Youth@Rhodes
x = independently organized TED event

This event occurred on
July 6, 2021
Rodos, Notio Aigaio
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ροδίων Παιδεία
Ilia Venezi
Rodos, Notio Aigaio, 851 00
Greece
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Rhodes events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ακίρα Γεραβέλη

H Ακίρα Γεραβέλη κατά την περίοδο ομιλίας της ήταν μαθήτρια της Γ τάξης Λυκείου, στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Από μικρή ασχολείται με τις τέχνες και κυρίως με την μουσική και την ζωγραφική. Παίζει τσέλο και πιάνο. Έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στο πιάνο, με το οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί και επαγγελματικά. Της αρέσουν οι ξένες γλώσσες, μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και προσδοκωεί να συνεχίσω τις σπουδές της στα Ιαπωνικά.

Αλεξάνδρα Καζαντζή

H Αλεξάνδρα Καζαντζή, την περίοδο της ομιλίας της ήταν 18 χρονών και φοιτούσε στην Β’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ Κω. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει αφού και η ζωή της θεωρεί πως είναι ένα ταξίδι. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της άλλαζε συνέχεια τόπο κατοικίας λόγω εργασίας των γονιών της. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την αισθητική τέχνη. Οι φίλοι την χαρακτηρίζουν σαν «χαζοχαρούμενο» αλλά ταυτόχρονα και σαν την «μαμά» της παρέας, διότι είναι υπερπροστατευτική με τους γύρω της.

Γεωργία Γιαννακλή

Η Γεωργία Γιαννακλή την περίοδο της ομιλίας της ήταν μαθήτρια της Β´ τάξης στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου. Είναι μέλος στην φιλαρμονική Καλυθιών, παίζει τρομπέτα και της αρέσει πολύ ο παραδοσιακός χορός. Είναι δραστήριο άτομο και καταπιάνεται με καθετί που βρίσκει συναρπαστικό, ιδίως αν έχει να κάνει με την συνεργασία με άλλα άτομα. Οι φίλοι την χαρακτηρίζουν και ως «νευρική», κάτι που αποδίδει στις αντιδράσεις της μπροστά στην αδικία.

Διονύσης Καραβίτης

Ο Διονύσης Καραβίτης κατά την περίοδο της ομιλίας του ήταν 17 ετών, μαθητής της Β’ Λυκείου του 1ου Ιπποκρατείου ΓΕΛ Κω. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα καθώς και την ρητορική, ενώ βραχυπρόθεσμος στόχος του είναι να περάσει σε Νομική Σχολή. Έχει συμμετάσχει σε προσομοιώσεις διεθνών οργανισμών και σε ρητορικούς αγώνες, όπου και έχει διακριθεί. Ασχολείται, παράλληλα, με το πιάνο εδώ και χρόνια. Αγαπά τη φύση, την εξερεύνηση και τη σωματική άσκηση.

Εύη Μανωλάκη

H Εύη Μανωλάκη είναι απόφοιτη του 4ου Γενικού λυκείου Ρόδου και πλέον φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δυο κυρία στοιχεία του χαρακτήρα της είναι πως είναι φιλότιμη και συμπονετική. Από μικρή έχει αγάπη με τον αθλητισμό και ήταν το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή της, ώσπου ένα απρόσμενο πρόβλημα υγείας της κλόνισε την ισορροπία και εν τέλει άλλαξε τα πράγματα στην ζωή της θετικά κάνοντάς την να σκέφτεται διαφορετικά.

Ιωάννα Κοιλού

Η Ιωάννα Κοιλού την περίοδο της ομιλίας της φοιτούσε Β' τάξης στο 4ο ΓΕΛ Ροδου. Η ζωγραφική είναι για εκείνην τρόπος έκφρασης. Λατρεύει τη μουσική και στον ελεύθερο της χρόνο βλέπει ταινίες ή σειρές και διαβάζει βιβλία. Οι άνθρωποι γύρω της την εμπιστεύονται, και μπορεί να γίνει η ψυχή του πάρτυ. Είναι ευγνώμων για τους κοντινούς ανθρώπους που έχει στην ζωή της, από τους οποίους αντλεί χαρά και νόημα.

Μαρία Παναγιωτοπούλου

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου την περίοδο της ομιλίας της ήταν μαθήτρια της Α' λυκείου στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου. Ασχολείται με το θέατρο και της αρέσει να διαβάζει βιβλία. Θέλει να σπουδάσει διερμηνεία, καθώς απολαμβάνει πολύ να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Πιστεύει ότι η έμπνευση πηγάζει από κάθε πτυχή της ζωής και η ομιλία της είναι ένας οδηγός του πώς να την αναγνωρίζουμε.

