Youth@CanakkaleCollege
x = independently organized TED event

Theme: Beyond Dreams / Hayallerin Ötesinde

This event occurred on
December 4, 2021
ÇANAKKALE, Çanakkale
Turkey

Organizing this event gives us pleasure since we believe we will give the young inspiration and courage to make their dreams come true. The theme 'Beyond Dreams' leads us to think about nature. In nature, without any human intervention, everything follows its own course. We dream of a world to be a stage for the events which make great contributions to human existence. We, as human beings, are the most powerful creatures on the earth. We have got the capability to understand the needs of every single creature around us. By being aware, we can ensure that we could create a peaceful atmosphere for ourselves and for our loved ones. That's why we have decided our theme to be 'Beyond Dreams!'. We need to follow the laws of nature and we should let everything be perfect for these amazing living things on the earth.

ÇANAKKALE COLLEGE CONFERENCE HALL
İZMİR YOLU 12 KM GÜZELYALI KÖYÜ/ ÇANAKKALE
ÇANAKKALE, Çanakkale, 17100
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Canakkale­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alpay OĞUS

Perma Kültür
1969 İstanbul doğumlu olan konuşmacımız, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Tiyatro ve Sıradışı Doğa Sporları ile uzun yıllar ilgilendikten sonra, çocuklarla doğa etkinlikleri düzenlemeye başladı.2013 yılında Permakültür Sertifikasını alarak "İnsan Yaşam Alanı Tasarımı" konusunda derinleşmeye başlamıştır. 2014 yılında sosyal bir kooperatif tasarımı olan " Beykoz Permakamp Kooperatifi'nin" topluluk destekli kurulabilmesi için tasarımlar yaparak uygulamak başlamıştır. Ayrıca Türkiyenin değişik coğrafyalarında yaşam ya da turizm alanlarında Permakültür tasarımları yapmaya , Çocuk/Aile kampları ile Ekoturizm ve Agro Turizm çalışmalarına devam etmektedir.

Alper ŞENER

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Profesörü
Prof. Dr. Alper ŞENER, 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1996 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 2004 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ana bilim dalında uzmanlığını tamamladı. 2006 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesinde kurucu öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Barış BÜYÜKACAROĞLU

Chemistry teacher
1974 yılında İstanbul’da doğdum.1991 yılında Vefa Lisesinden mezun oldum. Aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünü kazanarak 1995 yılına kadar eğitimimi burada tamamladım.2002 yılına kadar Kimyager olarak çeşitli kuruluşlarda çalıştım.2002 yılında Sakarya Üniversitesinde Yüksek Lisansımı tamamlayıp hep aklımda olan öğretmenlik mesleğine giriş yaptım.2018 yılına kadar İstanbul’da çeşitli kurumlarda çalışıp bu tarihden sonra Çanakkale Kolejinde Kimya Öğretmeni olarak göreve başladım.Ve halen bu görevimi sürdürmekteyim.

Elif İlayda KARA

Student
Doğma büyüme Çanakkaleli olan Elif İlayda Kara okulumuz 10.sınıf öğrencisidir. İlgi alanlarının içinde tiyatro, yabancı dil, müzik ve yazarlık başta gelir. Lise hayatında yabancı dil eğitiminin üstüne düşmüştür. Aynı zamanda tiyatro eğitimi almaktadır. Müzik alanında 7 yıldır Bilim Sanat Merkezi öğrencisidir. Hedefi seslendirme sanatçısı olup müzikal filmlerde rol almaktır.

Gülçin SEMİZOĞLU

Woman Entrepreuner
Gülçin SEMİZOĞLU,1974 Rize doğumlu ve bir çocuk sahibidir. Orta eğitimini İstanbul Özel Yıldız Lisesinde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştur. İş hayatına 99 yılında mutfak-banyo ve dekorasyon işi yaparak başlamıştır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Üyesi olan Gülçin Hanım, iş hayatındaki kadının yaşadığı zorluklara aracı olmak ve evde oturan kadının ekonomiye katkı sağlayabilmesi için projeler üretmeye ve onları kendi alanlarında geliştirip güçlendirmeye çalışmaktadır. Kadının toplumdaki önemi üzerine farkındalık yaratmaya ve kendilerini ortaya koyabilecekleri platformları oluşturmaya çalışmaktadır.“Ülkemiz ve kadınlarımız için yapacak çok şeyimiz var; dolasıyla ben de bu amaçla büyük bir hevesle çalışmaya devam ediyorum” diyen Gülçin Semizoğlu,sahnemizde kadının başarısı ve zorluklarını anlatacak.

HAKAN BİLGİN

ACTOR-WRITER
[11:58, 18.11.2021] Meryem: 1967 yılında Samsun Terme de doğan,Hakan BİLGİN. İlkokulu Samsun Çarşamba ,ortaokul ve liseyi Ordu da okumuştur.İlk tiyatro sahne deneyimi de Ordu da Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda yaşadi.9 Eylül Üniversitesi işletme fakültesi sürecince amatör tiyatro hayatına devam etti.Askerliğini de İzmirde tamamladıktan sonra İstanbulda bir seramik firmasında çalışmaya başladı.1990 senesinde Ferhan Şensoy Ortaoyuncular tiyatrosunda çalışmaya başladı ,6 sene süren bu ortaoyuncular yolculuğu ilk olarak “Güle Güle Godot” oyunu ile başladı.Tv de ilk kez “Utanmaz Adam” tv dizi si ile ekranlarda yer aldı.İlk sinema deneyimi Yavuz Turgul’un “Eşkıya” filmiydi.2002 senesinde evlenen değerli oyuncumuz Derin adında bir çocuk sahibidir. 2002 yılında önce gönüllü ardından profosyonel olarak Toçev vakfında çalışmaya başladı.2016 senesinde Toçev Yönetim kurulu üyesi oldu.

