LycéeSaintePulcherie
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 22, 2021
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Virtual Event
Zoom + Youtube Live
Istanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lycée­Sainte­Pulcherie events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Handan Uslu

founder-@kadinhaklari.org
Handan Uslu 2012 yılında Koç Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği ve Ekonomi Bölümlerinden çift anadal ile mezun oldu. 2010 yılında halen aktif olan Koç Üniversitesi global aid’i kurup öğrencilerin sürdürülebilirlik, ekonomik kalkınma, kadınların güçlendirilmesi gibi alanlarda tecrübe kazanmasını sağladı. Daha sonra Georgetown Üniversitesinde İletişim, Kültür ve teknoloji alanında masterını tamamladı. 2017’de Google’a transfer olarak İrlanda’ya taşındı. Google bünyesinde yapay zeka algoritmalarında cinsiyetçilik, kullanıcı güvenliği, spam gibi alanlarda çalıştı ve Google’ın Türkiye’de kullanıcılara şiddetsiz ve güvenli içerikler üretmesi için çalışmalar yaptı. İnternet ekosisteminde hak arayan kadınlara yönelik online destek mekanizması olmadığını fark ederek, 2018’de Kadın Hakları Dijital Veri Platformunu kurdu. 2019 yılında Avrupa birliği sivil düşün programı desteği ile Hegemonya belgeseli projesini hayata geçirdi.

Hülya Filipov

psychologist
Hülya Filipov psikoloji lisansından hemen sonra Doğuş Üniversitesinde yüksek lisansına devam etmiş. Uzmanlık tezini “Trans erkeklerde hormon tedavisinin sosyal kabulü ve psikolojik iyilik halleri üzerine tamamlamıştır. Yüksek lisansının son yılında özel bir kurumda; okul öncesi, ortaokul ve lise olmak üzere her yaş grubuna çocuk istismarına karşı bilinçlenme eğitimi vermiştir. Tez dönemindeyken SPoD LGBTİ Psikoterapi Ağında Psikoterapist olarak başlamış ve 2018 yılından bu yana gönüllü psikoterapi ağında aktif danışan almaya devam etmektedir. Aynı zamanda,Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneğin’de yönetim kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmekte ve çalışmalarını sürdürmektedir. SPoD, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, KAÇUV, LÖSEV, TOG, MOR ÇATI, UNICEF, HEVİ LGBTİ topluluklarında aktif olarak yer almaktadır.

Latife Özgüleryüz

psychologist
Latife Özgüleryüz İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Şu an Maltepe Üniversitesinde Klinik Psikoloji ve Beden psikoterapisi bölümünde yüksek lisans tez aşamasındadır. 5 yıl boyunca yaygın gelişimsel bozukluklar üzerine çalıştı. Otistik, psikotik, down sendromlu bireylerle psikososyal grup çalışmalarında grup liderliği yaptı. Otistikler Derneği yönetim kurulunda yer aldı. Dernek çatısı altında Avrupa Birliği projelerinde yer aldı. Aynı zamanda, İstanbul Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi gönüllüsü ve 2019 yılı itibariyle bireysel psikoterapi çalışmalarına manevi kurucularından olduğu Lümen Psikoloji’de devam ediyor.

Masis Aram Gözbek

Founder, Artistic Director & Conductor- Boğaziçi Jazz Choir
Masis Aram Bey Kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu ve Magma Korolarının genel sanat yönetmenliği ve şefliğini yapmaktadır. Boğaziçi Caz korosuyla iki Dünya Şampiyonluğu dahil birçok ödül kazandı. Avrupa genç müzisyenler festivali'ne Türkiye'den Katılan ilk jüri üyesi oldu. Magma ve Boğaziçi Caz Korosu ailesiyle birlikte Kültürlerin sesi projesini başlattı ve Türkiye’nin 7 farklı ilinde yerel korolar kurulmasına öncülük ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında koro müziğine gönül vermiş herkesi bir araya getirmek amacıyla Korohane platformunu hayata geçirdi. Magma ve Boğaziçi Caz korosu ailesiyle 2021 Avrupa Video Ödülü’nün sahibi oldular. Son olarak da, Haziran ayında İtalya’da düzenlenecek olan Fosco Corti Uluslararası Koro şefliği yarışmasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Organizing team

Buse
ERDEM

Organizer

Doğa
DOKUZ

Co-organizer