Igualada
x = independently organized TED event

Theme: Versions, i.e. how we evolve from the experiences we have and share, and how we understand them

This event occurred on
October 23, 2021
Igualada, Barcelona (ca)
Spain

As social beings, we are constantly iterating by decoding and coding messages, i.e. by processing information to create our own version of something we also share with one another.

Every sector of human activity therefore evolves as a result of the endless chain of versions we create by interacting with the world, and this is particularly the case during the current pandemic, which has accelerated and intensified this process.

At TEDxIgualada 2021 we will explore ideas of versions in several sectors, from the technology to culture, from the social to the most personal perspective. Join TEDxIgualada to discover new versions that will help you come up with ideas to share with others.

Ateneu Igualadí
Carrer de Sant Pau, 9
Igualada, Barcelona (ca), 08700
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Igualada events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Albert Albareda

Arquitecte i Emprenedor. CEO i Fundador d’AL&P. PhD i professor de l’ETSAB (UPC). Emprenedor i Arquitecte Doctorat en Tecnologia de l’Arquitectura (especialitat en disseny estructural) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és professor de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i Coordinador Acadèmic del Màster “Enginyeria Estructural a l’Arquitectura” de la UPC School Foundation. L’any 2013 va ser professor visitant al Departament d’Enginyeria Civil de la Northeastern University (Boston, MA). Veu l’arquitectura i el profund coneixement dels materials com unes eines molt poderoses per emprendre a través del disseny. Com a emprenedor, utilitza el disseny per impactar a la societat des de diverses perspectives i projectes dels quals n’és el generador. Ha fundat diverses empreses i patents al llarg dels últims anys al voltant del disseny, la tecnologia i el món immobiliari. Actualment lidera la seva pròpia consultoria internacional d’arquitectura, enginyeria, planejament i gestió AL&P Architecture, Engineering and Urban Planning, basada a Sant Joan Despí, amb un equip humà d’arquitectes, dissenyadors i enginyers enfocats a la gènesi de projectes des de la seva primera concepció i disseny fins a la captació de capital, desenvolupament i construcció.

Albert Murillo

Director de Generació Digital a iCAT i Fonografista Director i presentador del programa Generació digital durant 20 anys, primer a Ona Catalana i Catalunya Ràdio i ara a iCat, també és dissenyador de so en promocions, publicitat, videojocs i fonografista en el seu temps lliure. Col·lecciona sons encapsulats d’altres èpoques a través de cintes de casset, discs, i altres dispositius de gravació que caça, recupera, reprodueix i investiga per reviure els sons amb els seus autors en ocasions encara presents. Un projecte que li ha portat a recuperar un patrimoni oblidat en parades de mercats de puces. També enregistra sons directament del seu entorn i que publica en el seu blog Espacio sonante, sons que ens poden passar desapercebuts. Des de cant d’un ocell, el so del vent, o el soroll de la ciutat, fins a converses personals de moments familiars transcendents, o el procés de congelació i descongelació de l’aigua.

Artur Serra

My name is Artur Serra i Hurtado (Alacant, 1954). I'm Deputy Director of the i2cat Foundation (www.i2cat.net) and Research Director of Citilab in Catalonia,Spain (www.citilab.eu). My two research goals are: high tech as a post-scientist epistemology and the technoanthropology as social high tech. I got the Ph.D. In Cultural Anthropology in the Universitat de Barcelona in 1992, after completing a three years fieldwork at Carnegie Mellon University, doing an ethnographic fieldwork about the “Design Culture” of this American university, specially its School of Computer Science. Back in Barcelona, I was willing to organize a high tech research center like I saw at CMU. In 1995 I was founding member of the ISOC_CAT, Catalan Chapter of ISOC and the Center for Internet Applications at the Universitat Politecnica de Catalunya in november 1997 with Prof. Manel Medina. At the same time I was interested in social high tech. In 2003, I've organized with Vicens Badenes the first Global Congress on Community Networking in Barcelona. After this experience, we both decided to launch the Citilab project, a first European citizen laboratory. In i2cat, I've promote the area of convergence media, Internet and people. In 2006, I started the Anella Cultural project, Cultural Ring. Then It inspired the Anilla Cultural in Latinamerica and finally the Creative Ring network in Europe. http://www.creativering.eu/ In 2006 I've participated at the launching event of European Network of Living Labs in Helsinki, where I play the role of Vicepresident of strategy, based in collaboraries Since 2016, I'm working with the Catalan gov. and a group of living labs in building Catlabs, a prototype of collaboratory or universal innovation system at the regional level.

