariyeri bu sektörde şekillendi. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de devam etti. Askerliğini yaparken web tasarım ve kodlamaya merak saldı. Döndükten sonra bir süre bu işle ilgilendi. Sonrasında sırasıyla Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve yine Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olmak üzere toplamda 20 yılını aracı kurum muhasebe ve operasyon işlemleri ile geçirdi. Son beş yılında ise bu kurumlarda yöneticilik yaptı ve güzel deneyimler kazandı. 2019 yılında, tüm sektör tecrübesini uzun süredir ilgili olduğu yazılım sektöründe değerlendirmek üzere Infina Yazılım A.Ş.’de yeni bir başlangıç yaptı.

Nazlı Eda Noyan

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı
Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, grafik tasarım alanında lisans ve yüksek lisans, sanat tarihi alanında doktora derecelerini aldı. UNICEF Gana’da tasarımcı stajyer olarak çalıştı. Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü kurucu başkanlığını yürütmektedir. 13 çocuk kitabının yazarı ve tasarımcısıdır. Aynı zamanda Başka Diyarların Çocukları ve ARTE ile CNC destekli, Maureen Furniss’in ‘A New History of Animation’ kitabında yer alan Bir Fincan Türk Kahvesi gibi ödüllü kısa animasyon filmlerinin yazar ve yönetmenlerindendir. Şu anda “Kız Kardeşlerin Masalı” ve “Müşfik Bir Rüya” isimli bir uzun bir kısa metraj film ile “Abidikler ve Gubidikler” isimli çocuk animasyon serisi üzerine çalışmaktadır. ANIMIST Animasyon Platformu ve Festivali’nin direktörü ve Girl Saw The Sea yapım şirketi ile Türkiye’de animasyon sektöründeki kadınları ele alan arşiv projesi “animasyonunkadinlari.org” kurucusudur.

Soner Şahin

Tıp Fakültesi Dekanı
Prof.Dr. Soner Şahin, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanıdır.Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Sağlık Ekosistemleri Direktörü olarak görev yapmaktadır. Lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi’nde üniversite eğitimini ise Osmangazi Üniveritesi Tıp Fakültesi’nde derece ile bitirmiştir. Mecburi hizmetini, iki yıl Uludağ Üniversitesi iki yılda Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirmiştir. İhtisas eğitimini Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü beyin tümör anjiogenezi ve moleküler nöroşirurjisinde almıştır. Prof.Dr. Soner Şahin, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanıdır. Nişantaşı Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Sağlık Ekosistemleri Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Organizing team

Serpil
Koçak

Co-organizer
  • Arda Yiğit
    Team member
  • Bahar Demirkol
    Partnerships/Sponsorship
  • Baran Taştan
    Curation
  • Beren Naz Dagdelen
    Marketing/Communications
  • Berk Efe Benli
    Production
  • Işıl Tanık
    Partnerships/Sponsorship
  • melissa ayari
    Partnerships/Sponsorship
  • Nehir Karataş
    Marketing/Communications
  • Rauf Yiğit Yalçın
    Post production
  • Sidal Akyüz
    Curation
  • Zehra Gokcegozoglu
    Curation
  • Zeynep Örs
    Production