EroilorWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 9, 2021
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Studentilor
Piata Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, Cluj, 400003
Romania
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Eroilor­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andreea Stanescu

Andreea Stănescu este Manager General al LSEG (London Stock Exchange Group) România și Service Excellence Director în cadrul Infrastructure and Cloud Group Technology. Este un lider cu peste 25 de ani de experiență în management. Andreea a lucrat în companii precum Vodafone România, Americel Brazilia, Stefanini România și este, de asemenea, antreprenor, fiind unul dintre partenerii fondatori ai Optima Solutions. La fel de important, Andreea este mamă. Îi place să lucreze cât mai aproape cu oamenii din jurul ei. Crede cu tărie în puterea de a schimba lumea în pași mici, făcând asta în special prin intermediul oamenilor. Leader cu peste 25 de ani de experiență în management, antreprenor, Manager General, Director și, nu în ultimul rând, mamă. Acestea nu sunt rolurile a cinci femei diferite, ci ale Andreei Stănescu, o femeie puternică și cu viziune, careia îi place să lucreze cât mai îndeaproape cu oamenii din jurul ei și crede cu tăria în puterea de a schimba lumea cu pași mici.

Laura Savu

Fondatoare a proiectului Women Rally, Laura Savu care aduce împreună femeile pasionate de motorsport, într-o competiție care pune în valoare abilitățile automobilistice ale participantelor, dar în același timp încurajează și alte doamne să fie încrezătoare și sigure pe ele la volan, în viața de zi cu zi, practicantă a kartingului de performanță încă din copilărie și câștigătoare a multor premii, medic stomatolog și iubitoare de motorsport, Laura reușește să îmbine utilul cu plăcutul pe toate planurile.

Raluca Anton

În munca ei, Raluca face mereu referire la o tradiție japoneză a cărei filosofie îi place extrem de mult. Se numește „yin kintsugi” și este modul prin care ceramica este reparată folosind un mix de aur și metale prețioase. Este un proces extrem de interesant nu numai pentru că recunoaște istoria și valoarea intrinsecă a unui obiect, dar și pentru că încorporează reparația și o transformă în ceva ce merită scos la iveală. Însă, pentru ea, valența cea mai importantă a acestei tradiții japoneze este faptul că obiectul ajunge să fie, la final, mai valoros decât a fost inițial. Același proces este valabil și pentru terapie și formele de autocunoaștere validate științific: pot să unifice ceva ce a fost scindat, să adauge valoare și să creeze din nou unitate. În plus, nevoia bazală de conectare și de siguranță emoțională în relație cu cei din jurul nostru o îndreaptă către o abordare puternic centrată pe relațiile interumane și pe valorificarea și valorizarea momentelor de suferință ca fiind momente de creștere și transformare. Din punct de vedere a pregătirii și a experienței profesionale, Raluca Anton este formată în terapie cognitiv-comportamentală, respectiv cea mai bine fundamentată științific formă de intervenție psihoterapeutică și este terapeut relațional certificat la nivel internațional, dar are și o serie de alte cursuri in psihoterapie transgenerațională și abordări focalizate pe experiența somatică în cadrul trăirilor emoționale.

Organizing team

Oana
Petrus

Cluj-Napoca, Romania
Organizer