Mladost
x = independently organized TED event

Theme: Next Generation

This event occurred on
May 28, 2022
Варна, Varna
Bulgaria

💥 Варна ще бъде домакин на най-вдъхновяващата конференция в света - TEDx
🔴 Изцяло различен @TEDxMladost ще бъде новото място на варненци, където да се насладят на вълнуващи и вдъхновяващи лекции от едни от най-големите професионалисти.
С нашите лектори ще говорим за бъдещето и за следващото поколение, което идва, за да променя Варна и България. Затова и темата на събитието е Next Generation.
👥 На TEDxMladost ще имате възможност да се срещнете с интересни нови хора от Варна, които, също като вас, искат да се вдъхновят за следващата си голяма стъпка в живота.
✅ Каним Ви на първото ни събитие: @TEDxMladost: Varna's Next Generation, което ще се проведе на 28 май.
📍 Локацията е Градската художествена галерия "Борис Георгиев"
Заповядайте!
🎫 Билети ще може да закупите тук: www.tedxmladost.com

Градска художествена галерия "Борис Георгиев"
ул. "Любен Каравелов" 1
3
Варна, Varna, 9000
Bulgaria
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Mladost events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Giacomo Austin

Вицепрезидент в компания за онлайн разплащания
🔴 On the stage of TEDxMladost: Varna's Next Generation, he will talk about the change in the payment market and the entry of cryptocurrencies. As the Vice President of one of the largest online payment companies, he will share an inside look at the entry of crypto and its impact on the market.

Ася Демирева

Консултант по кърмене
На сцената на TEDxMladost: Varna's Next Generation Ася Демирева ще говори за следващото поколение родители. Ася е лекарски асистент и сертифициран към Международния борд консултант по кърмене. Тя е от първите обучени консултанти в България и приема за своя мисия бъдещите и настоящи майки да получават качествена и съвременна информация по темите, свързани с храненето и отглеждането на бебета и деца. Ася е определяна като любим лектор на хиляди млади семейства. На TEDxMladost тя ще разкаже кое е най-важното в родителството и какви промени идват с новото време в отношенията.

Биляна Раева

Икономист
Биляна Раева е представителят на Варна в Брюксел. Тя е бивш евродепутат (2007-2009 г.).През 2000 година стажува в Европейската комисия в Брюксел, Белгия. Шест месеца работи в Генералната дирекция „Информационно общество“. През април на следващата година е назначена за експерт по информация и комуникации в Евроситис – организация на големите европейски градове в Брюксел, Белгия. От 2005 г. е директор на дирекция „Управление на проекти и програми“ в Министерството на държавната администрация и административната реформа. Сред приоритетите ѝ като евродепутат основно място заема политиката по опазване на българските малцинствени общности на Балканите и по света, както и опазването на българското културно-историческо наследство в Македония. По инициатива на Биляна Раева в Европейския парламент е представено фототипното издание на Алманах „Македония“ през 2008 г. С нея на TEDxMladost: Varna's Next Generation ще обсъждаме бъдещето на градовете в Европа и тяхната роля в развитието на регионите.

Венци Куцаров

Артист
Венци Куцаров един от членовете на популярната хумористична група Тутурутка. Със своя почти 30-годишен опит на сцена като артист, продуцент и режисиьор, автор на множество продукции, той ще разкаже за това как се създава и запазва регионален културен проект. И нещо повече - как от сцената на Варна се печели любовта на цяла България. Той е собственик и на Студио21, едно от емблематичните културни места на Варна, където можете да видите едни от най-добрите артисти в музикалния бранш.

Гергана Радович

Холистичен терапевт и специалист по съня
На TEDxMladost: Varna's Next Generation с Гергана Радович ще се потопим в страната на сънищата. Тя е холистичен терапевт и специалист по съня с 15-годишен опит като авиационен инструктор в управление на стреса, умората и съня на летателните екипажи и други категории авиационен персонал.

