CanakkaleCollegeWomen
x = independently organized TED event

Theme: 8 MART 8 KADIN & 8TH MARCH 8 WOMEN !

This event occurred on
March 8, 2022
çanakkale, Çanakkale
Turkey

Toplumda son yıllarda ciddi anlamda sorunlar yaşayan dünyanın çocuklarıyız. Katliamlar ve savaşlar, göçler, mülteci krizleri olmak üzere inanılmaz krizlerle karşı karşıyayız. Kadınların tecrübelerinin, bakış açılarının, çözüm önerilerinin ve hikayelerin çok fazla dinlenmediği ve sorunların çözümü için buna pay verilmediğini görüyoruz. Bir taraftan da 'kadınlar evlerinde otursun, kadınlar ellerinin hamuruyla bu işlere karışmasınlar' diye enteresan yaklaşımların sergilendiğine şahit oluyoruz. Biz diyoruz ki; kadınlar ellerinin hamuruyla gelsinler hikayelerini paylaşsınlar. Buldukları çözüm önerilerini anlatıp ilham verici hikayelerini bizlerle paylaşsınlar. Kadınlar sorunlar karşısında çok farklı çözümler getirebiliyorlar, farklı ilham verici hikayelere kahramanlık edebiliyorlar. Bir taraftan da hayatın ve tabiatın dokusuna uygun ellerini hamurdan çıkarmadan bunu yapmayı başarabiliyorlar. Bugün bu etkinlikte birbirinden farklı kadınlar ve ilham verici başarı hikayeleri var.8 MART 8 KADIN ! dedik ve elimizin hamuru ile nasıl işler başardığımızı göstermek istedik.TEDxCanakkaleCollegeWomen ekibi olarak Kadınların sesi olmaya karar verdik.

İcdaş kongre merkezi
içdaş kongre merkezi
çanakkale, Çanakkale, 17020
Turkey
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Canakkale­College­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dilan Atasev

a woman entrepreneur
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık’tan 2010 yılında mezun oldu. Daha sonra Bursa’da kurumsal bir şirketin halkla ilişkiler departmanında çalıştı. Evlendi ve Bursa’dan ayrılıp tekrar Çanakkale’ye yerleştiğinde yolları Suvla Şarapçılık ile kesişti ve Suvla’da yaklaşık 6 sene yöneticilik yaptı. Ödüllü şeflerle şık davetler, büyük organizasyonlar, eventler düzenledi, birbirinden ünlü ismi, önemli iş insanlarını ve devlet insanlarını ağırladı. Çalışırken Uluslararası eğitimler almaya da devam ederek, çeşitli mutfak ve şarap eğitimleri aldı, 2018 yılında Sommelier unvanı aldı. Yiyecek içecek sektöründeki bilgi ve tecrübesini reklamcı kimliğiyle birleştirerek 2020 yılında Davet Gurusu çatısı altında topladı ve kendi markasını kurdu. Davet Gurusu; küçük katılımcılı davetler, çocuk doğum günleri, özel günleriniz için stilize ikramlar ve lezzetli pastalar hazırlıyor.

Özleyiş Çetin

woman manager
19 Mayıs 1971 İstanbul Üsküdar doğumlu olan Özleyiş ÇETİN, İlk, orta ve lise eğitimini Çanakkale'de tamamlamıştır. 1994 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olan ÇETİN, 1995 yılında Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde göreve başlamış, 2000-2015 yılları arasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Evli ve 1 çocuk annesi olan ÇETİN, Ocak 2015 tarihinden itibaren Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. @TedxCanakkaleCollegeWomen

Prof. Dr. Bilge Uzun

Scientist- psychologist
Prof. Dr. Bilge Uzun kimdir❔ Lisans, Yüksek lisans ve Doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında kazanan Dr. Uzun, akademik hayatına üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. Doktora sırasında Berlin Humboldt Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunan Dr. Uzun, doktora sonrası derecesini (PostDoc) Roehampton Üniversitesi (Londra, UK) Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır. Doktora ve sonrası çalışmalarında yürüttüğü ‘Ertelemenin kültürler arası karşılaştırılması: İngiltere, Avusturya, Türkiye ve Polonya karşılaştırması’ çalışması The New York Times dergisinde Türk Kadın Araştırmacı olarak yer almasını sağlamıştır. Erteleme döngüsünün kırılmasına ilişkin çeşitli model önerileri bulunan Dr. Uzun’un çalışmaları güncel yaklaşımlarla ilişkilendirilerek yeni bir boyut kazanmıştır.

