Balaton
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 10, 2022
Balatonfüred, Veszprém
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

BALATON Szabadidő és Konferencia Központ
Horváth M. u. 64.
Balatonfüred, Veszprém, 8230
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Balaton events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

András Dr. Zlinszky

Ökológus és limnológus, aki sokféle módon kötődik a Balatonhoz: elsősorban mint kutató és természetjáró, de volt itt sportoló, és több mint tíz éve balatoni lakos.

Anita Dr. Árvai

Veganeeta Home vegán étterem és Veganeeta brand tulajdonos, privát vegán séf, gasztroinfluencer. Családanya és vállalkozó, akinek a Balaton hozta el a teljes életmódváltás révén a rákból történő gyógyulást - és a Veganeeta blog, étterem és brand felépítését.

Balázs Tóth

A BL YachtClub ügyvezetője. Több, mint egy évtizede már, hogy "az egész éves Balaton" víziója lebeg a szeme előtt - és meg is tesz mindent azért, hogy ez az elképzelés meg is valósulhasson.

Barbara Németh Bite

Cégvezető, vezetői tanácsadó, a TEDxLibertyBridgeWomen társalapítója, kurátora. Számos dolgot indított már el életében. Cégek, ügyek, szervezetek, közösségek alapítása, működtetése, életre hívása és életben tartása fűződik szenvedélyes munkásságához.

Csaba Mezei

Amatőr hajóépítő és közösségszervező. Az Amatőr Hajóépítők Közösségének alapítója. 15 évvel ezelőtt építette meg az első hajóját - azóta több százan csatlakoztak hozzá és építették meg saját hajóikat.

István Varga

Könyvtáros és helytörténész, többkötetes író és előadó, aki sétákat is vezet az érdeklődők számára Fonyódon.

Janka Dr. Kocsis

Gyógyszerész, a Tudatos Gyógyszerhasználat Egyesület elnöke. Gyógyszerész szakember, aki azt tűzte ki célul, hogy minél többekhez eljusson a hír: mind tehetünk azért, hogy a gyógyszerek alkalmazása kevésbé szennyezze a minket körülvevő érzékeny ökoszisztémát - így a Balatont is.

Janka Kocsis

Gyógyszerész szakember, aki azt tűzte ki célul, hogy minél többekhez eljusson a hír: mind tehetünk azért, hogy a gyógyszerek alkalmazása kevésbé szennyezze a minket körülvevő érzékeny ökoszisztémát - így a Balatont is.

Klára Tokody

Közgazdász, balatoni blogger és meseíró. A balatoni varázslatos mondavilág szerelmese, aki ezt a csodálatos mese- és legendakört szeretné megismertetni - kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

Norbert Jeromos Mihályi

A tihanyi apátság elöljárója, aki az 500-as években alapított bencés rend hagyományait követve dolgozik a modern kori értékteremtés és közösségépítés területén.

Sándor Bagyó

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, vízimentő oktató tréner. Életmentő, szervezet- és közösségépítő, aki huszonéves korától nap mint nap azon dolgozik, amiben hisz és amit szeret: a hazai vízimentés ügyén.

Viktória Szabó

18 éves gimnazista Igazi balatoni fiatal, aki érzi, látja és tudja, mit jelent a saját generációja számára a Balaton - mi az amit nekik ad, és mi az ami hiányzik az ittmaradáshoz.

Zsolt Zólyomi

Parfümőr. Az egyetlen magyar orr, avagy parfümőr. Jean-Paul Guerlain Versailles-i iskoláját végezte el évtizedek óta az egyedüli magyarként. Mindemellett vízimentő, balatonlellei hajós.

Organizing team

Imre
Vegvari

Budapest, Hungary
Organizer

Krisztina
Saghy

Budapest, Balatonalmádi, Hungary
Co-organizer