ErciyesKoleji
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 19, 2022
Kayseri, Kayseri
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Erciyes Koleji
Harman Mah, Komando Cd. No: 92, 38280 TALAS/Kayseri
2
Kayseri, Kayseri, 38280
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Erciyes­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayfer Dost Gözkan

psychology
Doç. Dr. Ayfer Dost Gözkân, lisans ve ilk yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, ikinci yüksek lisans derecesini Gelişim Psikolojisi alanında Koç Üniversitesinden almıştır. Doktora derecesini ise yine Gelişim Psikolojisi alanında, Amerika, Massachusetts’deki Clark Üniversitesinden almıştır. 2012 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Pozitif genç gelişimi üzerine akademik çalışmalar yapmakta olan Dr. Gözkan, üniversitede Gelişim Psikolojisi, Motivasyon ve Özdüzenleme, Aile ve Çocuk Politikaları derslerini vermektedir.

Çağlar Kurç

Academician
Çağlar Kurç, Abdullah Gül Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’de Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 2018-2019 yılları arasında Dış Politika ve Barış Araştırmaları Merkezi'nde Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2012-2013 yılları arasında MIT Güvenlik Çalışmaları Programı’nda Fulbright bursiyeri ve 2015-2017 yılları arasında Saltzman Savaş ve Barış Araştırmaları Enstitüsü'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. King's College London'dan Savaş Çalışmaları alanında yüksek lisans ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden doktora dereceleri almıştır. Araştırma ilgi alanları arasında savunma tedariki, gelişmekte olan ülkelerdeki savunma sanayi, küresel silah üretim ağları ve güvenlik politikası yer almaktadır.

Damla Uğurtürk

Sport Media
Lise yıllarından beri hayali iyi bir televizyoncu olmak olan Damla Uğurtürk, medya dünyasıyla Kanal D ve Star TV'deki staj günlerinde tanıştı. NTV'deki staj döneminin ardından profesyonel kariyerine FOX TV'de muhabir olarak başladı. TRT Haber'e transfer olduğu günden itibaren haberin kalbinden izleyiciye ulaşmayı hedefleyen Uğurtürk, Türkiye'nin dört bir köşesinden izleyicilerle buluştu. Amatör sporcuların gelişimlerinin ve başarılarının milyonlara ulaşması gerektiğine inanan Uğurtürk, federasyon başkanları, antrenörler ve sporcuları bir araya getirdiği 'Spor Her Yerde' programıyla çocukların farklı spor dallarına gönül vermesi için rehberlik etti. Spor Dünyası programında dünya futbolundan farklı haberleri ekrana taşıyan ve Avrupa medyasını mercek altına alan Uğurtürk, CNN TÜRK'e transfer oldu. CNN TÜRK’te yayınlanan "Limitsiz Futbol" ve pazar akşamları haftanın önemli maçlarının yorumcular tarafından analiz edildiği "Pazar Akşamı Futbol" programlarının moderatörlüğünü yaptı.

Gülnur Özfer Görgün

Writer / Educator
28 Haziran 1962 İstanbul doğumludur. Galatasaray Lisesi’nin ardından İstabul Üniversitesi İtalyan Filolojisi’nde okudu, İstanbul Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliğini bitirdi. Görgün; lösemiyle savaşan eski milli voleybolcu arkadaşı; Yücel Aslan’ı yaşatmak, trombosit ve kan bulabilmek için sosyal medyada başlattığı kampanya ile tüm voleybol camiasını ve duyarlı bir çok yüreği birleştirmiş ve benzersiz bir sosyal hareketin öncülüğünü üstlenmiştir. Yaratıcısı olduğu diğer bir eser; Voleybolun Unutulmazları “Biz Takımı” Ansiklopedisi 4.5 yıllık tamamıyla “gönüllü” bir çalışmanın ürünüdür. Eserde, yolu Türk Voleybolundan geçen 712 değerli kişinin (sporcu, antrenör, yönetici, hakem, emektar...) yaşam hikayeleri, fotoğrafları ve anıları yer almaktadır. Hiç bir spor dalında eşi benzeri olmayan bu dev çalışma; 5 cilt, 2.218 sayfa, 18,7 kg’dır. İçeriğinde rekor sayıda (10.000’e yakın) görsel kullanılmıştır.