Prof. Dr. Pelin Kanten

Vice-Chancellor
1982 Bursa doğumludur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamlayarak, 2001 yılında kariyerine IBM Türk Limited Şirketinde başlamıştır. 2001-2005 yılları arasında aynı şirkette Kurumsal İletişim Uzmanı ve Bütçe Uzmanı görevlerini yürütmüştür. 2006 yılında akademisyenliğe geçiş yapan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Pelin Kanten aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesinde İşletme alanında doktora eğitimini sürdüren Pelin Kanten aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2008-2012 yılları arasında doktora eğitimine devam ederken, öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.

Prof.Dr Özlem Yayıntaş

Vice-Dean
31.08.1969, İzmir/Karşıyaka doğumlu olan Prof. Dr. Özlem YAYINTAŞ Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olup Yüksek Lisans (1992) ve Doktora (1995) eğitimini de aynı üniversitede tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmalarını 2005-2006 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Michigan Technological Üniversitesi ve 2012 -2013 yılları arasında ise Duke Üniversitesinde davetli araştırmacı olarak sürdürmüştür. 2014 yılında Doçentlik ünvanını hak kazanmış olup 2021 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalında Profesör ünvanını almıştır. Çok sayıda alanı ile ilgili ulusal, uluslararası makale, bildiri ve projeleri bulunmaktadır. Araştırmacı akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli idari görevlerde bulunmuştur. 2021 Aralık ayı itibariyle de Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.

Prof.Dr. EVREN KARAYEL

DEAN, ART
1997-2001 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı.2001-2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı ve yüksek lisans eğitimini tamamladı.2006 -2012 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. Bu yıllar arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Resim Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2010-2011 İtalya Urbino Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde eğitim gördü. 2012-2015 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2015 Doçent unvanı aldı. 2021 Profesör unvanı aldı. Yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergi açmış, sempozyum ve workshoplara katılmış, eserleri çok sayıda ulusal ve uluslararası karma ve yarışmalı sergilerde ve koleksiyonda yer almıştır.

Serap MUTLUSOY

Teacher/ Writer
Serap Mutlusoy 1977 de Çanakkale’de doğdu. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi Bölümlerinden çift ana dalla mezun olan MUTLUSOY , Öğretmenlik hayatına Boğaziçi Üniversitesi Anaokulu ile başlayan Serap Mutlusoy, İstanbul’un saygın özel eğitim kurumlarında deneyim kazandı. Robert Kolej anaokulunda öğretmenliğine oğlunun dünyaya gelişi ile veda eden Serap Mutlusoy öğretmenlik kariyerine Çanakkale Koleji’nde devam etti. Eğitim alanında High Scope, GEMS (Fen ve Matematikte Büyük Buluşlar), Yaratıcı Müfredat (Creative Curriculum) ve Temel Portage Eğitimi gibi eğitim programları ve metotlarında uzmanlaşan Mutlusoy, halen Çanakkale Kolejinde PYP (Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı) Eğitim programında uzmanlığına devam etmektedir. Eğitim alanının yanı sıra şiir, beste ve söz yazarlığı da yapan Serap Mutlusoy, 2007 yılında şiir türündeki ilk kitabı “Metha”yı çıkardı.

Organizing team

MERYEM
TOPARLAK

Çanakkale, Turkey
Organizer

Yahya
DOĞAN

ÇANAKKALE, Turkey
Co-organizer
  • Aslımay Nil Öztürk
    Curation
  • Ataberk Ulker
    Team member
  • Ayşegül Eker
    Team member
  • Ayşegül ÖNCÜ
    Team member
  • Azra Keskin
    Team member
  • Baran Altan
    Curation
  • Barış Öcal
    Team member
  • Beril Sezgin
    Curation
  • Duygu Gür
    Curation
  • Efe Yildirim
    Team member
  • Ege Yıldırım
    Team member
  • eren çarmikli
    Curation
  • Eylul Tuana Gunduz
    Team member
  • Gökhan Topbaş
    Post production
  • Güven Kılıc
    Production
  • Harun Arda Karakaş
    Team member
  • İnci Yıldırım
    Curation
  • Mehlika Yıldırım
    Team member
  • Melisa Baş
    Team member
  • Mercan Akbaş
    Team member
  • Nazlı Aksu
    Team member
  • nehir uçar
    Team member
  • Oguzalp Olcay
    Post production
  • Ömer Deniz Sayın
    Team member
  • Osman Efe Yalçınkaya
    Team member
  • pınar yazar
    Team member
  • Saliha Tintin
    Post production
  • Saliha İrem Aydın
    Team member
  • sena olgun
    Production
  • Şevval Kaymak
    Team member
  • yaren Sançar
    Team member
  • Yiğit Kuşçu
    Production
  • zelal danacı
    Team member
  • Zeynep Ceren Aras
    Team member