EixampleSalon
x = independently organized TED event

Theme: Coeducació, un programa educatiu per la igualtat

This event occurred on
March 17, 2021
Barcelona, Barcelona (ca)
Spain

Amb el model d’escola mixta, hem tingut èxit en garantir aules i patis més igualitaris? Hem aconseguit Instituts lliures de violència masclista, d’estereotips i creences hegemòniques? Els i les adolescents de Secundària, son avui més o menys lliures d’expressar la seva orientació sexual en un espai respectuós? Com afecten les xarxes socials a l’educació afectivo-sexual dels joves? I la pornografia?

La coeducació és una oportunitat per fer-nos aquestes i altres preguntes i anar molt més enllà de l’escola mixta. Una invitació a qüestionar els rols i estereotips de gènere, educar en la igualtat, generar relacions més justes i combatre d’arrel les violències masclistes o envers el col·lectiu LGTBI. Una porta a treballar l’educació afectivo-sexual des de l’empatia, la tolerància i la llibertat.

Ho farem el proper 17 de març a l’espai Calàbria 66 amb Gemma Lienas, diputada al Parlament de Catalunya, escriptora, conferenciant i també professora, que ha escrit molta i bona literatura juvenil amb mirada feminista.

Espai Veïnal Calàbria 66
Carrer Calàbria, 66
Barcelona, Barcelona (ca), 08015
Spain
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Eixample­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gemma Lienas

Diputada, conferenciant i escriptora Feminista
Gemma Lienas, llicenciada en Filosofia i Lletres, és escriptora i conferenciant. Feminista. Diputada pel PSC al Parlament de Catalunya. Com a escriptora té més de 90 títols publicats , alguns dels quals són: La novel·la, El fil invisible (Premi BBVA Sant Joan 2018) i l’assaig divulgatiu, Drets fràgils. Autobiografia d’una generació de dones (2020) El diari lila de la Carlota (Premi Unesco per la tolerància 2003), El rastre brillant del cargol (2014), Mai de la vida et deixaria tirada (2021) Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline (Premi Vaixell de Vapor 2018) i Petits contes amb grans valors (2020). Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals. I ha estat traduïda a 12 idiomes. Directora d’edicions a diverses editorials (1982-1998), professora en dos postgraus a la Universitat de Barcelona (1989-2002), professora de llengua i literatura a batxillerat (1979-1982) i professora en un centre per a nenes i nens amb necessitats educatives especials (1972- 1978).

Organizing team

Pau
Samo Guerra

Barcelona, Spain
Organizer
  • Alba Espejo
    Marketing/Communications
  • Ariel Benclowicz
    Curation
  • Carme Gibert
    Marketing/Communications
  • Guillem Recolons Argenter
    Curation
  • Helena Casas
    Partnerships/Sponsorship
  • Oscar Soler Rebenaque
    Marketing/Communications
  • Robert Ferrer
    Curation
  • Ruben Gimenez Castro
    Marketing/Communications