Izmir
x = independently organized TED event

This event occurred on
August 14, 2022
İzmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

İzmir Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu
İzmir Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu
İzmir, İzmir, 35210
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Izmir events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Erhan Ali Yılmaz

Erhan Ali Yılmaz, 2004-2015 yılları arasında Miami, Riga, Kiev, İstanbul ve Stockholm gibi şehirlerde creative director olarak çalıştı. Bu süre zarfında, uluslararası pek çok üniversite ve konferansa eğitimci ve keynote speaker olarak katıldı. 2011 yılında ise, boyun ameliyatıyla sonuçlanan strese dayalı sağlık sorunları yaşadı. Bu dönemde kendine iyi gelecek bir teknik arayışına girdi ve "Mindfulness" kavramıyla tanıştı. Erhan, Mindfulness'ı hayatına uygulamaya başladı ve bu tekniklerin zihinsel ve bedensel performansındaki dramatik etkilerini deneyimledi. Bu deneyimler, onun bu konuya tüm dikkatini yöneltmesine ve Türkiye'deki insanlara Mindfulness'ı tanıtmaya karar vermesine yol açtı. Erhan'ın Mindfulness tekniğini Türkiye'ye tanıtma süreci, insanların yaşamlarındaki kullanım alanlarının zenginliğini ve kolektif bilince yapabileceği pozitif etkilerin olağanüstü potansiyelini fark etmesiyle daha da heyecan verici hale geldi. Bu amaçla, 2015 yılında Mindfulness Academy'yi kuran Erhan, ülkede en çok insana mindfulness programı sunan kişi oldu. Bugüne kadar Türkiye'de ve uluslararası alanda 10.000'i kurumsal yönetici olmak üzere 100.000 üzerinde kişiye Mindfulness kavramıyla tanıştıran Erhan, 2019 yılında eğitim alanındaki tecrübesini, “tüm insanların iyi yaşam pratikleri ile tanışması” misyonuna aktararak Studio Canlı - mobil iyi yaşam platformunun kurucularından biri oldu. Erhan Ali Yılmaz bugün yurt içi ve yurtdışında mindfulness temalı seminerler vererek ve Studio platformu ile insanların iyi yaşam pratiklerine ulaşmasına destek olarak, etkileyici ve kalıcı değişiklikler yaratmaya devam ediyor.

Itır Erhart

Prof. Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okumuştur. M.Phil derecesini Cambridge Üniversitesinden, doktorasını Boğaziçi Üniversitesinden almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde toplumsal cinsiyet, insan hakları, medya, sanat iletişimi, toplumsal hareketler üzerinde dersler veren Itır Erhart, aynı zamanda Adım Adım ve Açık Açık adlı iki sosyal girişimin kurucuları arasındadır. 2014 yılında Ashoka Fellow seçilen Itır Erhart, Ashoka Türkiye ve İnogar Yönetim Kurulu, TEGV ve Zehra Yıldız Opera Vakfı Mütevelli Heyeti, Tiyatro Kooperatifi Danışma Kurulu üyesidir.

