BudapestSalon
x = independently organized TED event

Theme: Love is Love

This event occurred on
July 15, 2021
Budapest, Budapest
Hungary

A szeretet mindenkié - Love is love
Szeretni és szeretve lenni mindannyiunk vágya. Nem szeretve lenni a legfájdalmasabb élmény. Hogyan tudnánk elfogadni önmagunkat, ha mások nem fogadnak el olyannak, amilyenek vagyunk? Ha tiltás, félelem, kirekesztés uralja a szeretet világát, szégyen és öngyűlölet jár a nyomában. A szeretet nem titkolnivaló. A szeretet sokszínű – nem fekete és fehér, nem jó és rossz, nem ilyen vagy olyan identitású, erről mesélnek meghívott előadóink. Szeretni a gyermekünket, egy másik embert, elfogadni egymást feltételek nélkül a világ legcsodálatosabb érzése. Egyetemes érték, amelyért kiállni közös felelősségünk. „Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek"

Városháza
Károly krt.
Budapest, Budapest, 1052
Hungary
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

András Feldmár

1940-ben született Budapesten, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként számos terápiás kísérlet részese Európában és Amerikában. Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresi a választ, hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, tanít, illetve számos szervezet számára végez tanácsadói munkát. Rendszeresen jön Magyarországra, ahol a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat vezet. A Feldmár Intézet Mesekör programját 2012-ben a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatával tüntették ki, a fogvatartottak társadalmi reintegrációjával összefüggő módszerek kialakításáért és azok sikeres alkalmazásáért. A program 2013-ban ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjat is kapott.

Anna Vecsernyés

Anna pszichológus, család- és párterapeuta jelölt, tréner. Kedvenc tevékenysége a mítoszrombolás: szerinte ha szétszedjük és újragondoljuk alapfogalmainkat, azzal mindannyian sokat nyerhetünk - különösen a szexualitás és a kapcsolataink területén. Kultúratudományos tanulmányainak és saját hallássérüléssel kapcsolatos élményeinek köszönhetően friss szemmel tud ránézni a pszichológiai fogalmakra és módszerekre, emellett kiemelt figyelmet fordít különböző másságokra is. Tabumentes, kollaboratív és társadalmilag érzékeny folyamatok megvalósítására törekszik mind a kliensekkel való munkájában, mind az általa vezetett csoportokban, tréningeken és a pszichoedukációs tevékenységében is.

Márk Lakatos

Lakatos Márk Magyarország legismertebb stylistja, munkájáért háromszor nyerte el az Év Stylistja díjat. Nemzetközi és hazai divateseményekről tudósító vlogger, aki gasztronómiai tevékenységgel és nemrég lifestyle-travel videókkal bővítette portfólióját. Jelmeztervezőként és show stylistként számos nemzetközi és hazai filmes, színházi és opera produkcióban dolgozott már. Az általa alapított Lakatos Márk Szalonban stílustanácsadással és stylistképzéssel foglalkozik. Divat és gasztro tematikában eddig 6 könyve jelent meg.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer

Alexandra
Haragos

Budapest, Hungary
Co-organizer
  • Krisztina Szörnyi
    Curation