BilgiUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 25, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bilgi Uni
Santral İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bilgi­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Erdal Erzincan

Musician
1971 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Erdal Erzincan küçük yaşlarda usta çırak geleneğiyle bağlama çalmayı öğrendi. İlerleyen yaşlarında İstanbul'a yerleşen Erdal Erzincan, Arif Sağ Müzik Kursu'nda dersler almaya başladı sonrasındaysa İstanbul Teknik Üniversitesinde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi. Burada Tezenesiz Bağlama Çalma Tekniği (Şelpe) ile ilgili araştırmalar yaptı ve bağlamayla olan ilişkisini profesyonel boyutlara taşıdı. Günümüzde Erdal Erzincan çok önemli bir bağlama virtüözü ve müzik adamı olarak Türk Halk Müziğinde yerini korumaktadır.

Lale Rona

Lâle Rona, kariyerine 1980 yılında California’nın Los Angeles şehrinde bir mağazanın satış elemanı olarak başladı. Kariyerine Mortgage Broker olarak devam eden Rona, 1994 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve "Rona Danışmanlık"ı kurdu. Halen kurumların hızlı gelişim ve değişim süreçlerine uyum göstermesini sağlayan eğitim programları geliştirmekte ve hayata geçirmektedir. Binlerce kişiye kişisel gelişim, satış becerileri, insan ilişkileri ve liderlik eğitimleri veren Rona, aynı zamanda gençlerin içindeki sınırsız potansiyelin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla, üniversitelerde liderlik becerileri sertifika programları yürütmektedir. Lâle Rona'nın deneyim ve birikimlerini paylaşmak için yazdığı satış ve müşteri memnuniyetine yeni bir bakış açısı getiren ‘’Mükemmel Müşteri Memnuniyeti’’ ve ‘’Önce Ben, Sonra Müşteri’’ adlı iki kitabı vardır.

Nüket Pamukçu

Dr. Nüket Pamukçu, 1971’de Gaziantep’te doğan Dr. Nüket Pamukçu Gazi Üniversitesi’nde Tıp ve psikiyatri eğitimini almıştır. İlk işine Gaziantep Özel Konukoğlu Hastanesi’nde başlamış ve orada on altı yıl çalışmış, ardından İstanbul’da Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde görev yapan konuşmacımız şimdilerde kendi işi için burada. Psikiyatrist olma sebebini kendi ağızından ‘Psikiyatrist olmamda kendi yaşamımın, çevremdeki bireylerin yaşantı ve zorluklarının büyük etkisi oldu.’ şeklinde yorumlayan Nüket Pamukçu, Ortaokul yıllarında etrafındaki insanların birçok sıkıntı yaşadığını ve bunları çözmekte zorlandıklarını gözlemlemiş ve o yıllarda tıp fakültesine gitmeye sonrasında ise psikiyatri ihtisası yapmaya karar vermiş. Psikiyatri bölümünü seçmesini güçlendiren etkenlerden biri ise fakülteye ilk başladığında kan fobisinin olduğunu öğrenmesi ve aynı zamanda zihin işleyişine olan ilgisini keşfetmesidir. Klinik deneyimi ile ilgili 2000’li yılında Türkiye’de özel hastanelerde çalışmaya başlayan ilk psikiyatristlerden biri olmasının etkisinin büyük olduğunu da belirten Nüket Pamukçu, Dinamik ve hareketli olan İstanbul’un mesleki yaklaşımına ve uygulamalarındaki değişimi, yenilenmeyi ve esnekliği kazandırdığını ekliyor. Kendisi halen mesleki yenilikler uygulamalarına ekleyerek eğitimine devam ediyor aynı zamanda çoklu disipliner ve hasta odaklı çalışmayı hedefliyor.

