Youth@MümtazTurhanSBL
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 8, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

ERDOGAN AKAR
Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi, Fatih Caddesi No 2 Bahçelievler
Istanbul, İstanbul, 34197
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Mümtaz­Turhan­S­B­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bager Akbay

Designer, Artist, Educator
Tasarımcı, Sanatçı, Eğitmen. Robot Şair Deniz Yılmaz'ın hikaye anlatıcısı. Sanat eserleri Ars Electronica, Todays Art, Transmediale gibi festivallerde sergilendi. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47'nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı'nın ortak-küratörüdür. 2007 yılından itibaren teknoloji ve sanat alanında festivaller düzenleyen Amber Platform'un ve katılımcı, barışçıl öğrenme toplulukları kurmayı hedefleyen Başka Bir Okul Mümkün Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir. Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.

Çilem Akar

Educator
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Çilem Akar, yine aynı alanda Uludağ Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 3 yıl özel üniversitelerin hazırlık bölümlerinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmış, buradaki işini sürdürürken kendi YouTube kanalını açmış ve İngilizce derslerini online platformlara taşımıştır. Bu kanalda İngilizce öğretmeye, yurt dışında okumaya ve bazen de yaşam tarzına yönelik videolarıyla birkaç yıl içerisinde 500 bini aşkın abone ve 40 milyonu aşkın izlenme sayısına ulaşmış, Migros ve Denizbank gibi önde gelen markalarla çeşitli projelere imza atmıştır. Tüm bunların yanında Akar, 2019 yılında Cambridge'in sağladığı "Train the Trainer" programından sertifikasını almış ve "İngilizce Öğretmeni Eğitme" alanında da çalışmalarda bulunmuştur. 2020 yılında İngilizce öğretme üzerine en prestijli sertifikayı sağlayan Cambridge'in CELTA eğitimini İrlanda Dublin'de almıştır.

Ertan Sinan Şahin

Eğitmen ve girişimci
1988’de Konya’da doğdu. İlkokulu ve liseyi Aydın’da okudu. ODTÜ Fizik Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını aynı bölümde kütle çekim teorileri üzerine tamamladı. Şu anda doktoraya devam ettiği bu bölümde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. 2015’te bir yıl boyunca Amerika’da Umass Lowell Fizik Bölümü’nde asistanlık yaptı. Üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere uzun yıllar özel dersler verdi. Daha sonra açtığı YouTube kanalında bu dersleri tüm Türkiye’ye ulaştırmaya başladı. Haziran 2018 itibariyle ertansinansahin.com üzerinden profesyonel olarak online eğitim içerikleri yayınlamaya başladı. Türkiye'nin her ilinden binlerce öğrenci bu dersleri takip ediyor. Bilim hep bize doğruları mı söyler? Gerçeklikle bilim arasında nasıl bir ilişki vardır? Bilim insanlarının bir zamanlar söylediği şeyler şimdi yanlış mı? Eğer öyleyse şimdiki bilim insanlarının söyledikleri ileride yanlış olacak mı?

Masis Aram Gözbek

Musician, Entrepreneur
1987 İstanbul doğumlu. Kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu'yla dünyanın en prestijli festivallerine davet edildi ve iki Dünya Şampiyonluğu dahil birçok uluslararası ödül kazandı. ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Letonya, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovenya gibi ülkelerde yarışma, festival ve ustalık sınıflarına katıldı. Dekoor Close Harmony ve İsviçre Gençlik Korosu gibi dünyaca ünlü korolarla atölye ve konserler gerçekleştirdi. 19. TOYP 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' Ödülü, 35. Uluslararası Koro Yarışması’nda 'Genç Şef Özel Ödülü’, YTÜ Rektörlük Özel Ödülü ve 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde Yılın Girişimcisi ödülünü aldı. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali'ne Türkiye’den ilk jüri üyesi, Avrupa Gençlik Koroları Festivali’ne konuk şef ve International May Choir Competition Varna’ya jüri üyesi olarak davet edildi. Hong Kong’da düzenlenen Dünya Koro Şefliği Yarışması’na davet edilen 12 finalistten biri oldu.

Melisa Akkuş

Activist
17 yaşında ve değişim için çalışan lise 11. sınıf öğrencisidir. Aktif olarak 3,5 yıldır iklim krizi, iklim adaleti, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hak temelli diğer alanlarda faaliyet göstermektedir. Bu alanlarda gösterdiği faaliyetler sonucunda, kendisini aktivist olarak tanımlamaktadır. Uzun bir süredir Türkiye'deki genç iklim aktivistleri ile beraber ulusal düzeyde küresel iklim grevlerinin organize edilmesi için çalışmaktadır. Hak temelli çalışmalarını çoğunlukla Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği ve İklim Öncüleri hareketi içerisinde gençlerle birlikte gerçekleştirmektedir. "Bu kötü gidişatı değiştireceğim" diyerek yola çıkan Melisa Akkuş hedefine ulaşmak adına elimden gelenin en iyisini yaptığını belirtmektedir. Kendisi bir değişimin geleceğine inanmakta, herkesi daha adil ve kapsayıcı bir dünya için harekete geçmeye çağırmaktadır.

Murat SUYABATMAZ

Professional Cyclist and Trainer + Sustainable Development + Environment Friendly Transportation and Cities
From 1976-1992, he cycled for Erdemirspor and Boluspor. In 1981, he took part in the Youth National Team. In the same year, although he was in the youth team, he took part in the national team and took the podium. He took the stage 26 times in International races and 120 times in national races. In 1981, he was selected as the athlete of the year in Hürriyet newspaper and he received the most gentleman athlete award. In 1987, he received his trainer diploma and coached the national team. He served on the technical board and various committees of the cycling federation. In 1992, he founded the Cycling Lovers Association in Ereğli. It pioneered the formation of the Cycling Lovers Association in Istanbul in 1999 and he sponsored the association for 4 years with his company. After 2002, he was brought to the general secretary of the association. In 2008, he was among the founders of the Cyclists Association and has been the chairperson ever since.

Sinem Nazlı Demir

Activist, playwright,
1998 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Üsküdar Alman Ahmet Keleşoğlu Lisesi'nde okuduktan sonra Yeditepe Üniversitesi'ni kazandı. Çift ana dal öğrencisi olarak hem Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler; hem de Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerini okudu. 18 yaşındayken "ÖZ" isimli bir tiyatro oyunu yazdı. Güldünya Tören'in hayat hikayesini anlattığı bu tiyatro oyunu, her ay İstanbul'un farklı sahnelerinde, kadın cinayetlerine tepki çekmek için sahnelenmektedir. 19 yaşındayken "Farkına Var" isimli bir ekip kurdu. Bu ekip devlet koruması altında yetişen çocuklarla ilgili projeler yapmak amacıyla yola çıktı. Farkına Var, şimdi bir dernek ve geçen 4,5 yılda Diyarbakır, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Zonguldak, Ankara, Uşak, Samsun, Çanakkale, Tokat, Antalya, Konya, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya illerinde proje gerçekleştirdi, köy okullarına kütüphane kurdu. Farkına Var, Adalet Bakanlığı ile çalışan en genç derneklerden biri oldu.

Organizing team

ERDOGAN
AKAR

Organizer

aysima
demirboğan

Co-organizer
  • Agah Yusuf Zal
    Partnerships/Sponsorship
  • ceren demir
    Production
  • Delfin İlin
    Operations
  • Ecenur Örnek
    Operations
  • Simge Tokatlı
    Curation