Ignasi Ribas

Director of the Institute of Space Studies of Catalonia (IEEC) and a researcher at the Spanish National Research Council’s (CSIC) Institute of Space Sciences, he is an expert in the field of exoplanets and actively participates in instrumentation projects to discover and characterise new planets that resemble Earth with the CARMENES project, of which he is head researcher, as well as in the space missions CHEOPS, PLATO, and ARIEL of the European Space Agency. He has been president of the International Astronomical Union Division G on Stars and Stellar Physics. He has also published more than 230 studies in international journals.

Karina Gibert

Catedràtica en Intel·ligència Artificial UPC i cofundadora del IDEAI. Directora del centro de investigación Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) en UPC, és llicenciada en Informàtica, en l’especialitat en estadística computacional i Intel·ligència artificial, té un doctorat en Informàtica i un postgrau en Docència Universitària. Imparteix diverses assignatures sobre estadística, anàlisi multivariant, mineria de dades, ciència de les dades i sistemes intel·ligents de suport a la presa de decisions. Des del 2018 és catedràtica a la Universitat Politècnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC), i des del 1990 ha estat docent de la UPC. És cofundadora i actual directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la UPC (IDEAI-UPC). És vicedegana de Presidència per Igualtat i Ètica al Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya des del 2020 (ex vicedegana de Big Data, Ciència de les dades i Intel·ligència Artificial). També és membre del grup de treball Catalonia.AI i ha participat en la redacció del Pla Estratègic per la IA del govern català. També assessora la Comissió Europea en qüestions d’ètica i IA, i és editora de la revista Environmental Modelling and Software. Dirigeix cursos relacionats amb Estadística, Anàlisi Multivariant, Ciència de Dades i Sistemes Intel·ligents i ha donat suport a la presa de decisions en diversos graus i màsters, principalment a la UPC Centra el seu interès en difondre la ciència de dades, el descobriment del coneixement i la informació de les tècniques de mineria de dades a nivell nacional i internacional i a camps d’aplicació com el medi ambient, la salut o el comerç electrònic.

Laila Pilgren

Sexòloga. CEO de La otra Educación i Sex Academy International Empresària amb passió per difondre el coneixement. Gestora de projectes i ponent (TEDx, HubDot, UAB o SexTech) i col·laboradora habitual en programes de divulgació i educació sexual en ràdio i televisió. Creu que tothom ens hauríem de beneficiar del coneixement existent, especialment els nens i adults joves que haurien de beneficiar-se del que les generacions anteriors ja han adquirit. Per això les seves empreses tenen un toc de sentiment comunitari, de compartir i fer tot això d’una manera divertida. És fundadora i CEO de Sex Academy Barcelona, la primera acadèmia sexual d’Espanya que ofereix tallers de sexualitat i que va fundar el 2012 amb 3 membres i actualment l’equip ja compta amb una trentena de psicòlegs-sexòlegs també a Madrid i València. És directora i promotora del EroStreet Festival, un festival anual que dura dos dies amb desenes d’expositors, ponents, art,… un festival únic en el seu gènere en convertir-se l’esdeveniment de sexualitat més elegant d’Espanya. Laila també es fundadora de La Otra Educación, un projecte que va veure la llum dins del Mobile World Congress: YOMO (The Youth Mobile Festival el 2019) consistent en un programa d’educació sexual dissenyat per portar l’educació sexual a les aules, escoles, universitats i altres institucions educatives així com cursos per a professors, joves, pares, persones amb discapacitat, cuidadors i altres professionals. En plena pandèmia, decideix impulsar el Congrés sobre Sexualitat Adolescent, un projecte adreçat específicament als adolescents i a la seva sexualitat. Es va estrenar online el novembre de 2021 coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones en el que va reunir més de vint líders d’opinió entre psicòlogues, sexòlogues, actrius i periodistes.

