Brașov
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 10, 2020
Brasov, Brașov
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Reduta Cultural Centre
St. Apollonia Hirscher 8
Brasov, Brașov, 500025
Romania
Event type:
Countdown (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Brașov events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adriana Gheorghiescu

Adriana este arhitect, cofondator Miolk. Din 2005 rafinează constant un proces de proiectare prin care să se asigure că ajunge să creeze case care dezlănțuie în oameni bucuria de a trăi. Trei fraze definesc modul de lucru al echipei de arhitecți pe care o ghidează: Ne pasă mai mult de om decât de fațade. Casa în care locuiești trebuie să te poată însoți într-o evoluție permanentă. Casele sunt cuiburi care cântă cu lumină. Adriana is an architect and cofounder Miolk .Since 2005 she has constantly been defining a process of designing houses that bring out the inner happiness and family communion. There are 3 statements that define her team's work: We care more about the person than about the facades. The house you live in should accompany you through constant evolution. Houses are nests that play songs by light.

Lua Dinescu

Lua are 10 ani și spune despre ea că este "un copil de natură". A venit la conferința TEDxBrașov "COUNTDOWN - Return to Innocence" pentru a își prezenta viziunea ei unică despre cum putem îngriji Planeta Albastră care este, de fapt, grădina noastră a tuturor oamenilor.

Marius Moldoveanu

Sunt a doua generatie de apicultor din familia mea. Natura este pentru mine o sursa de inspiratie. Am urmat cursurile Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov si am inteles cat de bine s-a echilibrat mediul inconjurator. Am fost atras de albine de cand le-am cunoscut, iar in urma cu 8 ani de zile am decis sa continui drumul deschis de tatal meu. Am gasit o lume fascinanta si am inteles rolul si beneficiile albinelor, atat pentru ecosistem cat si pentru noi oamenii. Imi doresc ca viata dintr-o colonie de albine sa fie inteleasa de cat mai multi dintre noi, in felul acesta putem sa devenim mai responsabili fata de planeta care ne gazduieste.

Marius Șoflete

Marius Șoflete este inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut media. Ii plac cifrele, diagramele și formulele, și la fel de mult îi plac lemnul și construcțiile sustenabile. A participat la un concurs internațional de case solare, a ridicat un refugiu montan din lemn în munți cu elicopterul, a făcut primele case pasive certificate din România, a realizat primul bloc multietajat pe structură din lemn din țară și a reușit să încadreze o casă din românia în top 10 case din lume ca performanță energetică. Susține cursuri de specialitate în construcții din lemn și eficiență energetică în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România, precum și cu Institutului de Cercetare în Construcții și predă ocazional voluntar în facultățile de arhitectură și construcții din țară. Tot ce proiectează, cercetează, inovează și construiește în domeniul clădirilor cu impact redus asupra mediuluiu, expue acum în online pe Youtube, prin materiale video educaționale. A realizat mai bine de 200 de materiale video prin care își dorește să îi ajute pe toți cei care vor o casă - să construiască mai bine, mai sănătos, mai eficient și mai responsabil.

Razvan Stefan Tecuceanu

Absolvent al facultății de matematica-informatica in Germania cu rezultatul "Summa cum Laude", Răzvan are peste 18 ani experienta de lucru in proiecte din domeniul informatic, ca programator, sistem arhitect, AI-expert si coordonator de echipe IT. Răzvan se considera un pionier in directia inteligentei artificiale, chiar daca de cativa ani lucreaza in proiecte de AI. Când trebuie să explice cu ce se ocupă, Răzvan răspunde: “I create magic using Artificial Intelligence and I’m making papers disappear, playing with digitalization." Răzvan a creat ADU, Asociația de digitalizare a Urbanismului, entitate ce are ca scop susținerea de cursuri și evenimente educative pe teme de AI, Robotică și digitalizare pe înțelesul tuturor. Răzvan a fondat și MeetPlace GmbH, companie ce activează în domeniul SmartCity, automatizării, digitalizării și arhivării electronice a documentelor, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Sarah Harvat

Harvat Sarah este inginer de mediu si trainer. Specializata in lucrul cu copiii si tinerii a organizat numeroase evenimente educative. Misiunea sa personala si profesionala este de a indruma si incuraja drumul copiilor pentru a deveni adultii care isi pun amprenta pozitiv asupra mediului in care traiesc.

Stefan Arsene

Stefan Arsene trecut de 30 de ani, am petrecut 15 ani ca voluntar al agentie nationale AntiDrog, programator It-ist, Sunt pasionat de mers pe munte In spate am 12 ani de ciclism, am vizitat tara asta pe bicicleta. Cu cat urci pe munte vezi lumea mai mica, dar vezi problem nature realizate de om. Stefan Arsene over 30 years old, I spent 15 years as a volunteer for the national AntiDrog agency, It-ist programmer, I am passionate about walking in the mountains I have 12 years of cycling behind me, I visited this country by bike. As you climb the mountain you see the world smaller, but you see the problem of man-made nature.

Organizing team

Tibi
Ruczui

Brasov, Romania
Organizer