MaviliSquare
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 7, 2022
ιωαννινα, Ioannina
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
Αγίας Μαρίνας 55
ιωαννινα, Ioannina, 45502
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Mavili­Square events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anna Maria Velli

Γεννήθηκε στη Σίφνο, μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική πριν καν γίνει 19 χρονών. Ανήσυχο πνεύμα που μονίμως θέλει να προκαλεί τον εαυτό της και να δοκιμάζει νέα πράγματα. Όλα ξεκίνησαν από ένα casting για ένα web tv channel όταν είχε τη δική της στιγμή επιφοίτησης: μπορώ να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου στο YouTube. Μία κάμερα και μερικούς μήνες αργότερα, το YouTube κανάλι της ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Όμως, δεν περιορίστηκε σε αυτό και συνεχίζει να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει νέες πτυχές της: έχει υπάρξει παρουσιάστρια σε τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνική παραγωγός, ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει φτάσει μέχρι τον Άγιο Δομήνικο για να διαπιστώσει αν μπορεί να επιβιώσει σε τόσο ακραίες συνθήκες. Spoiler alert: μπορεί.

Collette Divitto

.

Corinne Sutter

Η Corinne Sutter είναι μια πολυδιάστατη εικαστική καλλιτέχνιδα από την Ελβετία και αποτελεί την πρώτη performer του φετινού TEDxMaviliSquare! Δουλεύει διεθνώς πάνω στα καλλιτεχνικά της εγχειρήματα, με κυριότερο από αυτά, το speed painting! Corinne Sutter is a multifaceted artist from Switzerland, and she is the first performer of this year’s, TEDxMaviliSquare event! She works internationally in her artistic functions, with speedpainting being the most important one.

Dimitris Dimopoulos

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις Νύχτες Κωμωδίας. Έχει γράψει τους σταντ-απ μονολόγους Καφρόκρεμα, Υπερπαραγωγή και Αντί Διδακτορικού, καθώς και το λιμπρέτο για τις όπερες Το Λυκόφως των Χρεών, ΑirRossini και Yasou Aida!, για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα Kafka-Fragmente, Das Schubert Diploma και Νυχτερινά Τραγούδια, την οπερέτα Σατανερί καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις Οι Ευνοούμενοι του Μίδα και Τσάικα!. Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα Ωραία μου Κυρία, Once, Νυχτερίδα και Πιμπινόνε. Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, ενώ το 2022 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση Παράσταση-Δραματουργία.

Georgia Maniati

H Γεωργία Μανιάτη είναι υπολογιστική γλωσσολόγος. Ασχολείται με τη μοντελοποίηση της γλώσσας από υπολογιστική σκοπιά και ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μετατροπή κειμένου σε φυσικό προφορικό λόγο (σύνθεση φωνής). Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Innoetics, που, έπειτα από συνεχείς παγκόσμιες διακρίσεις, το 2017 εντάχθηκε στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung Electronics. Έκτοτε, εργάζεται ως Ειδική Επιστήμων Γλωσσικών Τεχνολογιών «δίνοντας φωνή», από την Ελλάδα, στην ευρύτατη γκάμα συσκευών της εταιρείας που περνούν στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων διεθνώς. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή άρθρων για θέματα γλωσσικής τεχνολογίας, ενώ στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγεται η ελληνική γλώσσα στην ψηφιακή εποχή και η ανάπτυξη πόρων και εργαλείων που θα της επιτρέπουν να συμβαδίσει με τις ευρύτερα χρησιμοποιούμενες γλώσσες. Το διάστημα 2020-2022 διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, ασχολούμενη με θέματα ψηφιακότητας, καινοτομίας και παιδείας, συμβάλλοντας στη διοργάνωση δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο.