Ömer Öztürk

Director / Producer
2021 yılında kendi yapım şirketini kurmuş ve 10 yıldır aralıksız devam eden Vapurda Çay Simit Sohbet programı başta olmak üzere Sokakta Hayat Var, Şehrin Işıkları ve Harbi Minibüs isimlerinde müzik programını yaparak farklı televizyon programları ve belgesel filmlerine imza atmıştır. TRT’de de görev alan Öztürk, kurucusu olduğu Paradiso Film bünyesinde birçok televizyon reklamı senaryosu yazmıştır. Reklamların yapımcılık ve yönetmenlik gibi alanlarında görev alan Ömer Öztürk reklam ve format yazarlığı da yapmış, dijital platformlara ise yeni içerik ve formatlar üretmeye devam etmektedir. Hayatın farklı karelerine de kayıtsız kalmayan Öztürk, özgün objektiflerden bakarak fotoğraf sanatçılığını icra etmektedir.

Serdar Ayyıldız

DJ / Producer
Türk müzik sektöründe ünlenip dj kabinlerine transfer olan aranjör veya müzisyenlerin aksine gerçek anlamda dj’lik mesleğinin tüm temel taşlarını yaşayarak dj'likten müzik listelerine transfer olan ender dj’lerden biri kuşkusuz Serdar AYYILDIZ'dır. Düzenlemesi Serdar Ayyıldız tarafından yapılan ‘Pulim’ dinlenme listelerinin başında yer alıp dinleyiciler tarafından en sevilen parçalardan biri oldu. Yaptığı şarkılar veya remixler Türkiye dışında dünya listelerinde de kendine yer edinmiş olup. Bu bağlamda ona da dünyanın en önemli gece kulüplerinin kapısını aralamıştır. Tarkan, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Emre Aydın, Gülden Mutlu, Yıldız Tilbe, Soner Arıca, Yeşim Salkım, Kerem Cem, Atiye, Aynur Aydın, Kendi, Zeliha Sunal, Aydın Kurtoğlu, Hande Ataizi, Tuğba Özerk ve Ege Çubukçu gibi sanatçılarla çalışarak albümlerinde veya kendi projelerinde resmi düzenlemeler yaptı.

Tamer Oyguç

Former Basketball Player
Tamer Oyguç, 1966 yılında Malatya’da dünyaya geldi. 1983 yılında basketbola Eczacıbaşı yıldız takımında başladı. 21 yaşında Eczacıbaşı’nın kaptanlığını üstlendi. 1988 ve 1989 sezonlarında Türkiye'nin en genç takımı ile iki sene üst üste şampiyonluk yaşadı. 1989 senesinde Efes Pilsen’e transfer oldu. 9 sene Efes Pilsen forması giyen Tamer Oyguç, Efes Pilsen’de oynamış olduğu süre zarfında 5 Türkiye Şampiyonluğu, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 1 Avrupa Saporta Kupası Finali yaşadı. Kulüpler bazında Türkiye'nin ilk Avrupa Kupası olan Koraç kupası kazanıldığında takımın kaptanıydı.1988 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan Oyguç, sezon ortasında Levent Topsakal’la takas olarak sezonu Fenerbahçe Spor Kulübünde tamamlamıştır. Basketbol yaşantısı boyunca yıldız, genç ve A milli takımlarda kaptanlık görevini sürdürerek askeri milli takım da dahil olmak üzere 223 kere milli formayı üzerinde taşımıştır.

Organizing team

Iman
Misaghi

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Ezgi Erdaç
    Operations
  • Lara Görken
    Operations
  • Mert Yurekliturk
    Operations