Nuri Gülver

Nuri Gülver, 20 yaşında 110 bin dolar borcu ile başladığı kariyer hayatını, tepelerden inmeden dağlara çıkamazsın mottosuyla şekillendirerek çarpıcı bir şekilde bizilere aktarıyor. Reklamların %78’inin birbirinin aynısı olduğunu söyleyen Nuri, reklamcılığın kaldırma kuvvetini de yapay zeka ile formülize ediyor. Ve soruyor: Yapay zeka reklamın etkisini öngörebilir mi? Nuri Gülver, 1989 yılında İstanbul'da doğdu ve 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Gemi İnşaatı ve Gemi Mühendisi olarak mezun oldu. 25. Kristal Elma Festivali'nde genç reklamcılar için Future 25 yarışmasını kazandı ve Alametifarika'da Garanti Bankası Metin Yazarı olarak çalışmaya başladı. Haziran 2014'te dünya çapında gerçekleştirilen "Safe Ads for Pornhub" yarışmasında dünya çapında başlatılan ALL YOU NEED İS HAND kampanyasıyla 3000 reklamveren arasında birincilik ödülünü kazandı ve Pornhub'da Global Kreatif Direktör oldu. Kampanya afişi New York Times Meydanı'nda yer aldı ve ardından 28 farklı ülkedeki 476 web sitesi bir hafta içinde hikayesini yayınladı. Bundan sonra, Sir John Hegarty, kendisini Times Meydanı'nda görünen en genç yaratıcı yönetmen olarak adlandırdı. Ajansın kreatif ve strateji çalışmalarını birleştirerek 2016 yılında Alametifarika'da Kreatif Strateji Departmanı'nı kurdu ve Mediacat tarafından Türkiye'nin 30 yaş altı en başarılı 30 reklamcısının yer aldığı 30UNDER30 listesinde yer aldı. 2020 yılı itibari ile kendi şirketini kurdu. Londra ve İstanbul ofislerini açtı.

Şevket Şahintaş

Şevket Şahintaş, 1966 yılında İstanbul’da doğdu. 1988 yılından beri taksi şöförlüğü yapıyor. 2005 yılında, gece çalıştığı bir dönemde, sokakta yaşayan insanların üşüyerek uyumaya çalıştıklarını gördü ve seslerini duyurabilmek, onlar adına bir şeyler yapabilmek için bir fotoğraf makinesi alarak çekmeye başladı. 6 yıl süren bu çekimler sırasında, sokakta yaşayan evsiz insanların dışında, İstanbul’un gece yüzündeki diğer insanlar da objektifine takıldı. Uyuşturucu kullananlar, çöp toplayıcıları, travestiler, hayat kadınları, kısacası gece yaşam mücadelesi veren insanlar artık onun fotoğraf karelerini oluşturuyordu. İstanbul’un gece yaşantısını yansıtan bu çalışma, Türk fotoğraf tarihinde bir ilk oldu ve dünyadan da büyük ilgi gördü. Fotoğraf çekmeye başladığı daha ilk yıllarda, St. Petersburg’ta “Çağdaş Türk Fotoğrafçıları” adlı etkinlikte Türkiye’yi temsil etti. Fotoğrafları üniversite arşivlerine girdi. Türkiye’de birçok gazete ve dergilerde röportajları ve fotoğrafları yayımlandı. Almanya’da çeşitli radyolarda söyleşileri dinleyicilerle buluştu. Wikipedia istatistiklerine göre dünyada en çok aratılan 4 Türkiyeli fotoğrafçıdan biri oldu..

Utku Yılmaz

Utku Yılmaz, Kadıköy’de yaşıyor. Kent hayatında ekolojik besleniyor, zehirsiz temizleniyor, temiz giyiniyor. Evinde çöp kovası yok. Yerel/atalık tohumdan, zehirsiz, mevsiminde, yerel gıda için çalışıyor. Yıllarca süren beyaz yakalı hayatının kısa tatillerinde farklı kentleri görmeye, yerel yemeklerin, yerel ham maddelerin, yerel zanaatların izini sürmeye gayret göstermiş. Üreticilerin çiftliklerinde konaklamış, hasatlarına katılmış. Tohumu, toprağı-suyu, zanaatları, bitkileri ve doğanın döngüsünü anlatmayı hep sevmiş. Utku, daha fazla kişiye anlatmak istediğini düşünüp, Kentte Ekolojik Hayat isimli blog hesabını kurmuş ve Ekolojik Dönüşüm isimli girişimi başlatmıştır. Daha fazla kişiye ulaşabilmek ve daha fazla evi zehirsizleştirmek için, beyaz yakalı hayatını bir kenara bıraktı ve kurumlara, eğitim, atölye, deneyim aktarımı yapmaya başladı.

Organizing team

Ali Ergin
Koşar

Istanbul, Turkey
Organizer