YeniYolSchools
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 6, 2021
Eskişehir, Eskişehir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxYeniYolSchools
Yeni Akçayır Mah. No:551
Eskişehir, Eskişehir, 26000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yeni­Yol­Schools events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ceren Özdemir

Blogger, müzisyen, handpan player, dj

Cevdet Ünlüer

TÜBİTAK Projelerinde yer alan, doğustan engelli / mühendis / ödüllü bir fotoğraf sanatçısı

Derya Soyiç

Eskişehirli dansçı Derya Soyiç, doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle 19 yaşında sağ, 22 yaşında sol bacağını kaybetti. Ayağında oluşan yaralar nedeniyle dansçı Soyiç, 19 yaşında sağ ayağını, 22 yaşında ise sol ayağını kaybetti. Her iki bacağına protez takılan Derya Soyiç, adeta kuğu gibi dans edebiliyor.

Göksel Gülensoy

1962'de Bandırma'da doğdu Ertem Eğilmez ve Halit Refiğ'e asistanlık yaptı. 1985 yılında TRT İstanbul Televizyonu'nda resim kayıt ve video montajcı olarak göreve başladı. Bu sırada bir çok kısa belgesel film çekti. Yönetmen olarak Show TV – Cine 5, NTV ve CNN TURK'te görev aldı.

Hüseyin Alkan

Ankara’da ikamet ediyor, bir hastanede hizmetli memur olarak çalışıyor, Haftada 4 gün Milli takım Antrenörü gözetiminde antrenmanlara katılıyor, Antrenmanlarını Ankara Göreneller İ.Ö.O da yapıyor. Milli takımın sol kanat oyuncusu sürekli gelişen performansı güven veriyor. 2010 Yılında yapılan Avrupa Şampiyonası 3. lük ve 2011 yılında İngiltere’de yapılan uluslar arası Goalball turnuvasında 1.lik, 4. Dünya Oyunları Goalball Şampiyonasında Goalball Milli Takım oyuncusu olarak Dünya ikinciliği derecesi elde eden takımda asıl oyuncu olarak yer almıştır

Sancar Tunalı

SANCAR TUNALI 1975 yılında Bulgaristan'ın Silistre kentinde doğdu. Profesyonel piyano eğitimine 1993 yılında Prof. Zöhrap Adıgüzelzade ile başladı. 1995'te Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Piyano Anabilim Dalı'nı kazandı. Üniversite yıllarında okul adına düzenlenen konserlerde solist olarak görev aldı ve okulunu üstün başarıyla temsil etti. İlk solo konserini 1998 yılında Bursa'da verdi. Okul orkestrası eşliğinde J.S. Bach'ın re minör piyano konçertosu ile Bursa, İzmir ve Denizli kentlerini kapsayan yurtiçi turnesinde solist olarak görev aldı. Üniversitede Öğr. Grv. Yıldız Aslanova'nın öğrencisi oldu aynı zamanda Prof. Zöhrap Adıgüzelzade ile çalışmalarını sürdürdü. İdil Biret, Fazıl Say, Michail Lidsky, Milena Molova workshop sınıflarına çalışıcı olarak katıldı ve başarı gösterdi. 2001 yılının Şubat ayında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü'nün Yüksek Lisans sınavını birincilikle kazandı. ve eğitimini Doç. Vasıf Hasanov ile sürdürdü. 2001 yılının güz yarıyılında Eskişehir Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü yüksek lisans programına yatay geçiş yaptı. 01.07.2004 tarihinde Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılının Haziran ayında Bulgaristan'a gitti. Başkent Sofya'da dünyaca ünlü piyanist Prof. Milena Molova ile çalıştı ve davet aldı. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarında sanatta yeterlilik çalışmalarına başladı. 2013 yılında sanatta yeterlilik çalışmalarını 100 üzerinden 95 ortalama ile tamamladı. 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. Halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında Opera Anasanat Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmekte ve aktif olarak solo, oda müziği ve resital konserlerine devam etmektedir.

Serkan Özübek

Serkan, İstanbul’da doğmuş büyümüş bir Makine Mühendisi. Şişli Terakki’deki lise hayatından sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği’ni bitirerek, yine aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamış. Halen mühendis olarak çalışmaya devam ediyor. Kalabalık, eğlenceli ve eğitime önem veren bir ailede geçen, mutlu çocukluğunun izleri var babalık yolculuğunda. Türkiye onu sevilen gazeteci Ayşe Arman’ın röportajı ile tanıdı. Ben de aynı şekilde, bu röportajla tanıdım Serkan’ı ve hemen iletişime geçtim. Çünkü baba olmak için yürüdüğü yol, beni çok etkiledi. Onu sizlere anlatmak ve örnek babalığı yanında, bilgilendirici çalışmalarına da dikkat çekmek istedim. Serkan bu kararı aldığında, kendisine yol gösterecek bir örnek bulamamış. O yüzden bu konuda farkındalık yaratmak ve bir aileye kavuşmayı bekleyen çocuklara umut olmak istiyor. Bu düşünceden hareketle kendi deneyimlerini paylaştığı Instagram sayfası @kalptenbaba da, aileleri evlat edinme ve koruyucu aile olma hakkında bilgilendirmesi çok değerli.

Sudem Denizli

Türkiye Milli Takımı ve Olimpiyat sporcusu, yüzücü, Lise öğrencisi

Umut Çınar

DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ KURUCUSU - 2011yılında “Genç Büyüklerimize Yeni Bir UMUT” sloganıyla yola çıkan Dünya Yaşlılık Derneği kurucusu, Dünya Markalar Derneğinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Umut Çınar ile Dernek faaliyetleri ve yeni projeleri hakkında dolu dolu bir söyleşi yaptım. Umut Çınar’dan dünya Mucize Adam ( Miracle Man) olarak bahsediyor ama kendisi bunu “ne sihirbazım ne de illüzyonist” diyerek yanıtlıyor. Dünyada bu lakabı almasının tek sebebi olduğunu, yaşlılığa bambaşka gözlerden baktıklarını ve sloganlarının geniş bir yelpazeyi kapsadığını anlatıyor heyecanla. Dünyada yaşlılıkla ilgili kurum ve kuruluşlarda ki en genç başkan olduğunu ve hayatını çocuk, engelli ve yaşlılara adadığını, uluslararası alanlarda yapmış oldukları birçok faaliyetler ile hızla büyüdüklerini belirtti.

Organizing team

Mustafa
YILMAZER

Eskişehir, Turkey
Organizer

Oğuzhan
CAN

Eskişehir, Turkey
Co-organizer
  • Ayşen Onbul Yilmazer
    Operations
  • Dilek Yılmazer
    Team member
  • Esra Koç
    Production
  • Merve Yörükçü
    Curation
  • Nihal Şimşek
    Marketing/Communications
  • Özlem Arıar
    Curation
  • PERİHAN BOZBAY
    Operations
  • Tuğçe Eser
    Post production