Kate Bollanou

Kate Bollanou specialises in helping companies build an inclusive environment where all employees feel welcome, valued and respected for who they truly are. Having over 17 years of experience working in multicultural environments within the hospitality and maritime industries, and having lived in 4 different countries, her career integrates her professional and personal experiences. A biracial and multicultural woman herself, Kate admits that her own challenges have led her to this path. “Growing up, I always felt like an outsider. Being part of the solution through my work is the most satisfying feeling. It feels like it was meant to be.” says Kate. Kate is also a certified executive coach, a corporate trainer and instructor of intercultural communication and often delivers speeches on gender and cultural inclusion.

Kseniya Simonova

Η καθηλωτική Kseniya Simonova! Είναι καλλιτέχνιδα μοντελοποίησης της άμμου, σε καλλιτεχνική μορφή και νικήτρια του «Ukraine’s Got Talent» Kseniya Simonova is a sand artist from Ukraine and the winner of «Ukraine’s Got Talent»

Marianah Grindr

Η Marianah Grindr είναι Drag Performer. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, τον χορό και το θέατρο. Στην συνέχεια, σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε και η ενασχόληση της με την τέχνη του Drag αλλά και τον ακτιβισμό σε queer ομάδες της πόλης. Τα τελευταία 4 χρόνια, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εμφανιστεί σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, σε μουσικές σκηνές, pride events και έχει πρωταγωνιστήσει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Stefanos Vouros

Ονομάζομαι Στέφανος Βούρος. Γεννήθηκα το 1987 με 4 άκρα και με 3-4 δάχτυλα… στο σύνολο. Περίεργη αναλογία η αλήθεια είναι. Αφού τελείωσα το σχολείο, σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ και στη συνέχεια έκανα Μεταπτυχιακό στη Σκωτία πάνω στο Creative Advertising. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως Κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία. Παράλληλα, έχω εργαστεί ως Motivational Speaker στον ΣΚΕΠ (Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους), κάνοντας ομιλίες-διαλόγους σε σχολεία και προσπαθώντας να εξοικειώσω τους νέους ανθρώπους με την εικόνα της αναπηρίας. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω και μέσω του TikTok λογαριασμού μου, στον οποίο μέσα από χιουμοριστικά video, προσπαθώ να κάνω πιο οικεία τη γενικότερη ιδέα της αναπηρίας και να δείξω ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Udi Dance

Οι UDI Dance είναι ένα γκρουπ ταλαντούχων χορευτών από την Ρωσία, δημιουργημένο το 1990. Ιδρυτικά μέλη του ήταν τρεις -τότε- έφηβοι που φοιτούσαν σε οικοτροφείο για παιδιά, προερχόμενοι από στερημένα κοινωνικά περιβάλλοντα. Στα performances τους ενσαρκώνεται ο δημιουργικός συνδυασμός των πολεμικών τεχνών με τον χορό! UDI Dance, is a group of talented dancers from Russia, formed in 1990. The founding members were three teenagers who were studying in the same boarding school, providing education to children coming from socially deprived families. In their performances martial arts and dance are creatively combined!

Willemijn Peeters

Η Willemijn Peeters είναι διευθύντρια της Searious Business, επιχείρησης με όραμα και πλάνο, την αποτροπή της πλαστικής ρύπανσης! Πιστεύει ακράδαντα ότι οι επιχειρήσεις είναι ο πραγματικός καταλύτης για αλλαγή! Ο προσωπικός της στόχος είναι η μετατροπή της παγκόσμιας οικονομίας σε πραγματικά βιώσιμη! Willemijn Peeters, is the founding director of Searious Business, focusing on decreasing plastic waste. She firmly believes that business world is the real catalyst for change. Her personal goal is to help our global economy to a truly sustainable one!

