HacettepeUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Labirent

This event occurred on
June 19, 2021
Ankara, Ankara
Turkey

Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının lisansıyla Hacettepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek TEDxHacettepeUniversity, bu sene Hacettepe Üniversitesi’nde konuklarını ağırlayacak. Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED “ideas worth spreading” sloganıyla yola çıkan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. 30 senelik bir geçmişi olan ve konuşmaların 18 dakikayla sınırlı olduğu TED konferanslarında bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jan Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

TEDx, “Ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. TEDx etkinlikleri küçük topluluklara TED Talks videolarını ve canlı konuşmaları bir arada izleme ve tartışma imkânı verir. TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur.

TEDxHacettepeUniversity, TED tarafından lisanslanmış ve tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonudur.

Hacettepe University
Sıhhıye Atatürk Kültür Merkezi
M Salonu
Ankara, Ankara, 6530
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hacettepe­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Başak Kişisel

Pozitif Psikoloji Uygulayacısı
2002'de Hacettepe Üniversitesi İngilizce İktisat, 2015'te Edinburgh Business School İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisansını bitirdi. 2016'da ODTÜ Psikoloji bölümünden dersler almaya başladı, 2018'de ODTÜ Endüstri ve Örgüt Psikoloji Yüksek Lisansına kaydoldu. 18 yıllık kariyer hayatının 11 yılını ekiplere ve organizasyonlara liderlik yaparak geçirdi. Yale Üniversitesi “The Science of Well-Being” ve UPenn “Pozitif Psychology” sertifikalarını aldı. iWorkBetter yazılım çözümlerinin yönetici ortağıdır. Bilkent Üniversitesi psikoloji bölümünde yarı zamanlı ders, kurumsal firmalarda liderlik, hikaye anlatıcılığı, pozitif psikoloji eğitimleri vermektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği aktivisti olup psikolog Ebru Tuay'la Spotify için hazırladığı podcasti bulunmaktadır ve pozitif psikoloji alanında danışmanlık vermektedir. İçerikleriyle başarılı bir influencer olan Kişisel'in tutkusu, insanların hayatlarını değiştirmek ve onların daha mutlu çalışabilecekleri organizasyonlar oluşturmaktır.

Burkay Adalığ

Girişimci, Yazar
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon eğitiminin ardından HÜFAM İşletme Yönetimi programını tamamlayıp ilaç sektörüne geçen Burkay Adalığ, en büyük tutkusu viskiyle üniversitede tanıştı. Viski kültürünü araştırmaya başlamasıyla damıtımevlerini ziyaret edip viski üretimini yerinde görerek deneyimini arttıran Adalığ, 2013’te Türkiye’de viski kültürü üstüne kaynak olmadığını fark ederek meleklerinpayi.com’ u kurdu. 2019'da kurumsal hayattan ayrılıp bilgi ve deneyimlerini “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” ve “İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası” kitaplarında paylaştı. IWC 2015'te “Whisky Blogger of the Year” finalistleri arasında yer alan Adalığ, 2016'da Altın Örümcek web ödüllerinde Yılın En İyi Kişisel Web Sitesi ödülünü almış ve 2021 Altın Örümcek ödüllerinde Meleklerin Payı STORE ile finale kalmıştır. Viski eğitimleri vermeye, deneyimlerini sosyal medyada paylaşmaya ve yayınlanacak içki kültürü kitapları için araştırmalarına devam etmektedir.

Fatih Türkmenoğlu

Gezgin
Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olunca Kent Üniversitesinde Klinik Psikoloji dalında yüksek lisans yapmış, New York Üniversitesinde İnsan Kaynakları ve İşletme diploma programına katılmıştır. Cosmopolitan gibi kurumlarda yazmış; Hillary Clinton, Aga Khan, Glafkos Klerides, Liza Minelli gibi ünlülerle çalışmıştır. “Sesler ve Renkler”, “Hindistan'dan Masallar”, “Yolcu”, “Karadan Mavi Yolculuk”, “Sahil Günlüğü”, “Görülmesi Gereken 50 Yer”, “Hayat Gezince Güzel” yaptığı programlar arasındadır. 1997'de Marmara Üniversitesi "En iyi TV Programı" ve 1999’da "World Report Contributor’s Award" ödüllerini kazanmıştır. “Her Perşembe Saat 4’te”,“Üç Kuruş Fazla Olsun, Kırmızı Olsun”, “Amerikan Rüyası Tabirleri”, “Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer”, “Hayat Gezince Güzel Sahilde” adlı kitapları yazmıştır. Günümüzde ise gezi programı sunuyor, gezi yazıları yazıyor, röportajlar yapıyor. Sık sık Medya ve İlişkiler, Sunum Teknikleri, Pozitif Psikoloji eğitimleri veriyor.

