KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 25, 2021
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Boris Beck

Docent
Boris Beck rodio se u Zagrebu 1965. gdje je (greškom) diplomirao Geodeziju, a potom (bez greške) diplomirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu. Kao novinar i urednik radio je u Vijencu, Zarezu, Nacionalu te na Hrvatskom katoličkom radiju; kao docent predavao je na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, a sada je zaposlen na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kolumnist je Večernjeg lista i Vijenca, gdje također uređuje Inkluziju, dodatak o kulturi za ranjive skupine. Autor je osam knjiga umjetničke, esejističke i znanstvene proze. Oženjen je i otac četvero djece.

Maida Srabović

Filmska montažerka
Maida Srabović (1986., Koprivnica) je dosta dugo mislila da je užasno neodlučna, ali je onda napokon shvatila da je zapravo svestrana. Po obrazovanju je filmska montažerka, a po djelovanju još i scenaristica te redateljica. Trenutno se profesionalno preusmjerava u smjeru animacije i ilustracije režirajući svoj prvi animirani film “Fačuk” u zagrebačkom studiju za animaciju i vizualne efekte TETRABOT, koji je osnovala zajedno s prijateljima s faksa. U slobodno se vrijeme opušta stvarajući šareni gastro blog mmmaida.com. Receptima koje tamo dijeli želi ljudima pokazati da se itekako može uživati i u menijima s ograničenim spektrom namirnica.

Nastja Kulović

Writer
Spisateljica, autorica knjiga „KUD SI KRENULA?“ i „NEŠTO DRUGO“ Rođena u Sisku, 1983. Pisanje je otkrila još kao devetogodišnja djevojčica kada je nalivperom napisala detektivski roman. Od tada je neumorno pisala (drame, priče, scenarije, novine iz potkrovlja njezine sobe), sve dok bolest njezine sestre nije preuzela primat u obitelji, zbog čega je prestala pisati. Pisanju se nakratko vraća s neobjavljenim romanom „Majmun iz mog sna“. Pokušaji objavljivana tog romana doveli su je do volontiranja u tadašnjoj prvoj hrvatskoj književnoj agenciji „Kapa“. Okušala se i u pisanju scenarija za dramsku seriju. Pomoću priča lakše ide kroz život, o čemu piše u tekstovima na svom blogu: www.nastjacool.com. Pokrenula je kampanju „Vidite li staklenu djecu?“ kojoj je cilj podići svijest o postojanju staklene djece – zdrave djece koja žive u obitelji s bolesnim bratom ili sestrom zbog čega izostaje roditeljska pažnja na zdravoj djeci.

Tena Grgić

Painter
Tena Grgić, umjetničkog imena ARTENA, mlada je diplomirana grafička dizajnerica koja je bodypainting podigla na novu razinu. Posebno je poznatan po svome specifičnom stilu slikanja gdje trodimenzionalni svijet pretvara u dvodomenzionalni. Svaki njen portret izgleda kao tradiocionalno naslikana slika ali zapravo se radi o fotografiji žive oslikane osobe, osobe koja diše, osobe čija su koža i odjeća prekrivena bojom. O njenom radu snimane su reportaže za HRT-ove emisije ‘’Kod nas doma’’ i ‘’Dobro jutro, Hrvatska’’ i za Z1 televiziju te su o njoj pisali brojni domaći portali. Od poznatih osoba do sada se njenom kistu prepustila Ella Dvornik, modeli za spot benda O.S.D.S i U pol 9 kod Sabe. Kako to nerijetko biva s umjetničkim dušama pa je tako i kod Tene, želja za kreativnim izražavanjem pretvara se u široku lepezu talenata od bodyarta, irskog stepa, fotografije, grafičkog dizajna sve do klasičnog slikarstva.

Vid Juračić

Youtuber
Vid Juračić(29) je Zagrepčanin najpoznatiji po svom hit YouTube serijalu o kvartovima Zagreba, Kvart Priča. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2018. godine. 2015. piše, režira i glumi u svom prvom kratkometražnom igranom filmu, a iste godine pokreće i svoj YouTube kanal. Od 2018. počinje živjeti od svog rada na YouTube-u i vlastitog branda. Također, zadnjih nekoliko godina, zajedno sa svojim timom organizira velike evente u Zagrebu, KP Party-e.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Suzana Jarnjak
    Marketing/Communications