Oscar Garcia

Llicenciat en Telecomunicacions i doctorat en Enginyeria Electrònica. El seu principal tema de doctorat va ser la simulació automàtica d’objectes deformables aplicats a la telemedicina, atorgada parcialment pel premi Rosina Ribalta de l’EPSON Ibèrica al millor projecte predoctoral (1999). Ha gaudit de diverses etapes a l’estranger, com a l’IMSC (Integrated Media Systems Center, Universitat de Southern Califòrnia – USC, Los Angeles, Califòrnia, EUA, 1998), al VIS Lab (The Henry Samueli School of Engineering, Universitat de Califòrnia) a Irvine – UCI, 2005) i al Entertainment Technology Center (Universitat Carnegie Mellon – CMU, 2008-2009). Ha treballat en la implementació i el disseny de jocs aplicats i d’instal·lacions interactives destinades a resoldre diversos reptes relacionats amb la simulació l’aprenentatge des de l’experiència multimèdia o el learning-by-doing. També dirigeix el primer grau en videojocs a Barcelona (ENTI-UB) a més d’un Màster en línia en Gamification & Transmedia Storytelling (IEBS). També imparteix cursos de disseny de jocs, gamificació, disseny interactiu, programació, àlgebra i realitat virtual a diverses universitats (ERAM-UDG, UOC, Blanquerna-URL, ESADE-URL, etc.). També actua com a investigador de Serious Games aplicats dins de projectes de la UE com Gamewise o JamToday, entre d’altres. És soci consultor sènior de jocs de Cookie Box per apropar el camps del Transmedia i el Dramanagement als departaments de Recursos Humans. També forma part de l’Associació ProMultimedia, que actualment està formada per les 6 principals universitats que ofereixen estudis relacionats amb Multimèdia al país, a més de dirigir la Iniciativa local NextGen dins de l’Associació TEA.

Paula Folch

Psicòloga del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Coach acreditada per l’Escola de Coaching Teleològic. Fa sessions privades de psicologia i coaching i col·labora amb l’Institut Gomà. També és formadora i divulgadora als principals mitjans de comunicació (Ràdio i TV) sobre desenvolupament del potencial humà Li apassiona el coneixement de la consciència i es considera una defensora incansable de la llibertat individual com a recurs per expressar la pròpia essència creadora. Creu que podem arribar a viure des del potencial que som si ens obrim a allò que ens limita i ens enfoquem en el nostre potencial. Des d’aquesta convicció, s’impulsa per aprendre i profunditzar sobre el potencial creador que som. El seu propòsit és apropar i ensenyar com desenvolupar-lo per a que les persones puguin viure amb llibertat de decisió, i així gaudir de benestar i de plenitud. Ser qui som per sentir-nos lliures. Perdre la por a sentir per descobrir-nos i escollir millor. Actuar en harmonia amb els nostres valors per sentir integritat. I alinear-nos amb qui som per expressar-nos des de la nostra autenticitat.

Red Pèrill

Marc Mateu Salat, conegut com a Red Pèrill, és un músic, tuitaire i compositor que fusiona influències musicals com el jazz, el rock i el funk amb la música electrònica.

Organizing team

Jordi
Solà

Organizer

David
Regordosa

Co-organizer
  • Carles Ramos
    Marketing/Communications
  • Cesc Alcaraz
    Team member
  • Jaume Catarineu
    Partnerships/Sponsorship
  • Stephanie Marko
    Curation