Murat ŞEKER

Film Yönetmeni-Yapımcı
25 Haziran 1973 yılında İstanbul’da doğdu. 1991’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. 3 yıl burada eğitim gördükten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’ne geçti. 1992’den itibaren belgesel ve dizi filmlerde prodüksiyon sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı yönetmenler arasında Osman Seden, Yusuf Kurçenli ve Hüseyin Karakaş vardır. Magma, Milk gibi kulüplerin işletmeciliğinin ardından, Beyoğlu’nda Limonlu Bahçe’yi ve Mono’yu yarattı. 1996’da ilk kısa filmi -1’i çekti. Bu tarihten sonra Türk rock ve pop müzikleri için video klip çalışmaları yaptı. Milliyet, Radikal ve Hürriyet Daily News gazeteleri ile Max ve Roll dergilerinde elektronik ve alternatif müzik üzerine eleştiriler yapmaya başladı. 2004 yılında SugarWorkz film şirketini kurdu. 2006 yılında ilk uzun metraj filmi “2 Süper Film Birden”i çekti. Yazdığı yönettiği ve yapımcılığını yaptığı SugarWorkz şirketinin çatısı altında yeni projeler üretmeye devam ediyor.

NURŞAH YILMAZ

STYLIST
06.07.1994 yılında Bursa’da doğdu.Liseyi grafik bölümünde okumuştur.Liseyi okurken birçok karma sergilere katılmıştır.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 2017 yılında mezun oldu.2008 yılında Osmangazi Belediye Şenliklerinde Hacivat Karagöz Yağlı Boya Çalışması, 2017 yılında Barrus London’da tasarımcı olarak çalışmaya başlamış olan Yılmaz, Londra ve Tayland Moda Haftalarına katılan Barrus London koleksiyonlarının hazırlanmasında görev almış, akabinde Güçlü Kadınlar Defilesi, 2017 Kasım Barrus London Raffles Hotel defilesinin de içinde bulunduğu bir çok projede tasarım ekibi üyesi olarak yer aldıktan sonra 2021 Miss Turkey katılımcılarına hazırlanan özel koleksiyonda ikinci tasarımcı olarak katkı sağlamıştır. Barrus London’ın tasarım ve operasyon merkezinin Londra’ya taşınması ve Neslişah Yılmaz’ın Global Kreatif Dire ktör olmasını takiben Barrus London Türkiye tasarım ekibi lideri olarak görev almaya başlamıştır.

Özgür Emek İNANMAZ

Deniz Bilimleri Uzmanı
Özgür Emek İnanmaz ilk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale’de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde lisans yine aynı üniversitede yüksek lisansını yaptı. Deniz ve çevre konularındaki lisansüstü eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsünde devam etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı ve aynı üniversitede doktorasını tamamladı. Farklı dönemlerde Yunanistan’ın Archipelagos Deniz Araştırmaları Enstitüsünde araştırmacı olarak çalıştı. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak ve çeşitli projelerde görev aldı. Halen çevre konularında STK ve şirketlere danışmanlık yapmakta ve eğitimler vermektedir.

RÜSTEM ASLAN

Historian,Archelogist
Prof. Dr. Rüstem Aslan İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Prehistorya Anabilim dalından mezun oldu. 1988 yılında Prof. Dr. M. Osman Korfmann’nın başlattığı yeni dönem Troya kazılarına öğrenci olarak katıldı. Lisans sonrasında Tübingen Üniversitesi’nde (Almanya) Prof. Korfmann’nın yanında Troya ve Troas konusunda yüksek lisans ve doktora çalışması yaptı. 1988 yılından itibaren Anadolu’nun farklı bölgelerindeki arkeolojik çalışmalarının yanı sıra, aralıksız bir şeklide Troya kazılarına katıldı. 2005’de Prof. Korfmann’nın ölümü sonrasında Troya Kazı eşbaşkanlığınu yürüttü. 2006 yılından itibaren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji bölümünde görevli Prof.Aslan, 2015 yılından itibaren Troya Kazı başkanlığını yürütmektedir.

Organizing team

MERYEM
TOPARLAK

Çanakkale, Turkey
Organizer

Yahya
DOĞAN

ÇANAKKALE, Turkey
Co-organizer
  • Aslımay Nil Öztürk
    Curation
  • Ayşe Aydoğan
    Team member
  • Ayşegül ÖNCÜ
    Operations
  • Baran Altan
    Team member
  • Beril Sezgin
    Marketing/Communications
  • Buse Ağıralan
    Team member
  • Duygu Gür
    Marketing/Communications
  • Ersun Akbaşak
    Operations
  • Gökhan Topbaş
    Production
  • İnci Yıldırım
    Team member
  • Osman Efe Yalçınkaya
    Team member
  • Saliha Tintin
    Team member
  • Zeynep Meltem
    Team member