KoçSchool
x = independently organized TED event

Theme: Distance

This event occurred on
April 6, 2021
Istanbul, İstanbul
Turkey

From the physical distance we keep these days due to the COVID-19 pandemic to the psychological aspects of feeling emotionally distanced from others, distances appear to have an integral role in our lives. "Distance", as our theme, articulates a wide variety of complex topics that will be intriguing and thought-provoking for our target audience. As TED events embody the overarching message of diversity within unity, we solemnly believe that our theme will enhance how united our community is in the face of such though times like the ones we are currently going through.

Koç School AD Hall
Koc Ozel Lisesi, Orhanlı Koyu
Cayirlar Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34941
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aslı Pasinli

Aslı Pasinli, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur; Illinois Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yapmıştır. Kurucusu olduğu ve yönetici ortaklığını yürüttüğü Soul Group restoranları, Türkiye’nin ilk ‘Yeşil Nesil Restoranı’ olarak Time-Out’un ‘Özel Başarı Ödülü’nü almıştır. Türkiye’de yeme-içme sektörünün yarattığı karbon ayak izinin azaltılmasını hedefleyen ‘Yeşil Nesil Restorancılık’ girişiminin öncüsüdür. Türkiye’de ilk defa belediye seviyesinde gıda atığından organik gübre üretimini gerçekleştirmiştir. Restoran Yatırımcıları Derneğinde ‘Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı’ olarak görev almıştır. 2017 Ocak ayından beri Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nü yürütmektedir. Ayrıca 7 ülkenin bağlı bulunduğu Doğal Hayatı Koruma Vakfı - Akdeniz Program Ofislerinin Yönetim Kurulu üyesidir.

Eda Erdoğmuş

Eda Erdoğmuş, Johns Hopkins Üniversitesi’nde Kimya ve Biyomoleküler Mühendisliği okumuştur. Ardından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde termodinamik üzerine eğitim almıştır. İş hayatına Harvard Üniversitesi’nde başlamıştır. Çeşitli virüs ve hastalıkların yapay zeka ile teşhisi üzerine araştırmalar yürütmüştür. Farklı virüslerlerin tespiti için güvenilir tanı kitleri tasarlamıştır. COVID-19 pandemisi sürecinde telefon uygulamaları üzerinden yüksek güvenirliği olan hızlı antikor testleri ve tanı kitleri üretmek adına çalışmalarına devam etmektedir.

Emrah Aydın

Emrah Aydın, Uludağ Üniversitesi elektrik mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2002-2003 yıllarında sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan bir gençlik organizasyonu olan AIESEC komitesinde gönüllü olarak yer almıştır. 2019’da Teknoloji Start-up’ların yeni pazarlara açılmalarına yardım etmek amacıyla “Mentora İşletme Danışmanlığı” şirketini kurdu. “Zoom Video Communications” şirketinde göreve başlayan Emrah Aydın, günümüzde Zoom’da Gelişen Pazarlar Bölge Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Hüsamettin Koçan

Hüsamettin Koçan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev almıştır. Avusturya Salzburg Şehir Onur Ödülü, 2014 TBMM Onur Ödülü ve Asya Sanat Bienali Resim Büyük Ödülü’nün de dahil olduğu 35 ödüle sahiptir. Günümüze kadar “Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu”, “Mine Sanat Galerisi” ve “Galeri Artist”in de içinde olduğu 45 kişisel sergi açmış ve çok sayıda da grup sergisine katılmıştır. Doğduğu yer olan Bayburt'a bağlı Bayraktar Köyünde çağdaş ve geleneksel el sanatlarının sergilendiği "Baksı Müzesini" kurmuştur.

Mert Fırat

Birçok başarılı film ve televizyon dizisinde oynayan Mert Fırat, oyunculuk ve senaristlik alanlarında Antalya Altın Portakal Film Festivali gibi uluslararası film festivallerinde birçok ödül almıştır. Mert Fırat, UNDP tarafından Türkiye’deki ilk İyi Niyet Elçisi olarak atanmıştır. Aynı zamanda, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve cinsiyet temelli şiddet konularında, BİANET ve Mor Çatı Vakfı ile birlikte birçok projeye imza atmıştır. Mert Fırat, odak noktası çevrimiçi bir sosyal kooperatif yaratmak olan İhtiyaç Haritası'nın kurucu ortağıdır. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bünyesinde yürütülen “Okuyorum Oynuyorum” projesinde Samsun İlkadım Öğrenim Birimi’nde çocuklara tiyatro eğitimi vermiştir. Bunun yanı sıra, “Kürkünü Çıkar Vicdanını Giy” kampanyası gibi Türkiye çapında projelerde yer almıştır.

Rayka Kumru

Rayka Kumru, dünya çapında on yılı aşkın süredir cinsel sağlık eğitmenliği, danışmanlığı ve iletişim stratejisi sağlamaktadır. Tabu yıkıcı ve azimli bir hak savunucusudur; kapsamlı, kapsayıcı, yaş uyumlu, tıbben güvenilir, seks-pozitif ve kültürlere saygılı içerik ve kaynaklara erişim için çalışmaktadır. British Columbia Üniversitesi’nden Sosyoloji ve Eleştirel Cinsellik Çalışmaları lisans dereceleri, Curtin Üniversitesi’nden Seksoloji alanında yüksek lisans derecesi ve Bilgi Üniversitesi’nden Pazarlama İletişimi alanında yüksek lisans derecesi olan Rayka Kumru, bir cinsel sağlık eğitmeni ve danışmanı olarak engin bilgi birikimini ve yıllardır sürdürdüğü saha deneyimini, dijital alanda yaratıcı becerisiyle birleştirmiştir. Rayka Kumru, Türkçe konuşan gençlik için geliştirilmiş ve UNESCO’nun dünya çapında 35 dijital cinsellik eğitim platformlarından biri seçilen, etkileşimli cinsel sağlık ve ilişkiler sitesi olan tabukamu.com’un, bir regl dayanışma platformu olan reglhikayeleri.com’un kurucusudur; “Seks-Pozitif Ebeveynlik” ve “Kamusal Alanlarda Tabusal Konular” isimli podcastlerin sunuculuğunu da yapmaktadır.

Organizing team

Batuhan
Saridede

Istanbul, Turkey
Organizer

Halil Cenker
Camcı

Co-organizer
  • Asya Ülger
    Production