Youth@Bratislava
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 11, 2021
Bratislava, Bratislavský kraj
Slovakia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

City Theatre of P. O. Hviezdoslav
Laurínska 20
Bratislava, Bratislavský kraj, 81101
Slovakia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Bratislava events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dominika Žiaková

Dominika vyštudovala financie v mandarínskej čínštine na National Taiwan University. Na Slovensko sa vrátila aj vďaka programu organizácie LEAF, cez ktorý si našla stáž v investičnej spoločnosti IPM Group. Za menej ako tri roky sa Dominika vypracovala zo stážistky na čelo oddelenia vzťahov s investormi. Jej zásluhou získala firma desiatky miliónov dolárov na investície do popredných technologických firiem a startupov na Slovensku a v Silicon Valley. V roku 2019 sa umiestnila v rebríčku Forbes 30 pod 30.

Eduard Batmendijn

Eduard Batmendijn je programátor zaujímajúci sa o počítačovú bezpečnosť, aj keď nepracuje priamo v nej. Už dlhšie nebol spokojný s bezpečnosťou hesiel, ktoré používal. Pred pol rokom sa rozhodol niečo s tým urobiť.

Ema Müller

Ema Müller žije už desať rokov v Paríži, kde po skončení vysokej školy módneho biznisu začala pracovať ako PR manažérka pre módne značky. Momentálne sa okrem Fashion PR venuje písaniu pre Vogue Československo, podcastom témy emy a komunite “som bohyňa” ktorákaždej žene pripomína aká je bohovská presne taká, aká je.

Filippo Polizzy

In his talk, Filippo will dig through his experience and bring light to how the traditional consumer decision making process has changed with the internet.

Ľuba Lapšanská Tomáš Smejkal

Ľuba Lapšanská a Tomáš Smejkal sú lekári, ktorí nechceli zostať iba v tejto kolónke. Potreba nájsť rovnováhu medzi náročnou prácou a potrebou slobody ich priviedla k rozhodnutiu dať výpoveď a vydať sa na takmer trojročnú cestu na bicykli z Kanady do Argentíny spolu s ich psíkmi Phoebe a Lolom.

Martin Plesch

Martin vyštudoval v Bratislave teoretickú fyziku a venuje sa výskumu kvantových počítačov a kvantovej komunikácie. Pôsobil na univerzitách v Oxforde a vo Viedni, v súčasnosti vedie oddelenie na Fyzikálnom ústave SAV v Bratislave a pracuje aj na Masarykovej univerzite v Brne. Na Slovensku spoluzakladal Olympiádu mladých vedcov a Cenu Dionýza Ilkoviča. Ak práve nie je korona, rád cestuje, chodí po horách a stretáva sa s ľuďmi.

Monika Dančová

Monika sa už venovala všeličomu, no vždy ju to ťahalo hlavne k umeniu, kultúre a dynamickej práci s ľuďmi. Usadila sa pri event manažmente, v rámci ktorého sa venuje rôznym projektom naraz. Jej poslaním je prinášať radosť, preto sa zameriava najmä na oblasti kultúry či udržateľnosti. Momentálne pracuje na produkcii alternatívneho divadelného predstavenia, pripravuje Vegánske hody, stará sa o social media a brandbuilding v rámci OZ Humánny Pokrok, je hrdou členkou a event koordinátorkou Platformy Udržateľnosti, no pracuje aj na mnohých projektoch v rámci práce v produkčnej agentúre.

Ondrej Kubík

Mgr. Ondrej Kubík je kriminálny psychológ, právnik a bezpečnostný analytik. V praxi sa dlhodobo špecializuje na psychologické posudzovanie vierohodnosti, forenznú, kriminálnu a vyšetrovaciu psychológiu a psychologicko-taktické otázky vedenia výsluchov s rôznymi kategóriami osôb. V súčasností vykonáva najmä konzultačnú odbornú prax zameranú na poradenstvo pre fyzické osoby, advokátske kancelárie resp. iné subjekty.

Sexuálna výchova

Vala a Miška sú autorkami podcastu Sexuálna výchova, v ktorom sa snažia normalizovať konverzáciu o sexe. V epizódach plných humoru a nadsázky sa spoločne s odborníkmi venujú edukácii všetkých vekových kategórií a snažia sa suplovať chýbajúcu sexuálnu výchovu na školách. Za uplynulý rok fungovania sa im podarilo publikovať vyše 40 epizód, boli súčasťou projektu na stredných školách a boli pozvané do Európskeho parlamentu, kde prednášali na tému „Why sex education matters”.

Tina Minor

Tina je ilustrátorka a maliarka na voľnej nohe, ktorá od malička rada pozorovala okolitý svet a časom ho začala zachytávať aj v umení. Po rokoch v reklamnej agentúre, kde pracovala najmä so slovami, sa rozhodla vrátiť späť k farbám, predovšetkým k obľúbenému akvarelu. Vtedy započalo jej povolanie v roli ilustrátorky a drží sa toho už osem rokov.

Organizing team

Rastislav
Geschwandtner

Bratislava, Slovakia
Organizer

Emma
Miklášová

Co-organizer
  • Judith Sylvia Dobai
    Production