Μαριάννα Χατζηδάκη

H Μαριάννα Χατζηδάκη την περίοδο ομιλίας της φοιτούσε στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου . Σύμφωνα με τους φίλους της μιλάω πολύ, είναι κοινωνική, λατρεύει τα ταξίδια και να γεμίζει από νέες εμπειρίες. Στοχεύει σε σχολές υγείας οπότε ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος. Την ενοχλεί η κοινωνική αδικία και πάντα ενημερώνεται γύρω από θέματα που άπτονται των προσπαθειών ανοικοδόμησης μιας δίκαιης κοινωνίας.

Παντελής Αντώνογλου

Ο Παντελής Αντώνογλου είναι απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου και φοιτά στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βασικά στοιχεία στη ζωή του θεωρεί ότι είναι η αγάπη, η κατανόηση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Σημαντικό κομμάτι της ζωής του αποτελεί η παράδοση της Ελλάδας που την θεωρεί όχι διατήρηση της στάχτης, αλλά μεταλαμπάδευση της φλόγας.

Ραφαέλλα Χαραλάμπους

H Ραφαέλλα Χαραλάμπους την περίοδο της ομιλίας ήταν μαθήτρια της Β’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Ρόδου. Στον -ελάχιστο- ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία, ακούει μουσική, χορεύει και διασκεδάζει με φίλους, ενώ ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Φίλοι και οικογένεια την βλέπουν να μην σταματά ποτέ, να μην εφησυχάζει, να μην το βάζει κάτω, να μην βαριέται και να μη ξεχνά να αγαπά και να νοιάζεται τους ανθρώπους γύρω της.

Ροξάνα Αντόν

Η Ροξάνα Αντόν είναι μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Κω. Κάποιες από τις φιλοδοξίες της είναι να κάνει διαφορά στον κόσμο, να ταξιδέψει και να εκπληρώσει τους στόχους της. Απολαμβάνει τα βιβλία και τις ταινίες μιας και έτσι μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα αλλά επίσης είναι από τους ανθρώπους που θα βάλουν μουσική στο τέρμα και θα χορέψουν μόνοι τους στο σπίτι. Θεωρεί τον εαυτό της τυχερό γιατί έχει άτομα που την υποστηρίζουν πάντα και αντέχουν την τρέλα της . Οι φίλοι της λένε ότι είναι αρκετά αντιδραστικός άνθρωπος υπερασπιζόμενη το δίκιο και αυτό διαφαίνεται και από την ομιλία της.

Σελίν Γιακαλόγλου

Η Σελίν Γιακαλόγλου κατά την περίοδο της ομιλίας της ήταν μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο 1ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΕΛ Κω, και επεδίωκε σπουδές στην ιατρική. Αγαπά τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τη λογοτεχνία. Από μικρή είχε την τάση να γεμίζει τα πάντα γύρω της με χρώματα και όταν της δόθηκαν οι κενές αυτές “σελίδες” στην καραντίνα, έκανε ακριβώς αυτό.

Σουζάνα Καλαϊτζή

Η Σουζάνα Καλαϊτζή την περίοδο που έδωσε την ομιλία της ήταν μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Ρόδου. Της αρέσει να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της διασκεδάζοντας με ανθρώπους που αγαπά. Λατρεύει τα ταξίδια και όταν της δίνεται η ευκαιριά για αποδράσεις από την απαιτητική καθημερινότητα την αξιοποιεί. Στόχευε σε σχολές υγείας, κάτι που όμως, όπως δηλώνει και στην ομιλία της, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

Φατμά Μακρηχαληλάκη

Η Φατμα Μακρηχαληλάκη κατά την περίοδο ομιλίας της ήταν μαθήτρια Β Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Κω και επιδίωξε να σπουδάσει ψυχολογία. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον χορό και την μουσική, να διαβάζει βιβλία και να βλέπει άνιμε. Οι φίλοι της λένε ότι είναι καλόκαρδη και μαζί με την οικογένειά της βοηθάει αδέσποτα ζωάκια.

Organizing team

Manos
Hatzimalonas

Rhodes, Greece
Organizer

KYRIAKOS
KYRIAKOULIS

Rhodes, GREECE, Greece
Co-organizer