Gazi Huri

Tıp Doktoru
Prof.Dr. Gazi Huri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Spor Cerrahisi Biriminde öğretim üyesidir. Zürih Üniversitesinde mikrocerrahi eğitimi alan ve Viyana Tıp Üniversitesinde Kas İskelet Tümör Cerrahisi üstüne çalışan Dr. Huri, Johns Hopkins Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji ABD Omuz ve Spor Cerrahisi kliniğinde araştırmacı doktor olarak çalışmıştır. 2019'da KECD üyeliğine ve EFORT Spor ve Omuz Cerrahisi eğitim grubunun yöneticiliğine seçilmiştir. TOTBİD, Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği ve TUSYAD Ankara Şubesi’nde Yönetim Kurulu Üyesidir. 3 kitabı, çok sayıda makalesi, “Bone Plate” başlıklı 4 patenti ile “Cerrahi Kılavuz” isimli 1 patent başvurusu bulunmaktadır. Patentleri “IFIA” ve “ISIF'16" kongrelerinden “En İyi Akademik Buluş” ve “ En İyi Patent” ödüllerini alan Dr. Huri, 2018'de TÜBA-GEBİP ödülünü almış ve AAOS tarafından 2018 yılı Uluslararası Genç Cerrah bursuna layık görülüp Stanford Üniversitesinde davetli öğretim üyeliği hakkı kazanmıştır.

Hakan Girginer

TV Sunucusu
1962 yılında Ankara'da doğan Hakan Girginer, eğitim hayatına İstanbul’da başlamıştır. Darüşşafaka Lisesi’nden 1981 yılında mezun olan Girginer, Yıldız Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne girmiş, ardından Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yöneticiliği Bölümü'nü bitirip eğitim hayatına Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etmiştir. TRT Belgesel ve TRT 1’de yayınlanan Sanayi Savaşları isimli program ile ilk kez ekranlarda yerini almıştır. Ardından TRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Su Savaşları isimli belgesel ile büyük bir başarıya imza atmış ve dünyadaki su sorununu gündeme getirmiştir. Dünyada su sorunu yaşayan insanlara umut olmuş ve o insanların ilk kez içme suyu ile tanışmalarına vesile olmuştur. Bu başarısı sadece Türkiye'de değil tüm dünyada dikkat çekmiş ve RTGD Geleneksel "Medya Oscarları Ödülleri"nde "En İyi Belgesel" ödülü gibi pek çok ödüle de layık görülmüştür.

İsmet Saz

Şef
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü mezunu, Türk chef ve işletmeci olan İsmet Saz; Türkiye’de ve Amerika’da bulunan Four Seasons Hotel, Kemer Country & Golf Club, Aperitif Group NYC ve 2 Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC gibi alanında öncü çeşitli restoranlarda çalışmış ve kariyerindeki önemli kilometre taşlarını oluşturmuştur. İsmet Saz, hem verdiği catering ve yemek dersleri ile hem de ülke çapında büyük bir ilgiyle takip edilen ve jüri olarak katıldığı yemek programlarıyla da adından ve başarısından sıkça söz ettirmektedir. 2016 yılında aldığı “Chef of the Year” ödülü de üstün başarısını kanıtlar niteliktedir. G2M Dağıtım ve Pazarlama Şirketi’nde Kanal Pazarlama Müdürü ve Kurumsal Executive Chef pozisyonlarında görev aldıktan sonra “HOT” kitabında bilgi, birikim ve maharetlerini anlattı.

