UCU
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 3, 2023
Lviv, L'vivs'ka Oblast'
Ukraine

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxUCU
Stryiska str., 29а
Lviv, L'vivs'ka Oblast', 79026
Ukraine
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­U­C­U events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ілля Гладштейн

Ілля Гладштейн - співзасновник та продюсер кінокомпанії “Фаланстер Філмз”, керуючий партнер київського кінотеатру “KINO42”. Серед продюсерських робіт - співпродюсування короткометражного фільму “Це побачення” (2023), отримав спеціальну відзнаку Міжнародного журі 73-го Берлінського кінофестивалю.

Максим Осадчук

Максим Осадчук — історик, військовослужбовець, аспірант Українського католицького університету. Його позивний, як і фах – «Історик». У 2014 році Максим пішов на фронт у складі добровольчого батальйону «Айдар». Після повернення з війни навчався на магістерській програмі УКУ і продовжив наукову діяльність. У лютому 2022 року Максим знову став на захист незалежності України в лавах Збройних сил України.

о. Володимир Битюга

о. Володимир Битюга - духівник Деканату душпастирських справ УКУ. Голова Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ. Отець Володимир є сотрудником парафії св. мучч. Віри, Надії, Любові та їх матері Софії у м. Львові.

Олександр Аврамчук

Олександр Аврамчук - кандидат психологічних наук, доцент кафедри клінічної психології УКУ, лікар-психолог

Олексій Молчановський

Олексій Молчановський - Chief Innovation Officer в Українському католицькому університеті. Донедавна був заступником декана з інновацій факультету прикладних наук, а також - керівником магістерської програми "Науки про дані". Викладає курс "Штучний інтелект".

Остап Яриш

Українська служба «Голосу Америки».
Остап Яриш – журналіст, репортер. З 2019 року живе у Вашингтоні та працює в українській службі «Голосу Америки». За час своєї роботи у США Остап став одним з ключових медійників, які фахово розповідають про американську політику. Лауреат кількох журналістських премій: “PRESSZVANIE” (2018) в номінації “Відкриття року”, “Високі стандарти журналістики” (2019) в номінації “За швидкий та якісний розвиток у професії”. У 2021 році Остап увійшов до списку “30 до 30: Хто творить майбутнє українських медіа”. Випускник Школи журналістики та комунікацій Українського католицького університету.

Радомир Мокрик

Радомир Мокрик — історик, культуролог, науковий працівник Інституту Cхідноєвропейських студій на філософському факультеті Карлового університету в Празі. Викладач УКУ. Вивчав культурологію у Львівському національному університеті імені Івана Франка і модерну історію в Карловому університеті в Празі. Також навчався в Оксфорді.

Роман Зілінко

Куратор мистецьких проєктів та виставок.
Роман Зілінко - завідувач відділу науково-освітньої та виставкової роботи Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького у місті Львові. Знаний іконописець, історик мистецтва. Роман як теоретик досліджує давньоукраїнське мистецтво (український іконопис 17-18 століть та народну ікону), що відображається у його творчих пошуках в царині іконопису. Також впродовж останніх років бере участь у мистецьких проектах та виставках в Україні, Польщі, Франції та США.

Ростислав Вовк

Ростислав Вовк - СЕО та співзасновник компанії Kormotech, глобальної сімейної компанії з українським корінням. Співвласник та член Наглядової ради Enzym Group. Член Ради директорів Спілки Українських Підприємців – СУП.

Світлана Хилюк

Світлана Хилюк — кандидатка юридичних наук, доцент, директорка Школи Права Українського католицького університету. Юридична експертка з у проєктах Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, Ради Європи та Департаменту юстиції США щодо проєктів в Україні. Членкиня Науково-консультативної ради Верховного Суду та Конституційного Суду України. Викладає кримінальне право та аспекти Європейської конвенції з прав людини.

Сергій Притула

Сергій Притула - волонтер, громадський діяч та засновник “Благодійного Фонду Сергія Притули”. Так, Благодійний Фонд опікується посиленням Сил Оборони України, а також допомогою цивільному населенню, яке постраждало від російської агресії. Цьогоріч Сергій Притула став випускником магістерської програми з Публічного управління та адміністрування УКУ.

Христина Шабат та Соломія Бойкович

Христина Шабат та Соломія Бойкович є випускницями магістерської програми з Інновацій та підприємництва Бізнес-школи УКУ. В 2016 році, успішно завершивши навчання, Христина та Соломія заснували садочок «Пташеня. Дитячий простір». Христина також є керівницею Центру Гідності Дитини УКУ, експерткою з прав дитини, керівниця Центру гідності дитини УКУ. Соломія Бойкович - експертка з дошкільної освіти, проєктна менеджерка ГО «Навчай для України», запрошена викладачка Львівського ІППО.

Organizing team

Martha
Tychenko

Ukraine
Organizer