VefaLisesi
x = independently organized TED event

Theme: Intersection

This event occurred on
May 28, 2022
Fatih, İstanbul
Turkey

İnsanlar, hayatlarını karşılarına çıkan fırsatlar üzerine inşa eder. Karşılarına çıkacak fırsatları ise yollarının kesiştiği insanlar, fikirler, belki de izledikleri bir film belirler. Etkinliğimizin gerçekleşmesi için en büyük motivasyonumuz ise insanların hayatları boyunca yaşadığı deneyimlerin kendi üzerlerinde bıraktığı etkileri başka insanlara aktarabilmesi oldu. Her kesişim, yolun sonunda insanların karşısına fırsatlar çıkartır. Biz de bu fikirden etkilenerek temamızı üç farklı kesişim evresine bölüyoruz..
1. Oturum: Çarpışma
Kesişimin ilk adımında, çarpışma bir fırsatı yakalamayı temsil ediyor. Bu noktada da kesişimin bize yarattığı fırsatları değerlendirmek konusundan bahsetmek istiyoruz.
2. Oturum: Çatlama
İkinci adım olan çatlama ise yakaladığımız fırsatların peşine düşmeyi temsil ediyor. Bu noktada kesişimin bize sunduğu fırsatların nasıl doğru şekilde değerlendirilebileceği konusu seyircilerimizi bekliyor.
3. Oturum: Kırılma
Üçüncü ve son adım olan kırılma, kesişimin sunduğu fırsatları değerlendirmenin getirilerini temsil ediyor. Bu fırsatların insanların karşısına çıkaracağı getirileri katılımcılarımıza aktarabilmek istiyoruz.

Nejat Ekrem Basmacı Conference Hall
Adres: Kalenderhane, Dede Efendi Cd. No:5, 34134, 34134 Fatih/İstanbul
Fatih, İstanbul, 34134
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Vefa­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cihan Taştan

Genetik Mühendisi
2011’de ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden ‘Yüksek Şeref’ öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl, New York Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji-İmmunobiyoloji alanlarında doktora çalışması yapmak üzere tam burslu olarak hak kazandı. Özellikle insan bağışıklık sistemi hücreleri ve vücudumuzda bulunan bakteri türleri arasındaki ilişkiler üzerinde doktora tez çalışmasını Eylül 2017’de tamamlayarak Ph.D. (Doktora) ünvanını aldı. Ekim 2017’den Ekim 2020'ye kadar kanser türlerine karşı genetiği değiştirilmiş CAR-T hücre terapileri ve genetik hastalıklara (örneğin, Duchenne Musküler Distrofi) karşı genetik tedaviler üretmek üzere Acıbadem LabCell Hücre Laboratuvarında AR-GE Birim Sorumlusu olarak çalışmalarına devam etmiştir. Uluslararası nadir hastalıklar genetik tedavi yarışması ve DNA tabanlı kriptoloji, DNA barkod, sağlık hizmetleri ve blockchain teknolojisi kullanan platformlar geliştiren hiDNA girişiminin kurucu direktörüdür.

Koray Varol

Eğitimci
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde tamamladı. 2013 yılından itibaren akademik yayın hayatına girdi ve Türkiye’nin alanında sayılı yayınlarından biri olan KVA Yayıncılık markasını yarattı. Ulusal ve yerel medyada eğitim ve öğretime dair birçok konuda görüşlerine başvurulan Koray Varol, Türkiye’nin pek çok noktasındaki eğitim kurumlarından konuşmacı olarak davet aldı ve 45 ilde gerçekleşen bu etkinliklerde “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, “Başarı ve Motivasyon” konulu konuşmalar yaparak 180 bin öğrenciyle buluşma olanağı ve mutluluğunu yaşadı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaklaşık 4000 öğretmene “Çözüm Odaklı Yaklaşım Eğitimi” verdi. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Koray Varol Okulları, kapılarını dünya standartlarında bir okul olarak hizmet vermek üzere yaşam enerjisi öğrencilerine açmıştır.

Muhammed Yılmaz

CanSAT competition winner, one of the 7 members of Istanbul Technical University- Model Satellite Team

Namık Ekin

Sporcu
Türk emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu ve judocu. Su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu olan, su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek, Guinness dünya rekoru kıran Türk rekortmendir.1961-63 Türkiye akrobatik jimnastik şampiyonu, 1963 İstanbul halter şampiyonu Milli Takım adayı vücutçu 1966-75 Silahlı Kuvvetler Pentatlon Şampiyonası Dünya dördüncüsü 1972 Belçika karate kata şampiyonu oldu. Üçüncü kez açık siklet judo altın kemer şampiyonu oldu. Dünya Rekoru sahibi Ekin'in ayrıca su altında en uzun yüzme (37 saat 6 dk) 48 kilometrelik rekoru vardır. Açık denizde Kilyos-Sarayburnu arasını (24 km) 11 saat 24 dakika su altında yüzdü. 2003'te 39 km'lik İstanbul Boğazı'nı 14 saatte yüzdü. 2004'te Mersin'den KKTC'ye kadar 57 km lik mesafeyi 28 saatte yüzerek dünya rekorunu kırdı. 2005 yılında ise İstanbul Beylikdüzü'ndeki havuzun dibinde 5 gün 5 gece (121 saat 35 dakika) boyunca kalarak yeni bir rekora imza attı.

Selen Kartal

Head of global sales enablement at Insider

Organizing team

Ezgi Naz
Korkmaz

Istanbul, Turkey
Organizer

Mahmut
Ozlu

İstanbul, Turkey
Co-organizer