Youth@AFL
x = independently organized TED event

Theme: REZONANS

This event occurred on
May 13, 2022
Efeler/AYDIN, Aydın
Turkey

TEDxYouth@AFL “Rezonans” temasıyla ve birbirinden değerli konuşmacılarıyla sizlerle!

Etkinliğimiz,
13 Mayıs 2022 Cuma,
Aydın Hidayet Sayın Kültür Merkezinde,
13.00 - 17.30 arasında gerçekleşecektir.

Tüm etkinlikte bulunmaya istekli izleyiciler önceliklidir. Etkinliğimiz ücretsizdir.

Konuşmacılarımız:

Taha Ulukaya: Film Eleştirmeni, Yönetmen, YouTuber
Çilem Akar: Eski Akademisyen, YouTuber
Babür Erdem: Evrim Ağacı Bilim Sayfası eş kurucusu ve isim babası
Hülya Böceklioğlu: Devlet sanatçısı
Selçuk Topal: Oxford'da astrofizik doktorası olan ilk Türk
Nihan Kırlıkovalı: İş geliştirme uzmanı ve Marka Yöneticisi

Etkinliğimizde ikram olacaktır :)

Merak ettikleriniz ve sorularınız için instagram sayfamıza ulaşabilirsiniz 👇
https://instagram.com/tedxyouthafl22?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Aydın Kültür Merkezi
Hasanefendi-Ramazan Paşa Mahallesi, 1913. Sok. No:67
Konferans Salonu
Efeler/AYDIN, Aydın, 09100
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­F­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Babür Erdem

Biologist
Babür Erdem, Evrim Ağacı'nın isim babası ve kurucularından biridir. Lisans ve yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü’nde tamamlamış, doktorasına da burada devam etmektedir. Çalışmaları davranış biyolojisi, biyoistatistik ve evrimsel biyoloji üzerine yoğunlaşmaktadır. Davranış biyolojisi alanındaki araştırmalarını bal arıları ile gerçekleştirmektedir. Bu türün öğrenme becerilerinin anlaşılması ve model organizma olarak kullanımı çalışmalarının odağıdır. Akademik çalışmalarının yanısıra tekno-girişimci olarak bir çok Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Çilem Akar

YouTuber + Language Teacher
Çoğumuzun Youtube'dan tanıdığı Çilem Akar; İngilizce derslerini online platforma taşımış ve halk arasında İngilizce öğrenim zorlukları hakkında oluşan tabuları yıkmayı amaçlamıştır. Bu kanalda İngilizce öğretmeye, yurt dışında okumaya ve deneyimlerine, bazen de kişisel yaşam tarzına yönelik videolar paylaşmaktadır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuş ve Uludağ Üniversitesinde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 3 yıl özel üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Tüm bunların yanında Akar, 2019 yılında Cambridge'in sağladığı 'Train the Trainer' programında sertifikasını almış ve 'İngilizce Öğretmeni Eğitme' alanında da çalışmalarda bulunmuştur. 2020 yılında İngilizce öğretme üzerine en prestijli sertifikayı sağlayan Cambridge'in CELTA eğitimini İrlanda Dublin'de almıştır. Kendini geliştirmeyi sürdüren Akar, İngilizcenin yanı sıra İspanyolca öğrenimini sürdürmektedir.

Eren Sahin

Ben Eren Şahin. Aydın'da geldim dünyaya. İlkokulda 2 kere okul değiştirdim, ortaokulda yerimde durup yeni arkadaşlıklar edindim. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebildiğimi fark ettiğim zamanlardı. LGS'den aldığım puan ile ortaokulda benim için yalnızca bir hayal olan Aydın Fen Lisesi'ne yerleştim. Lise ortaokuldan çok daha farklıydı, kabul ediyorum. İlk senem hem dersler hem de sosyalite açısından pek zor gelmişti bana. Tam alışıyoruz derken bir pandemi ile yine tepe taklak oldu her şey. Zorunda kalmadığım sürece dışarı çıkmamayı, kurallara uymayı kendime huy edindim ve bununla gurur da duyuyorum. Şu anda 12. sınıftayım. Kongrelere hazırlanıyorum, yenilikçi projeler üzerinde çalışıyorum. Bu Dünya'da geçirdiğim her yeni senem, o zamana kadarki en etkin senem oluyor. İnsanları yeni yeni tanıyorum. Önümde uzun bir yol var. Ama bu yolda yalnızca yürümek sıkıcı olurdu, değil mi?