Άννα Μπαλάν

H Άννα Μπαλάν είναι 26 χρονών, από τη Μολδαβία και είναι άτομο με ολική απώλεια όραση εκ γενετής. Ήρθε στην Ελλάδα στα 11 της με τη βοήθεια της μητέρας και του πατριού της και έκανε 10 χρόνια σχολείο εδώ. Μπήκε στη σχολή νηπιαγωγών στο ΕΚΠΑ αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο την αντιπροσωπεύει και φέτος μπήκε στο ΠΑΔΑ στην σχολή κοινωνικών λειτουργών. Περίπου 1 χρόνο πριν άρχισε με τη στήριξη του αγοριού της, τον Χρίστο και τον ξάδερφο του, ένα Podcast όπου μιλούσαν για θέματα που αφορούν αναπηρίες. Αυτό βέβαια δεν είχε πολύ μεγάλη απήχηση οπότε δοκιμάσαμε για πλάκα να κάνουμε ένα βίντεο στο Tiktok. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έγινε "viral". Εκεί μιλάει κυρίως για το πώς είναι να είναι κάποιος τυφλός, τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει και γενικότερα αναλύει διάφορες πτυχές της αναπηρίας της.

Γεώργιος Σκιαδάς

Ο Γεώργιος Σκιαδάς έχει κατορθώσει κάτι μαγικό,που επιδιώκει να μας μεταδώσει μέσα από την ομιλία του: να μείνει παιδί στην ψυχή, στάση ζωής, που έχει υιοθετήσει και το υπέροχο κανάλι στο YouTube, "Neverlander", όπου δημιουργεί videos, με έμπνευση τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney! George Skiadas has accomplished something magical, which seeks to convey to us through his speech: to remain a child in the soul, an attitude of life, which he has also adopted the wonderful YouTube channel, "Neverlander ", where he creates videos, inspired by Disney animation movies!

Κατερίνα Ιωαννίδου

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι διασώστης και πλήρωμα ασθενοφόρου. Με βασική της ενασχόληση τη δασοπροστασία βάζει το δικό της λιθαράκι στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων, έχοντας ως όνειρο να αλλάξει επιτέλους η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στο περιβάλλον!

Κέλλυ Ιωάννου

Η Κέλλυ Ιωάννου είναι ιδρύτρια του Traumahelp, του 1ου Κέντρου Ψυχικής Υγείας για την Αποκατάσταση του Ηλεκτρονικού Τραύματος. Eίναι υποψήφια Διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο του Εssex. Σπούδασε Kλινική Εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Leicester με εξειδίκευση στο φαινόμενο της κυβερνοτρομοκρατίας. Είναι πιστοποιημένη Coach από τον διεθνή φορέα «Association for Coaching». Έχει κλινική εμπειρία στον τομέα του Hλεκτρονικού Τραύματος (εξαρτήσεις από διαδίκτυο/ διαδικτυακούς εκβιασμούς, εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις κ.ο.κ). Ως Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), υποστηρίζει ενεργά το όραμα του Ινστιτούτου που προάγει εκπαιδευτικούς σκοπούς όπως την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Είναι εμπνεύστρια της εκστρατείας Γίνε Άνθρωπος, με σκοπό την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας. Παράλληλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο αστυνομικό ρεπορτάζ και την κάλυψη φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, το οργανωμένο έγκλημα και το διαδικτυακό έγκλημα.

Μαρία Κορινθίου

Η Μαρία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Σε ηλικία 18 ετών, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε αρχικά TV Broadcasting στο College of Communication στη Μασαχουσέτη και έπειτα υποκριτική & φωνητική στο The Acting Studio της Νέας Υόρκης. Η επιστροφή της στην Ελλάδα συνδυάστηκε με την συμμετοχή της ως παρουσιάστρια σε ραδιοφωνική εκπομπή. Έπειτα, ξεκίνησε η πορεία της στο χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου με την συμμετοχή της σε 21 τηλεοπτικά προγράμματα, 11 θεατρικές παραστάσεις και 9 κινηματογραφικές ταινίες σε βάθος 15 χρόνων. Είναι ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας που πέρα από την αξιοσημείωτη καλλιτεχνική της πορεία έχει ξεκινήσει από το 2018 τη δική της σειρά γυναικείων ρούχων, με την επωνυμία "Maria Korinthiou Collection", ενώ το 2019 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο, με τίτλο "Η Παραμυθοποιός" στην εικονογράφηση του οποίου συμμετείχε και η κόρη της, Ισμήνη Αϊβάζη. Τέλος, μαζί με τον σύζυγο της, Γιάννη Αϊβάζη έχει ιδρύσει την εταιρία παραγωγής AIKOR Productions, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και εκδίδει το περιοδικό ArtMe Magazine.