д-р Евгени Шарков

Пластичен хирург
На сцената на TEDxMladost ще се качи и младото лице на българската пластична хирургия - д-р Евгени Шарков. Завършва Медицински Университет в гр. София с грамота за отличен успех. Защитава специалност “Пластично-възстановителна и естетична хирургия” Докторант на тема – “Body Contouring”към УМБАЛ “Александровска”. Специализира “Пластично-възстановителна и естетична хирургия” във Великобритания и работи съвместно с Mr.Brent Tanner и Мr. Michael Cadier (Immediate past president of BAAPS – British Association of Aesthetic Plastic Surgery) От 2017г. до 2019г. е член на Лекарския съюз на Великобритания От януари 2020г. е Началник клиника “Пластично-възстановителна и естетична хирургия” към УМБАЛ “Александровска” Д-р Евгени Шарков е един от двамата български лекари, член на International Alliance of Hair Restoration Surgeons, което е безспорно световно признание за уменията му в областта на трансплантацията на коса.

Димитър Вълев

Предприемач
🔴 На TEDxMladost: Varna's Next Generation с Димитър Вълев си говорим за предприемачество, създаването и управлението на семеен бизнес. Димитър е управител на семейна компания, която е лидер в България за проектиране, изграждане и поддържане на басейни, спа центрове, аквапаркове и фонтани. Също така е сред активните участници в Сдружението на семейните бизнеси в България.

Димитър Калайджиев

Предприемач недвижими имоти
На TEDxMladost: Varna's Next Generation с Димитър Калайджиев ще говорим за имоти, инвестиции и още нещо. Димитър Калайджиев е успешен предприемач в сферата на недвижимите имоти. Неговата компания се разраства с бързи темпове и след поредица успешни сделки в София, той и екипът му взимат решение да разширят дейността си и в Пловдив. Калайджиев е популярен и като участник в най-българското риалити предаване "Фермата".

Магърдич Халваджиян

Телевизионен продуцент
На сцената на TEDxMladost: Varna's Next Generation посрещаме един от най-добрите телевизионни продуценти Магърдич Халваджиян. С продуцента на редица успешни телевизионни продукции като "Като две капки вода", "Господари на ефира", "На кафе", "Сладко отмъщение", "Маскираният певец" и др., ще си говорим за силата на телевизията, продуцентските решения., както и за социалната отговорност на хората "в телевизора". Magardich Halvadjian has more than 20 years of experience in the creation, production and direction of full feature movies, music and commercial videos, and TV shows. He is co-founder and manager of Global Films, co-founder of Global Vision and Global Rent, as he is actively involved in the management of the two companies. He has won many awards from various movie and media festivals. Also he is Chairman of the Board the Bulgarian Association of TV Producers. A member of CEPI.

Петър Славов

Адвокат
💥 TEDxMladost посреща адвокат Петър Славов, който в 43-то Народно събрание бе обявен за един от най-активните депутати, автор на над 100 законопроекта и 650 въпроса към министрите. 🔴 На TEDxMladost: Varna's Next Generation за законотворчеството, върховенството на правото и гражданските инициативи.

Флора Стратиева

Влогър
Като един от малкото ютубъри, който създава забавно съдържание, преплетено с обществено-политически теми, Флора ще ни разкаже за бъдещето на журналистиката в Интернет и има ли бъдеще изобщо извън него. Флора Стратиева е едва на 21 години, а видеа, интервюта, че дори и съвети от нея вече търсят водещи политически лидери, партии и анализатори. Флора изучава журналистика в трети курс и работи в БНТ, но все още намира за "силно казано", че е част от материята. YouTube каналът ѝ е един от най-забавните, популярни и политически ангажиращи в мрежата, та ако все още не сте, непременно се абонирайте.

Organizing team

Teodora
Hristova

Organizer

Doncho
Zlatev

Bulgaria
Co-organizer