TallinnSalon
x = independently organized TED event

Theme: MÄRKA ME

This event occurred on
March 30, 2021
5:00pm - 8:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Tallinn, Harjumaa
Estonia

"MÄRKA ME" paneb märkama, nii sind ennast kui ka teisi sellel teel, sest nagu öeldud - see rada on kõigil ees.

Elukaar. Kusiganes sa elukaarel praegu oled, selle teekonna läbime me kõik. Kas alati märkame, mis kõik selle teekonna peale jääb…? Rõõmud, elevus ja ootusärevus, aga ka häbi, piinlikkus ja kurbus? Ja lisaks sellele, mis sinna vahele jääb, ka kes?

Vaatame otsa erinevatele etappidele ja emotsioonidele - põrkume elukaarel nii sõnuseletamatu õnnetunde kui mahamurdva kurbusega, nii sünni kui ka surmaga. Kuidas me selle kõigega toime tuleme? Mida teha, et kurbust ja muret oleks vähem või kuidas hakkama saada, kui sa juskui ei sobitu oma keskkonda? Või saaks juba ennetavalt midagi ette võtta, et keerulisi olukordi oleks lihtsam taluda? Ja eks me kõik vananeme. Kui vanusenumber juba 60, 70 või hoopis 80 ütleb, siis kuidas sellest hoolimata gaas põhja vajutada ning elu täiel rinnal nautida?

Virtual
Kesklinn
Tallinn, Harjumaa, 10146
Estonia
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tallinn­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Elina Kivinukk

Spordipsühholoog
Elina on psühholoog ja vaimse tervise portaali Peaasi.ee koolitaja. Ta on õppinud spordi- ja esinemispsühholoogiat ning toetab nii sportlasi kui muusikuid, nagu oskab. Igapäevaseks tavadeks on hommikune kohv ja õhtused spordiuudised. Kui keegi ei näe, siis tantsib.

Hedvig Madisson

Noorte kogemusnõustaja
Hedvig on ellujääja. Täna õpetab, kuidas endale aega võtta ja kuulab. Hedvigi südameasjaks on noorte võimestamine ja toetamine, toetudes oma kogemustele vaimse tervise raskustega. Ta on õpetust kogunud psühhiaatriahaiglast, vabatahtlikust tööst Aafrikas, liitumisest sektiga ning paljudest muudest sekeldustest., ta on kogemusnõustaja, tugiisik, Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumise üks eestvedajatest.

Ingrid Sindi

Asendushoolduse asjatundja
Ingrid usub, et lapsekesksus tähendab täiskasvanu valmisolekut astuda lapse kingadesse ja tunnistada enda ebakindlust. Ta on TLÜ Ühiskonnateaduste instituudi doktorant ja sotsiaal- ja lastekaitsetöö lektor. Töötades asenduskodudes sai alguse teaduslik huvi lapse perspektiivi vastu asendushoolduse reformis. Ingrid soovib, et lapse heaolu ja õigused saaks nii asendushoolduse poliitikas kui praktikas teadvustatud.

Leida Lepik

Kartograaf ja mereinimene
Leida on mereinimene, kes elab jõelinnas Tartus ja armastab mägesid ja metsi. Elamiseks vajaliku energia saab ta sõpradelt ja teiseks emakeeleks on tal kaardikeel. Üksikule saarele minnes võtab Leida lisaks soolale ja tikkudele kaasa fotoaparaadi ja lugeri koos 100 lugemata raamatuga.

Livia Laas

Kogemusnõustaja
Livia on kogemusnõustajana toeks peredele, kes on lapse haiguse või kaotuse tõttu raskes olukorras. 2012. aastal sündisid tema perre kaksikud, kellest üks lahkus 10-päevasena ja ta mõistab hästi väljakutseid, mis perede ees seisavad. Livia on sotsiaaltöö magister ja töötanud sel alal üle 10 aasta, kogemusnõustajaks õppis ta peale lapse kaotust ning nõustab täna Tallinna Lastehaigla intensiivraviosakonnas.

Maarja Punak

Politseinik
Maarja aitab politseinikuna kaasa maailma turvalisemaks ja tahab, et PPA-st saaks maailma parim politsei. Ta teeb seda tööd juba üle 17 aasta. Maarja on ka Tammeka jalgpallinaiskonna väravavaht, just see aitab tal hoida tasakaalu ning vaimu ja füüsise värske. Maarja on lõpetanud Sisekaitseakadeemia kriminaalpolitsei erialal ja omandanud magistrikraadi Tartu Ülikooli haldusjuhtimise erialal.

Siiri Alberg

Õpetaja ja andekate toetaja
Siiri südameasjaks on, et andekad lapsed saaksid koolis huvitavat ja võimetekohast õpet. Andekate ees seisvaid väljakutseid on ta lähedalt näinud lapsepõlvest peale, tõsisemalt hakkas ta teemaga tegelema peale oma laste kooliminekut. Täna on Siiri väikeses maakoolis loodusainete õpetaja ja see on tema panus koolisüsteemi muutmisel andekatele lastele sõbralikumaks.

Toivo Niiberg

Boheemlane, õpetaja, kirjanik
Toivo on boheemlane, sünergeetik, luuletaja, õpetaja ja õpetlane, humorist ja humanist. Tema hobiks on koguda kõrgharidusi ja häid mõtteid. Toivo armastab kirjutada ja kritseldada, kokku on tema sulest ilmunud 98 trükist, nendest 6 on luulekogud.

Organizing team

Annika
Tallinn

Tallinn, Estonia
Organizer

Elo
Kiivet

Estonia
Co-organizer
  • Anna-Maria Mikaberidze
    Partnerships/Sponsorship
  • Anu Leps
    Team member
  • Hede Luik
    Curation
  • Madis Sein
    Post production
  • Margit Raid
    Curation
  • Signe Kadak
    Marketing/Communications
  • taavi torim
    Production
  • Ulrika Rosenblad
    Marketing/Communications