Oğul Türkkan

1967’de Fransa Grenoble’de doğan Oğul Türkkan, Lycée Charles de Gaule’den mezun olduktan sonra lisans eğitimini ODTÜ Makine Mühendisliğinde 3.5 yılda başarı ile bitirdi. Mezuniyetinin ardından kendi alanında çalışırken Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme alanında yüksek lisansını tamamladı. Hayatında hep keyif aldığı şeylerin peşinden koşmayı isteyen Türkkan, 1996’da en büyük tutkusu olan yeme & içme işine odaklandı. 1997’de Türkiye’nin ilk uzmanlaşmış içki ve tütün mağazası Keyifshop’u ve ardından online şarap satış mağazasını kurdu. 2010’a kadar faaliyetine devam eden Keyifshop yeme ve içme dünyasına merakı olan birçok kişinin uğrak noktası oldu. Trust” Advanced Course, Londra’da “Beer Academy” Advanced Course, ardından da Fransa’da “Le Cordon Bleu” ve Reims Üniversitesi’nin Lezzet, Gastronomi ve Masa Sanatları bölümünde Master yaptı, Anadolu’da Şarabın Yolculuğu konusunda tez yazdı. Master eğitimi, moleküler gastronomiden, şampanya dünyasının inceliklerine, peynirden, lezzet algısına, gastronominin kültürel ve ekonomik etkilerinden, yemek ve restoran eleştirmenliğine kadar birçok konuya hakim olmasını sağladı. Türkkan, hâlâ birikimlerinin üzerine eklemeye devam ediyor. Viski dünyasına katkıları nedeniyle 2022’de İskoçya’da “Keepers of the Quaich”, viski çanağı koruyuculuğu ünvanı ile onurlandırılan Türkkan, Fransa Jurade de Saint-Emilion için Saint-Emilion Şarap Şövalyesi ünvanına sahiptir. Özel merakı ve sevgisi nedeniyle önce Londra’da ve Normandiya’da peynir yapımı üzerine eğitimler aldı, stajlara katıldı. Bira ve viski ile peynir uyumu üzerine çalışmaları ve sunumları devam etmektedir. Edindiği birikimleri birçok platformda eğitimler vererek, tadımlar düzenleyerek, danışmanlık yaparak, son dönemde Oksijen gibi gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaparak, profesyoneller ve konunun meraklıları ile paylaşıyor. Yeme & İçme konularındaki faaliyetlerinden dolayı Fransa ve Şili devletleri tarafından madalya ile ödüllendirilen Türkkan, insanlara hayatta keyif aldığı şeyleri anlatıp onların gözünde bir merak pırıltısı uyandırmaktan mutluluk duyuyor.

Oytun Yumşak

Oytun Yumşak, lisans eğitimini Kamu Yönetimi bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansını İşletme bölümünde yapmıştır. İzgören Akademi’de Eğitmen olarak görev almakta olan Yumşak, 1600 günden fazla eğitim çalışması yürütmüştür. 2010-2015 yılları arasında İzgören Akademi bünyesinde Kurumsal Projeler Yöneticisi pozisyonunda görev yapan Yumşak, şu ana kadar farklı sektörlerden, farklı büyüklüklerde 600'den fazla kurumla eğitim ve danışmanlık projeleri yürütmüştür. Türkiye Uğur Böcekleri Programı'nda yer alan Yumşak, çocuk esirgeme kurumlarında, ceza evlerinde, üniversitelerde ve köy okullarında on binden fazla kişiye ulaşmıştır. Yumşak, eğitmen eğitimi, profesyonel sunum, etkili iletişim gibi çeşitli konularda eğitimler vermektedir.

Özge Orbay

Klinik Psikolog ve akademisyen olan Dr. Özge Orbay, lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Orta Doğu Teknik Üniversitesinde tamamladı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, ODTÜ ve TOBB Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Boylam Psikiyatri Hastanesi bünyelerinde klinisyen olarak görev yaptı. Gestalt Terapi Derneğinin verdiği 4 yıllık Gestalt Terapi Eğitiminin ardından çalışmalarına kendi ofisinde devam etmektedir. İlgi alanları arasında kişilik örüntüleri ve somatizasyon sorunları bulunmaktadır.

Salim Kadıbeşegil

Stratejik İletişim Yönetimi alanında akademik ve profesyonel birikimi ve yüksek referansları bulunan Salim Kadıbeşegil, Kurumsal İtibar Yönetimi kavramının ülkemizde tanınması ve yer etmesine öncülük etti. Kadıbeşegil düzenli olarak aylık Brandmap ve Türkiye Etik ve İtibar Derneği’nin dönemsel yayını IN dergisine makaleler yazmaktadır. Salim Kadıbeşegil ICCO (Uluslararası İletişim Danışmanlığı Şirketleri Birliği) Türkiye oluşumu İDA tarafından mesleğe olan katkıları nedeniyle Mart 2017’de Şeref Kürsüsü ile onurlandırılmıştır. Çalışmaları ve kitaplarına yerli ve yabancı 5’00’den fazla bilimsel çalışmada atıfta bulunulmuştur. Salim Kadıbeşegil’in iletişim alanındaki 45 yıllık birikimi içinde yayımlanmış onbir kitabı bulunuyor: “Halkla İlişkilerin Temel İlkeleri, 1986” “Halkla İlişkiler Reçeteleri, 1992” “Halkla İlişkilere Nereden Başlamalı?, 1997” “Kriz Geliyorum Der, 2002” “İtibar Yönetimi, 2006” “Şimdi Stratejik İletişim Zamanı, 2009” “Oyun Bitti, 2012” (Fütüristler Derneği tarafından 2020 yılında “En İyi Yerli Fütürist Kitap Sıralamasında Birinci sırada yer aldı) “Ya Kuşlar Rüzgâr Güllerine Çarparsa!”2015 (Blog yazıları derlemesi) “İtibar Yönetimi”, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Ders Kitabı 2016 “Patronlar, CEO’lar ve Üst Düzey Yöneticiler için KURUMSAL DERSLER, 2019″ “Ahlâkı ve Gezegeni Tükettik Gelmez Yola Gidiyoruz, 2023” Kadıbeşegil, “Kurumsal İtibar Yönetimi, Kriz iletişimi yönetimi, Stratejik İletişim Planlaması, Kurumsal Sosyal Sorumluluk” konularında workshop ve seminerler vermekte, profesyonel konuşmalar yapmakta. 2014 yılına kadar Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinde Global Kurumsal İletişim ve Liderlik Yönetimi dersleri verdi. Kadıbeşegil RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Kurucusu ve Danışma Kurulu Üyesidir. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yüksek Lisans dersleri vermektedir.

