Burgas
x = independently organized TED event

Theme: Creating tomorrow

This event occurred on
May 14, 2022
Burgas, Burgas
Bulgaria

💥 Бургас ще бъде за първи път домакин на най-вдъхновяващата конференция в света - TEDx
🔴 Първият TEDxBurgas ще бъде на тема "Creating tomorrow". Вълнуващи и вдъхновяващи лекции от едни от най-големите професионалисти, ще се опитат да дадат отговори на въпросите - как да се подготвим за предизвикателствата, които ни предстоят; кои са важните неща днес, които могат да променят света ни утре; защо е важно да бъде в час с новите тенденции, които ще определят дневния ред оттук-нататък.
👥 На TEDxBurgas ще имате възможност да се срещнете с интересни нови хора, които, също като вас, искат да се вдъхновят за следващата си голяма стъпка в живота.
✅ Каним Ви на първото ни събитие: TEDxBurgas: Creating tomorrow, което ще се проведе на 14 май 2022.
Заповядайте!
🔥 Повече информация: www.tedxburgas.com

Културен дом НХК
pl. "Troykata" 1
Burgas, Burgas, 8000
Bulgaria
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Burgas events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Даниела Божинова

Екоактивист
🔴 На TEDxBurgas: Creating Tomorrow с нея ще си говорим за обикновения българин и необикновения зелен преход

Златка Атанасова

Медик и доброволец
Златка Атанасова има опит в сферата на здравеопазването повече от 40 години. Преминала е през различни нива в спешната помощ у нас и в Чужбина. Над 15 години работи активно като обучител в курсове по първа долекарска помощ към Българския червен кръст. Освен това е сертифициран обучител по програма за обучение на домашни помощници и социални асистенти към Министерството на труда и социалната политика и Българската асоциация на социалните работници. През 2019 година е номинирана за "Личност на годината".

Ивайло Вълчев

Писател и сценарист
🔴 На TEDxBurgas: Creating Tomorrow с автора на текста на песента победител от "Бургас и морето" 2021 ще си говорим за силата на словото и защо написаното остава.

Ивайло Тодоров

Онлайн предприемач
Ивайло Тодоров е онлайн предприемач. Прави първия си бизнес на 21г, в общежитието ни в гр. Свищов. Учи за счетоводител, но от 1-ви курс се занимавам с маркетинг. Организира гейминг събития и започвва да прави мърчъндайзинг. След това измисля платформа, която да даде възможност на инфлуенсърите да създават фен артикули. Прави дизайна на сайта от кутия за пица. През 2020 г. е обявен за “Най-добър млад дигитален маркетолог" в категория Pay-per-click реклама. До март 2020г е Chief Marketing Officer в компания в строителния сектор. В момента развива собствена компания, която предстои да навлезе и на пазара във Великобритания през следващата година.

Йордан Янев-Заин

Илюзионист
🔴 На TEDxBurgas: Creating Tomorrow с него ще си говорим за бъдещето на магичното изкуство в България, както и как се предава магията на следващите поколения.

Наталия Киселова

Експерт по конституционно право
Доц. Наталия Киселова е „доктор“ по Конституционно право от 2008 г. Тя е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 2005 г. в катедра „Конституционноправни науки“, Юридически факултет. Експерт по конституционно право и права на човека. Автор на монографията „Политически права на българските граждани“ (Сиела, 2017, 428 стр.). Специализирала е в Университета Кеймбридж (2015) и Московския държавен университет „Ломоносов“ (2014). Била е съветник по правни въпроси (2012 – 2016) и секретар по правни въпроси на президента на Републиката (2016-2017).

Пенка Георгиева

Университетски преподавател
Доц. Пенка Георгиева е университетски преподавател с голям интерес в областта на Изкуствения интелект и електронната демокрация. Тя е програмен координатор на Програмния съвет по „Информатика и компютърни науки” към Бургаския свободен университет. Била е част от редица граждански сдружения, които са имали за цел да повишат нивото на демокрацията и образованието в България.

Теодосий Теодосиев

Физик и вдъхновител
Теодосий Теодосиев е учител и ръководи специализирана школа по приложна математика и физика. Той е действащ учител и ежегодно дава по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ. Носител на орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен, награждаван е от СУ "Св. Климент Охридски", присъдено му е званието "Почетен гражданин" на Казанлък. Теодосиев е определян като съвременен будител и вдъхновител.

Тяна Пресолска

Медицински специалист
🔴 На TEDxBurgas: Creating Tomorrow с председателят на Асоциацията на медицинските козметици ще си говорим за пропастта между здравето и естетиката и кога красотата може да се превърне в "убиец".

Organizing team

Doncho
Zlatev

Bulgaria
Organizer