EuropeanClimatePactIstanbul
x = independently organized TED event

Theme: Climate Crisis

This event occurred on
January 29, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Climate change refers to long-term shifts in temperatures and weather patterns. These shifts may be natural, such as through variations in the solar cycle. But since the 1800s, human activities have been the main driver of climate change, primarily due to burning fossil fuels like coal, oil and gas.Burning fossil fuels generates greenhouse gas emissions that act like a blanket wrapped around the Earth, trapping the sun’s heat and raising temperatures.Examples of greenhouse gas emissions that are causing climate change include carbon dioxide and methane. These come from using gasoline for driving a car or coal for heating a building, for example. Clearing land and forests can also release carbon dioxide. Landfills for garbage are a major source of methane emissions. Energy, industry, transport, buildings, agriculture and land use are among the main emitters.

We are holding this TEDx conference to reveal this problem, which is a big problem of humanity. We will discuss the climate crisis and our wrong habits, accompanied by conversations, games and brainstorms.

Bahcesehir University, Fazıl Say Auditorium
Çırağan Caddesi, Osmanpaşa Mektebi Sokak, No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE
Building B in Faculty of Communication
Istanbul, İstanbul, 34353
Turkey
Event type:
Countdown (What is this?)
See more ­T­E­Dx­European­Climate­Pact­Istanbul events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alara Civelek

İklim Aktivisti
Alara Civelek 18 yaşında bir lise öğrencisi. İklim aktivistliği yapıyor ve çevre ve iklim konularında grevler düzenleyip katılıyor. Aynı zamanda arkadaşı Duru ile beraber @1.5derece Instagram blogunda çevre ve iklimle ilgili bilinçlendirici içerikler paylaşıyor.

Begüm Yagcı

Sürdürülebilir Yaşam Gönüllüsü
Begüm Yağcı, 1987 İzmir doğumludur. Ege Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler – Tanıtım Bölümü mezunudur. Kariyerine Tekstil sektöründe başlayarak , bu sektörde İnsan Kaynakları, Sosyal Uygunluk - Çevre Denetimleri ve Sürdürülebilirlik alanlarında 10 yıldan uzun zamandır çalışmaktadır. Şu anda Türkiye'nin saygın bir Tekstil Firmasında “Sürdürülebilirlik Müdürü” olarak kariyerine devam etmektedir. Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalar ile değişen yaşam alışkanlıklarını 3 yıldır “Sürdürülebilir Bir Yaşam” instagram hesabında paylaşmaktadır.

Duru Barbak

Climate Activist
Duru Barbak, 18 yaşında çevre ve iklim aktivistidir. Fridays For Future Türkiye ile birlikte iklim grevleri düzenlenmesine ve çevre kampanyaları yürütülmesine yardım eder. Arkadaşıyla birlikte 1.5derece adında bir Instagram blogunun kurucusudur ve çevre farkındalığını arttırmaya yönelik içerik üretir.

Ela Naz Birdal

climate activist
Ela Naz Birdal 16 yaşında ve 4 senedir iklim ve toplumsal cinsiyet eşitliği aktivistidir. İçinde aktif olarak bulunduğu Youth For Climate Türkiye’de kampanyalar, etkinlik ve grev organizasyonlarında yer alıyor ve Türkiye’de iklim hareketine öncü olan kadınların desteklenmesi ve söz hakkı alınması için Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi için İngiltere’de başlatılmış She Change Climate kampanyasını Türkiye’de desteklemek için harekete geçen gençlerden ve uluslarası bir ekip olan Climate Live insanların dikkatini çekmek için iklim bazlı konserler başlatan bir kuruluş ve Türkiye’deki kurucu ortaklarındandır. 2g

Nil Ormanlı Balpınar

Greenfluencer/yazar
Nil Ormanlı Balpınar, 1990 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra Fransa Lyon'da yüksek lisansını yaptı. Şu an Change.org'un iklim ekibinde iletişim uzmanı olarak çalışıyor. Nil Kıyısı isimli Instagram hesabında atıksız yaşam ve iklim değişikliği üzerine içerik üretiyor. Greenvibes Ekolojik Oluşumu'nun kurucu ortağı. Başka Bir Gezegen Yok isimli kitabın yazarı

Resul Hüseynzade

İklim Savunucusu, Sosyal Etki Lideri ve Girişimcisi
Resul Hüseynzade 17 yaşında ve 4 yıldır toplumsal sorunlara çözüm üretmek için çalışan, birçok STK ve paydaşlar ile proje geliştiren aynı zamanda savunuculuk yapan İklim Girişimcisi bir genç. Toplumdaki sorunları bilimsel verileri takip ederek başlayan farkındalığı harekete geçmesini sağlamış ve birkaç STK ile başlayan yolculuğu bugün 40'dan fazla STK, gençlik organizasyonu, resmi kuruluşlar ve şirketler ile devam ediyor. Toplumda büyük bir farkındalık ve fayda etkisi yaratan Resul Hüseynzade çalışmalarına genç arkadaşları ile devam etmektedir.

Selcan Çatal

UN SDSN Genç Temsilcisi
Selcan Çatal, 1999 Almaty doğumludur. Bahçeşehir Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği'nde okumaktadır. Sürdürülebilir Kalkınma alanında yükseköğretimde akademik çalışmalarla başlayarak UN SDSN Genç Temsilciliği ile devam etti. Şu an sürdürülebilir enerji alanında "Rejenerasyon" konusunda çalışma yapmaktadır. Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından Bilim alanında sürdürülebilirlik çalışmaları ile ödüllendirilmiştir. Şu anda halen Amerika ve Avrupa'da girişim ekosisteminde sürdürülebilir stratejiler üzerinde çalışmalar ve eğitimler vermektedir. 2g

Seren Anacoglu

Avrupa Birliği İklim Elçisi, İklim Aktivisti,Organizator
Bu konferansın organizatörü olan Seren Anaçoğlu, Kabataş Erkek Lisesi'nde son sınıf öğrencisi. 2018 yılından beri MUN Organizasyonlarına katılıyor. Ayrıca Genel Sekreter olarak ve delege olarak MUN konferanslarında yer alıyor. Callisto Youth'da lise görevlisi pozisyonunda, Edinburgh Dükü ve MUNTURKEYCOM'da MUN eğitmeni olarak gönüllülük yapıyor. Okulunda FRC takımında pr başkanlığı yaptı. Profesyonel olarak tenis oynadı. İklim krizine yönelik konferanslarda konuşma yapıyor. Karbon salınımını durdurmak için harekete geçiyor.. Fridays For Future Turkey organizasyon ekibinde ve insanlara birkaç yıl içinde iklim krizinden nasıl etkileneceklerini anlatmak ve karşılaşacakları konusunda farkındalık liderliği yapıyor.. Ayrıca Türkiye'yi temsilen İklim Elçisi olarak Avrupa Komisyonu'nda.

Organizing team

Seren
Anacoglu

Organizer
  • Başak Bülbül
    Team member
  • Doruk Dolapçıoğlu
    Team member
  • DURU ÖZMAL
    Team member
  • Elif Sarah Hearn
    Team member
  • Emine Atasoy
    Team member
  • İpek Deren Özer
    Team member
  • Oguz Ogrenci
    Team member
  • Samet Tatli
    Team member
  • Taner YURTBAY
    Marketing/Communications
  • Zehranur Harman
    Team member