Constanta
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 16, 2021
Constanta, Constanța
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Virtual Event
Biruintei, 09
Constanta, Constanța, 900348
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandru Bobe

Prorector
Alexandru Bobe is Vice-Rector of Ovidius University of Constanta in charge of developing and implementing the strategies for digitalization and Assistant Professor in the Department of Mathematics and Computer Science at Ovidius University of Constanta. He is the former Dean and Head of Department of the Faculty of Mathematics and Computer Science. He founded in 2012 The Laboratory of the Business Project Fair which has had the role to develop and sustain/support the innovative-entrepreneurial culture in OUC, using an online platform, a space where the ideas and business proposals of the students meet the financial potential of the business community. In 2013, he developed an on-line platform for emergency situations in the Constanta area which is now used by local authorities.

Claudia Carstocea

Teacher
Este cunoscută pe net mai mult drept “Tipa cu stiloul” decât Claudia Cârstocea. În postările paginii “Tipa cu stiloul”, folosește frecvent #SaFimImpreuna, credință pe care o are în dorința de schimbare a mentalităților din educația romanească. De 26 de ani modelează cu pasiune suflete și minți de școlari și, deși titulatura ei este de “profesor pentru învățământul primar”, îi place să zică că sunt învățătoare. În 2018 a intrat în marea familie SuperTeach, asociație ce unește dascăli din toată țara, dascăli dornici de schimbare și care sunt conștienți că educația este cel mai important domeniu într-o societate. Din 2019, alături de alți 50 de profesori din toată țara, face parte din grupul facilitatorilor programului “Mentalitate Deschisă în Educatie”, ce a reușit pânăa acum formarea a peste 700 de profesori din România, ce duc mai departe, la clase și în comunități, acest concept pe care-l exersează constant. Este și educator parental acreditat HoltIs și susține cursuri pentru părinți

Claudiu Jojatu

Strategy Consultant
Co-founder și strategy consultant @Milk & Cookies Studio și la Viatadefreelancer.ro. Absolvent de Zootehnie, fost violoncelist, pilot de curse amator, radio host la Radio Tananana, profesor colaborator la Universitatea București. Self-made-not-there-yet billionaire în căutarea libertății de a lucra de oriunde din lume, cu clienții în care cred și care au un impact pozitiv în piață.

Ghiulfer Feri Predescu

Jurnalist
Feri Predescu este jurnalista a cărei activitate este legată, în primul rând, de Constanța. Își iubește mult meseria, pe care a îmbrățișat-o în urmă cu aproape 30 de ani. Și, mai ales, o respectă. Asta pentru că, întotdeauna a luptat și, de cele mai multe ori, a reușit să obțină informațiile direct de la sursă, pe teren. Este veșnic la curent cu tot ce se întâmplă în jurul ei. A “bifat” toate genurile de presă, scrisă, radio, televiziune. Este corespondent Europa Fm la Constanța și colaborator la Ziua de Constanța. Cel mai tare o disperă resemnarea, fatalismul de genul „Asta-i România, n-avem ce face!”. În timpul liber, îi place să călătorească și are egoismul de a nu scrie niciun material despre destinația turistică. Pentru Feri Predescu jurnalismul este cea mai frumoasă meserie din lume. O slujește cu entuziasm și pasiune pentru a transmite, de fapt, ceea ce ar trebui sa fie cel mai important mesaj al presei. Adevărul.

Marian Adochitei

Actor
Marian Adochiței, un tânăr actor aplaudat pe scena Teatrului de Stat Constanța (#TSC), în roluri jucate în peste 30 de spectacole jucate precum: „Goi Pușcă„ în regia Vlad Cristache, „Billy Şchiopul” de Martin McDonagh, „Ursul” de A.P. Cehov „Menajeria de sticlă” de T.Williams, „Testosteron” de Saramonowicz, „Niște năroji” după Marin Sorescu, Bolnavul închipuit” de Moliere și altele. Azi își împarte pasiunea pentru teatru cu arta fotografiei și a clipurilor video Multe dintre producţiile recente ale TSC sunt imortalizate chiar de Marian Adochiței. Se consideră norocos pentru că poate aloca o bună parte de timp proiectelor personale, călătorind și colaborând cu oameni pasionați de fotografie / video.

Marius Mosteanu

Priest
Îndeobște cunoscut ca Părintele Marius, din 1998 predă Muzica bisericească și ritual la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius din Constanța și din 1995 este preotul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae Vechi din orașul în care Ovidiu își avea metronom valurile Pontului Euxin. A adăugat la familia sa cu doi copii și doi nepoți, mulțime multă de fii duhovnicești. Face din tăcere cel mai frumos cuvânt, iar din îmbrățișare, cea mai profundă binecuvântare. Îi place să trăiască într-o casă cu pereții de sticlă și să se împrăștie pentru a se aduna. Tace pentru a învață și se străduiește să spună ceea ce simte și să simtă ceea alții îi spun că trăiesc.

Oana Yucel

Entrepreneur
Oana Yücel este antreprenor și autor. Are o experiență cumulată de 18 ani în vânzări, management, resurse umane, coaching și training. Obiectivul ei principal constă în lucrul cu femei antreprenor și manageri pentru a găsi claritate în luarea unor decizii puternice în business, carieră sau viață. Este coautoare a unui ghid, “Happiness Reached @Work”, despre cultura organizațională și procese HR. Inspirată de fetița ei, a lansat o carte pentru copii intitulată “Fetița Atitudine” care are ca scop prezentarea importanței atitudinii pozitive în viețile celor mici, dar și a celor mari. Dincolo de partea profesională, este pasionată de dezvoltare personală, călătorii și experiențe noi. Se bucură atunci când poate adăuga valoare oamenilor și crede cu tărie că atitudinea face diferența în viața oricăruia dintre noi pentru a avea relații și rezultate de succes.

Wladimir Georges Boskoff

Profesor
Wladimir-Georges Boskoff a studiat matematica la Universitatea București unde și-a susținut și doctoratul în 1994. Din 1990 este profesor al Universității Ovidius din Constanța. În 1996 a primit Premiul Gheorghe Țițeica al Academiei Române pentru contribuții la înțelegerea naturii metrice a geometriilor neeuclidiene. Alte distincții obținute sunt Medaliile SSMR (Societatea de Științe Matematice din România) în 2010 și 2015, Premiul Fundației Sigma pentru problemistică în 2009, Premiile Ministerului Educației Naționale în 2018 și 2019. A antrenat lotul olimpic de matematică al României între 1983-1988. A condus numeroase granturi naționale și internaționale și este membru al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Matematică din anul 1984. A fost invitat ca cercetător și profesor la universități din Franța si Statele Unite ale Americii și a conferențiat la universități din SUA, Franța, Grecia, Italia, Chile, Estonia, Japonia, etc.

Organizing team

Cornel
Marcu

Constanta, Romania
Organizer