Hülya Böceklioğlu

Artist
Aydın'da doğan ve büyüyen Hülya Böceklioğlu, üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Ana Sanat Dalı oyunculuk bölümünde tamamlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli şehirlerdeki devlet tiyatrolarında oyunculuğunu devam ettirmiştir. 1984 yılında ise Dr. Yazar Hidayet Sayın’ın da desteği ile Aydın Devlet Tiyatrosunu oluşturmuştur. Ufak Tefek Cinayetler, Hayat Bilgisi ve Çemberimde Gül Oya gibi çok sevilen dizilerde rol almıştır. Bunların haricinde daha bir sürü ünlü dizi ve filmde oynamış usta bir sanatçıdır. Aynı zamanda İzmir TRT Saz Sanatçıları eşliğinde dört ilahi ve bir kasideden oluşan bir çalışması olmuştur.

Muhammed Hüseyin Kaya

Student
Karacasu Şehitleri Ortaokulu'ndan 0.25 dilim ile Aydın Fen Lisesi'ni kazanarak lise serüvenim başladı. Karantina sebebiyle okuldan uzak olduğumuz günlerde biyoloji hocam sayesinde bir şeyle tanıştım “Proje Yapmak”. Projeyi özetleyecek olursam kısaca kendimi yapmamı şağladı. Pandemi sürecinde olduğumuz için özellikle üniversitelerin çevrimiçi olan söyleşi ve eğitimlerine katılma fırsatı yakaladım. Bunun yanında Mun, Ideathon gibi etkinliklere katılmaya çalıştım. Yazın Limitless Makers kampına katılmamla hayatımın dönüm noktalarından birini daha yaşadım. Kampın bana birçok katkısı olmuş olsa da bunlardan en büyüğü "vizyon" oldu. Okula geldiğimde 100 üzeri üyeye sahip Genç Liderler Topluluğumuzun maliye sorumluluğu rolünü üstlendim. Bunların yanında projelerime ve münazara gibi etkinliklerime devam etmekteyim.

Nihan Kırlıkovalı

Business Development Specialist
365güniyilik Platformunun kurucusu, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Pazarlama bölümünü bitirdikten sonra, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi eğitim programına katılarak Halkla İlişkiler eğitimi aldı. İş geliştirme, marka yönetimi, profesyonel koçluk ve mentorluk, recruiting alanlarında kişilere ve firmalara hizmet veren NK Eğitim ve Danışmanlık Şirketinin eş kurucusudur. Eğitimin, gelişimin ve iyiliğin değerini anlatmak için çıktığı 0(sıfır) noktasından geldiği 3.6.5 versiyonunu paylaşıyor.

Selçuk Topal

Astrophysicist
Selçuk Topal, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde tamamladı. Oxford Üniversitesi Astrofizik bölümünde doktorasını tamamladı. Aynı zamanda Oxford Üniversitesi Astrofizik bölümünde doktorasını yapmış olan ilk ve tek Türk’tür. Doktora öğrenimi esnasında bir yıl süreyle ziyaretçi araştırmacı olarak Japonya Nagoya Üniversitesi Astrofizik Bölümü'nde bulundu. Dış galaksilerde moleküler gaz gözlem ve analizi, moleküler astrofizik, gaz kinematiği ve galaksi evrimi alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

Organizing team

Eren
Şahin

Organizer

Umut
Çetinkaya

Aydın, Turkey
Co-organizer
  • Ayşegül Yıldız
    Curation
  • Ayşegül Ulusoy
    Partnerships/Sponsorship
  • Ekinsu Bora
    Partnerships/Sponsorship
  • Elif Seval Turhan
    Curation
  • Emine Altınsoy
    Operations
  • Mert Akkaya
    Production
  • Mina Akın
    Production
  • Mustafa Kaya
    Production
  • Nisa Karabacak
    Partnerships/Sponsorship
  • Ömer Can KUŞCU
    Production
  • Sude Arpat
    Post production
  • Türkü Avcı
    Production
  • YİĞİT ELMACI
    Curation
  • Zeynep Sena Arslan
    Partnerships/Sponsorship