YildizTechnicalUniversityWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 25, 2020
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Yildiz Technical University
Yıldız, 34349 Beşiktaş/İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34349
Turkey
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yildiz­Technical­University­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arzu Karataş

Hospital Director
Born in Istanbul in 1973, Arzu Karataş started her professional career as a nurse in 1991. Afterwards, Karataş, who worked as a manager nurse, has worked in management positions in Acıbadem Health Group for the last 20 years, and has been a senior manager as the director of different hospitals affiliated with the group. After being diagnosed with breast cancer in 2014, she became a member of Pink Scars Women's Cancer Association and was elected as the president of the association after a short while. Karataş, who has been in this position for 6 years, is also a member of the Accredited Hospitals Association, Health Information Technologies Association and Private Hospitals and Health Organization Association.

Busenaz Sürmeneli

National Boxer
Busenaz Sürmeneli was born on June 25, 1998 in Bursa. The national boxer, who started working in Trabzon with her trainer at the age of 10 and is still a player of Trabzonspor, won countless medals despite her young age. With the current expression of the Boxing Federation, the last world champion Sürmeneli, who has the title of the most successful athlete in the history of Turkish boxing, is on the way to the Olympic medal, the only missing piece of his collection, while working to set an example for future generations both in her statements to the press and in her social media posts.

Ceren Gündoğdu

Artist
Ceren Gündoğdu was born in Istanbul in 1988. At the age of 9, she won the Mimar Sinan University State Conservatory part-time Piano Department. In 2011, she graduated from the Department of Sociology of Boğaziçi University with honours. Between 2011-2013, she served as one of the leading roles in the Broadway musical Sidikli Town, which was staged at the Istanbul State Theater. Afterwards, she made the audience feel once again that she was seeking to create sincere, romantic and melancholic music as a songwriter with songs such as Kardan Adam, Ani,Ben Hep Seni Sevdim, Sağım Solum Aşk and Kayıp. Ceren, who served as one of the leading roles in, released her first album 'Closed Eyes' on 20 March 2020, consisting of 7 new songs of her own lyrics and music. Right after the album, she shared with her fans the song "Iki Keklik" with her father Zafer Gündoğdu with a brand new and modern arrangement on May 29, 2020.

Deniz Dülgeroğlu

1986'da Karabük'te doğdum. 10 yaşımda Robert Kolej'i kazanınca İstanbul’a gelip ortaokul ve liseyi yatılı okudum. Yazar ya da tiyatrocu olmak istiyordum ancak annem hayatta sağlam durmak için para lazım olduğunu söyleyince Marmara Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi'ni birincilikle kazanıp girdim ama her anından nefret ettim. Öyle ki, annemin evinde kalırken okula gitmemek için altı ay odamdaki gömme dolabın içinde saklanarak yaşadım. Ama fare deliğe sığamayınca bir de kuyruğuna kabak bağlarmış, ben de okulu bırakacağıma üstüne cerrahi alanında doktoraya başladım. Sonra "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" kitabını okurken hayattaki yolculuğuma daha uzaktan baktım ve ani bir kararla 26 yaşımda her şeye sıfırdan başlayıp reklam yazarı oldum. İlk yaptığım işimle de ilk ödülümü aldım. 2018 yılında Cannes Lions tarafından yaratıcı sektörde dünyada ümit veren 20 kadından biri olarak See It Be It programına seçildim, Fransa'ya gittim. 2020 yılında “Merdiven Altı Terapi” isimli bir podcast yapmaya başladım, şimdi aynı isimde bir YouTube kanalım da var ve sürprizlerle dolu yolculuğum devam ediyor.

Gülümser Efeoğlu

Dr. Gülümser Efeoğlu 23 Mart 1985 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğmuştur. 1989 yılındaki göçle Türkiye’ye gelmiş, ilk, orta ve lise öğrenimini Edirne’de tamamlamıştır. Ardından sırasıyla lisans derecesini 2007 yılında ODTÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden, yüksek lisans derecesini 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Dilbilim Bölümü’nden ve doktora derecesini 2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden almıştır. Son olarak 2019-2020 yılları arasında Almanya’da Humboldt Üniversitesi’nde TÜBİTAK bursiyeri olarak post-doc çalışmalarını tamamlamıştır. On yılı aşkın süredir Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Dilbilim, İngilizce Öğretiminde Toplumdilbilim, Proje Uygulamaları gibi dersleri vermesinin yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslararası projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Lale Tanrıverdi

Lale Tanriverdi Muğla'da doğdu. Yildiz Teknik universitesi Makine Muhendisligi bolumunden mezun olduktan sonra aile sirketinde endüstriyel tesis inşaat projelerinde yapim ekibinde calismaya basladi. Ardindan uluslararasi kaynak enstitüsü nden Kaynak Muhendisligi diplomasini alarak mesleki hayatina, yine ayni sektorde Kalite Kontrol ve Kalite Guvence alaninda devam etti. Türkiye'de 4 adet buyuk olcekli Enerji Tesisi projesi tamamlandıktan sonra, kariyerine Rusya merkezli bir Endüstriyel Tesis Firmasında Kalite Kontrol Departmanında Kaynak Muhendisi olarak devam etti. Rusya'nın uzak doğuda bölgelerinden birinde, cin sinirinda dunyanin en buyuk olcekli 2 projesinde Amursky Gaz İşletme Tesisinde calistiktan sonra suand ayni firmada Rusyanin Arctic Kenti Murmansk Ta Sorumlu Kaynak muhendisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Ayni zamanda engineersintown isimli bir blogda mesleki hayattaki tecrubelerini paylasmaya baslamistir.

Şenay Gürler

Şenay Gürler İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü’nden mezun oldu.Öğrenciyken TRT İzmir televizyonunda çeşitli programlarda sunuculuk ve İzmir Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı.1993 yılında İstanbul’a geldi. Birçok tiyatro oyunu, dizi ve sinema filminde rol alan, aynı zamandadublaj da yapan sanatçı birçok ünlü ismin sesi oldu.“ Kara Melek”, “Biz Size Aşık Olduk”, “Avrupa Yakası” ve “Görüş Günü Kadınları” dizilerinde canlandırdığı karakterler ile hafızalarda yer etti. Ardından, yer aldığı dizi projelerinin yanı sıra, Reha Erdem’in yönettiği “Korkuyorum Anne” adlı sinema filmindeki performansı ile 2006 ‘SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü aldı. Ayrıca 2017 yılında Çiğdem Sezgin’in Yönettiği “Kasap Havası” sinema filmindeki performansı ile 22 ‘Sadri Alışık En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne de layık görüldü. “Şahsiyet” ve “Çukur” dizilerinde rol adı. Serinin ilk filmi “Mucize”de yer aldıktan sonra “Mucize 2” sinema filminde de oynadı.

Organizing team

Yağmur
Ağırbaş

İstanbul , Turkey
Organizer

Özenç
AYBEK

Istanbul , Turkey
Co-organizer
  • Ahmet Pehlivan
    Marketing/Communications
  • Ali Emre Nebiler
    Production
  • Belinay Barış
    Operations
  • Feride Uğraşkan
    Marketing/Communications
  • Hale GÜNGÖR
    Operations
  • İdil AÇAR
    Marketing/Communications
  • Muhammet Enes Ozsaygili
    Operations
  • Özlem Panzehir Emanet
    Curation
  • Şeyda Aydın
    Production
  • Sıla Nursu Yücel
    Operations