Özgür Çağdaş

Gezgin
2008’de Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Özgür Çağdaş; kendisini gezgin olarak tanımlasa da senaristlikten üniversite hocalığına birçok işe imza atmıştır. 2007’de Kültür Bakanlığı’ndan senaryo yazım desteği aldığı senaryosuyla 2008'de Berlin Film Festivali Talent Campus’a seçilmiştir. Gezgin olarak; hazır videolar üretmek için yaklaşık 50 ülke ile 2000’den fazla şehri ve kasabayı 7 yıldan fazla sürede gezmiş ve çekimler yapmıştır. Çekimleri National Geographic ve Netflix gibi farklı mecralarda yayınlanmıştır. Ayrıca McDonald’s ve Vodafone gibi çeşitli firmaların eğitim ve iç iletişim videolarını çekmiş, ajanslarla çalışarak çeşitli projelerde freelence olarak yönetmenlikten kurguculuğa pek çok alanda çalışmıştır. Blogger ve YouTuber olarak içerikler üretmiştir. Kadir Has Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi, Sinematek, Digital Film Akademi ve Fototrek’te dersler vermiş, içerik üretme ve paylaşma amacıyla Fullsepp platformunu oluşturmuştur

Tolga Kaskatı

Girişimci
Dr. Tolga Kaskatı, Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olmuş, sonrasında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Ankara Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Üniversitelerde Biyoistatistik, Bilişim Teknolojileri, Analitik Yöntemler, Veri Yönetimi, İstatistik Projeleri ve İstatistik Uygulamaları konularında dersler vermektedir. Teknoloji, Araştırma-Geliştirme ve Teknik Yardım alanlarında uluslararası projeler gerçekleştiren BYS Grup Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı olan Kaskatı, aynı zamanda veri yönetimi ve veri bilimleri alanlarında faaliyet gösteren Smartmind Veri Yönetimi Teknoloji Hizmetleri A.Ş.’nin kurucu ortaklarındandır. Dr. Kaskatı, biyoistatistik, veri bilimleri, ileri istatistik, yapay zeka konularında çalışmalar yapmaktadır.

Ufuk Coşkun

Sosyal Girişimci
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünden mezun olan Ufuk Çoşkun, özel şirketlerde geliştirdiği deneyimini 1996 yılında kurduğu Siteplus şirketiyle taçlandırmıştır. Günümüzde 6000’i aşkın personele sahip girişimini her geçen gün büyütmektedir. Güçlü sermaye ve finans yapısı, kurumsal organizasyonu, eşsiz çalışanları ve onların birlikte oluşturduğu müşteri odaklı şirket kültürünü öncülük edinen Ufuk Çoşkun, zor şartlarda da yeni işlere girişmekten kaçınmıyor.

Organizing team

Bilgütay İlbay
YAPICI

Ankara, Turkey
Organizer

Hadican
Çatak

Ankara, Turkey
Co-organizer
  • Ahmet Umut Gönülbağı
    Post production
  • Ahsen Raşel Tıraşoğlu
    Team member
  • Aleyna Arıkan
    Team member
  • Aslı Yazar
    Curation
  • Ayşegül Ekinci
    Operations
  • Bilge Sarıkaya
    Team member
  • Büşra Şamlı
    Team member
  • Cem Ulusoy
    Team member
  • Cihan Ceylan
    Team member
  • Ebru Kaya
    Team member
  • Ece Yetiş
    Team member
  • Ege Bozdağ
    Team member
  • Elif Küçük
    Operations
  • Elif Küçükgöde
    Team member
  • Emine Aktaş
    Team member
  • Eylül Kapuağası
    Team member
  • Feyza Süer
    Curation
  • Gökçe Adıbelli
    Team member
  • Gözen ŞEFTALİCİ
    Team member
  • Hasibe Sulak
    Team member
  • İrem Çatalkaya
    Team member
  • Mehmethan Caygın
    Team member
  • Merve Türkyılmaz
    Partnerships/Sponsorship
  • Mirseda Yılmaz
    Team member
  • Rabia Aslan
    Team member
  • Selin Koyuncu
    Operations
  • Selin Akhan
    Operations
  • Sevim Nur Koymalı
    Team member
  • Sinem Murathan
    Team member
  • Sıla Aslan
    Team member
  • Tarık Çavuş
    Team member
  • Tuğçe Baltacı
    Team member
  • Tuğçe Çam
    Team member
  • Vedat Furkan DEMİR
    Team member
  • Zelal İlhan
    Team member