Ufuk Akçiğit

Profesör Dr. Ufuk Akçiğit, Chicago Üniversitesi ekonomi bölümünde öğretim üyesidir ve ‘‘Arnold C. Harberger’’ kürsüsüne sahiptir. Bir makroekonomist olarak, araştırmaları ekonomik büyüme, üretim verimliliği, rekabet, özelleştirme, sanayi politikaları, firma dinamikleri, beşeri sermaye ve inovasyon ekonomisi üzerine odaklanmaktadır. Prof. Dr. Akçiğit, makroekonomi alanında yaptığı başarılı çalışmalarıyla 2019 yılında Almanya’nın saygın ödüllerinden, Max Planck-Humboldt araştırma ödülüne layık görülmüştür. Dünyada sosyal bilimler alanında ilk kez verilen 1.5 Milyon Avro değerindeki araştırma fonu sayesinde oluşturduğu ekiple, 1990’larda Doğu-Batı Almanya’nın birleşmesinde yaşanan ekonomik aksaklıkları ve hala süregelen gelir farklılığını incelemektedir. Prof. Dr. Akçiğit, ABD’nin en köklü ve saygın vakıflarından John Simon Guggenheim Vakfı’nın “olağanüstü yeteneğini göstermiştir profesyonellere sanat ve bilim alanlarında” verdiği Guggenheim ödülünü 2021 yılında ekonomi dalında kazanmıştır. Prof. Dr. Akçiğit, Amerikan Ulusal Bilim Vakfı’nın genç akademisyenler için verdiği en prestijli araştırma ödülü olan 0.5 Milyon Dolar değerindeki CAREER ödülüne layık görülmüştür. Kendisi ayrıca 2022 yılında Almanya’nın en prestijli ödüllerinden Küresel Ekonomi Ödülü’ne (Global Economy Prize) ve Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü‘nü kazanmıştır. Prof. Dr. Akçiğit, ekonomi lisans derecesini 2003 yılında İstanbul’da Koç Üniversitesi’nden almış, daha sonra 2009 yılında Massachusetts Institute of Technology’de ‘‘Ekonomik Büyüme ve İnovasyon Politikaları’’ başlıklı teziyle ekonomi doktorasını tamamlamıştır. Günümüzde ayrıca, Almanya`daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsünde Araştırma Profesörü ve Araştırma Grup Başkanlığı, Boston merkezli Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’nda, Londra merkezli Ekonomik Politika Araştırma Merkezi’nde, Washington merkezli Brookings Enstitüsü’nde, Münih merkezli CESifo Enstitüsü’nde Araştırma Ortağı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. Prof. Dr. Akçiğit, geçmişte ve günümüzde ulusal ve uluslararası birçok önemli kuruluşa (alfabetik sırayla bazıları: Chicago Merkez Bankası, Danimarka Yüksek Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Dünya Bankası, Hutchins Verimlilik Ölçüm Merkezi, IMF, OECD, TCMB) proje danışmanlıkları yapmaktadır.

Organizing team

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Organizer

Begüm
Aydoğan

İzmir, Turkey
Co-organizer