Μάριοs Βογιατζής

Ο Μάριος Βογιατζής είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος, που διερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά. Βασική ιδέα που επιδιώκει να διαδώσει είναι η αξία της ειλικρινούς επικοινωνίας και τα κίνητρα πίσω από αυτή! Mr. Marios Bogiatzis, is a body language expert and the founder of the Institute of Body Language, which investigates human behavior!The basic idea that he wants to spread is the value of honest communication!

Μάριος Μάζαρης

O Μάριος Μάζαρης ασχολείται ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο, την φωτογραφία και την συγγραφή! Ενσωματώνει στην διδασκαλία του θεατρικά εργαστήρια, μικρού μήκους φιλμ και την συγγραφή παραμυθιών, έτσι ώστε το σχολείο να λειτουργήσει υπέρ των παιδιών! Marios Mazaris is a primary school teacher who is also keen on radio, photography and writing! Having as a dream for school to function in favour of students, in his teaching methods, he incorporates theatrical workshops, short films and fairy tales!

Νικόλαος Γκόλας

Ο Γκόλας Νικόλαος ζει και εργάζεται στην γενέτειρα του πόλη τα Ιωάννινα. Τελειόφοιτος τμήματος πολιτικών έργων υποδομής του τμήματος Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά όμως ακολούθησε το πάθος του, την αργυροχοΐα και τον σχεδιασμό κοσμημάτων το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα διατηρώντας εργαστήριο αργυροχοΐας στα Ιωάννινα. Με πολυετή εμπειρία πλέον στον χώρο της αργυροχοΐας το εργαστήριο του ειδικεύετε στον σχεδιασμό και δημιουργία κοσμημάτων εμπνευσμένο από τα μοτίβα, τα σύμβολα και την ιστορία της Ελλάδος.

Ράνια Θρασκιά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην τηλεόραση, στον ενημερωτικό τομέα ως παρουσιάστρια ειδήσεων. Μετά το πέρας των σπουδών της, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στην Ψυχική Υγεία, Ευρωπαϊκές Προοπτικές». Έλαβε MSc στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» από το πανεπιστήμιο UEL, με ειδίκευση στην «Επιλόχειο Κατάθλιψη» και τη Θεωρία Σχημάτων (Schema Therapy). Ακολούθως, ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα Συστημικής Συμβουλευτικής & Οικογενειακής Συμβουλευτικής στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ). Το Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησε με αγάπη και αίσθημα ευθύνης το «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό. Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Χρήστος Παπανίκας

Ο Χρήστος Παπανίκας είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και σχέσεων, συγγραφέας και επιχειρηματίας. Με γνώσεις πάνω στην Ψυχολογία και την ανθρώπινη συμπεριφορά, προσφέρει υπηρεσίες life coaching και άρθρα για την επίτευξη συναισθηματικής ισορροπίας. Οι ιδέες που τον χαρακτηρίζουν συμπυκνώνονται στη σωστή αντιμετώπιση των συναισθημάτων, την θέσπιση στόχων και την ποιοτική επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους! Chris Papanikas is a personal development and relationship consultant, as well as a writer and a businessman. Having knowledge of Psychology and human behavior in depth, he offers life coaching services, specializing in achieving emotional balance. Some of the ideas that he represents, focus on the proper treatment of emotions, setting goals and communicating!

Organizing team

Giannis
Papachristos

Ioannina, Greece
Organizer