Youth@RonesansKoleji
x = independently organized TED event

Theme: YANSIMALAR

This event occurred on
November 5, 2021
Istanbul, İstanbul
Turkey

Dünyamız değişiyor. Her geçen gün yeni tecrübelerle ilerlerken, geçmişin nefesini ensemizde hissediyoruz. Kararlarımız, eğilimlerimiz, davranışlarımız, doğal afetler ve salgın hastalık geçmişin bir yansımasıdır. ‘Yaşadığımız her şey, yaptığımız seçimlerin yansımasıdır.’ diyerek sizlerle TEDx platformunda buluşmak istedik.

TED Rönesans Koleji Conference Hall
13 Siteler Yolu
Istanbul, İstanbul, 34854
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Ronesans­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ceyhun Özata

Genel Müdür Yardımıcısı
Ceyhun Özata, profesyonel iş hayatına 1995- 1996 yılları arasında Reuters’da Müşteri Danışmanı olarak başlamıştır. 1996- 1999 yılları arasında Superonline’da Müşteri Operasyonları Müdür Yardımcısı görevinde rol almıştır. Özata, Turkcell Superonline’da, 2002 yılından itibaren Proje Müdürlüğü, Online Satış Müdürlüğü, CRM & Direkt Satış Direktörlüğü ve Pazarlama Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2008- 2015 yılları arasında, Turkcell Superonline bünyesinde bireysel satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Ceyhun Özata, son olarak 2015 yılından itibaren Turkcell Ev ve Küçük- Orta Ölçekli İşletmeler Satış Direktörlüğü görevini yürütmüştür. Ceyhun Özata, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun olmuştur

Duygu Yılmaz

Gıda Mühendisi
Duygu Yılmaz 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendislik fakültesinde öğrenim gördü. Mezuniyetinden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden ikinci lisans derecesini aldı ve yüksek lisans derecesine başladı. Çalışma hayatına lise ve üniversite yıllarında başladı. Bal firmasında Kalite ve Üretim alanında çalıştıktan sonra 2015 yılında zeytin çekirdeğini araştırmaya başladı. O yıldan beri biyoplastik, gıdaların raf ömrünü arttırma teknolojileri ve sensörler üzerine ar-ge çalışmaları yapıyor ve projeler yürütüyor. 2015 yılında kurduğu startup'ı Biolive 2017 yılında şirketleşti. Yaptığı çalışmalar ile Türkiye’de ve dünyada birçok ödülle layık görüldü. Los Angeles’ta kendi teknolojisiyle yarışarak global kategoride ABD tarafından birincilik ödülü aldı. 2017 Yılının Türkiye'nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi seçildi. Şu anda, Biolive’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

İpek Ak

Genel Koordinatör
İpek Ak, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Pedagoji dalından mezun olmuştur. Yaşam Becerileri, Özel Öğrenme Güçlükleri, Eğitsel Konuşma Tedavisi, Spastik Çocukların Eğitimi, Aile Terapisi ile Süreç Yönetimi ve İyileştirilmesi alanlarında uzmanlıkları bulunmaktadır.30 yıllık eğitim kariyeri boyunca K12 bütünlüğündeki çeşitli okullarda yönetici pozisyonunda görev alan İpek Ak, 2013 yılında, “Keşfedecek kocaman dünyalarımız var” mottosu ile kuruculuğunu üstlendiği TED Rönesans Koleji’nde, Kurucu Müdür ve Genel Koordinatör olarak görevine devam etmektedir. Yönetişim, olumlu çalışma iklimi, toleranslı, yaratıcı çalışma ortamı, sistemlerle yönetim, yöneticilik tarzını en güzel özetleyen süreçler ve uygulamalardır. Eğitim sektörünün dijital dönüşüm sürecinde, TED Rönesans Koleji’ne özel, öğrencilerin öz yeterlilikleri ile, tek bir merkezden bilgiye ulaşabilecekleri öğrenme yönetim sistemi TED Rönesans Koleji Portal’ın gelişimine öncülük etmiştir.

Naz Kaplan

Öğrenci
Naz Kaplan 2004 yılında İstanbul’da doğdu. TED Rönesans Koleji’nde 12. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca farklı eğitim sistemleri ve okulları deneyimleyerek birbirinden farklı insanlarla tanışabildi. Gezmeye, görmeye ve yeni kültürlerle, insanlarla tanışmaya olan sevgisini eğitim hayatına yansıtarak ortaokuldan itibaren birçok yardım projesi, sosyal ve gönüllülük esaslı projelerde yer aldı. İleride yurt dışında uluslararası ilişkiler ve ekonomi dalında lisans eğitimini tamamlayıp, hukuk eğitimi almak istiyor.

Nehir Özeral

Öğrenci
Nehir Özeral 18 Mart 2006 tarihinde İstanbul’da doğdu. Bahçeşehir Koleji’nden ortaokuldan mezun oldu. Şuan da TED Rönesans Koleji’nden 10.sınıf öğrencisi olarak okumaya devam ediyor. Kayak ve voleybol sporlarını aktif olarak yapıyor.

Özge Şahin

Yemek Bloggerı
Özge Şahin 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Turizm bölümünden mezun oldu. Uzun süreler bu alanda mesleğini sürdürdü. Yiyecek, içecek ve organizasyon ağırlıklı işlerinin onu hep mutfakla buluşturmasıyla bu alandaki ilgisini keşfetti. Youtube kanalı açarak yemek bloggerlığı yapmaya başladı. Günümüzde başarılı kariyerine hem bir yemek bloggerı hem de TV sunucusu olarak devam ediyor.

Zeki Emre Ede

Fizik Öğretmeni
Zeki Emre Ede 10 Şubat 1975 tarihinde Kütahya'da doğdu. Lisans eğitimimi İ.T.Ü Fizik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünde yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra eğitimde oyunlaştırma ve espor alanlarında çalışmalar yaparken çeşitli dershanelerde ve özel okullarda çalıştı. Günümüzde TED Rönesans Koleji’nde fizik öğretmenliği ve espor takım koçluğu yapmaktadır.

Organizing team

Letisya
Demirciyan

Istanbul, Turkey
Organizer