Youth@MaláHora
x = independently organized TED event

Theme: Quo Vadis?

This event occurred on
April 29, 2021
Martin, Žilinský kraj
Slovakia

TEDxYouth@Malá Hora je konferencia cielená na mladých ľudí (prevažne stredoškolákov), ktorým prináša možnosť vypočuť si inšpiratívnych rečníkov s vystúpeniami, ktoré spĺňajú formát bežných TED Talks.
Témy, o ktorých budú rečníci hovoriť, zahŕňajú množstvo oblastí, avšak všetky majú niečo spoločné – sú inšpiratívne, motivujúce a prispôsobené na mladé publikum. Samotní rečníci sú úspešní ľudia vo svojich profesijných oblastiach, ktorí sa snažia ukázať iným, že sny sa dajú plniť, a že aj mladí ľudia majú možnosť prispieť k pozitívnej premene našej spoločnosti.
TEDxYouth@Malá Hora sa koná 29.4.2021 v priestoroch Aula Magna na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Martine. Z dôvodu pandemických opatrení sa bude konferencia TEDx konať online, prostredníctvom streamu na Facebooku a Youtube.
Zúčastnení majú možnosť prihlásiť sa na priamu bezplatnú diskusiu s jednotlivými rečníkmi, a taktiež zakúpiť si náš merch prostredníctvom formulára, ktorý nájdete na našom Instagrame a Facebooku.

Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine - Aula Magna
Malá hora 4/A
Martin, Žilinský kraj, 03601
Slovakia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Malá­Hora events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Celeste Buckingham

speváčka a podnikateľka
Úspešná speváčka a podnikateľka bude na našom TEDxYouth@MaláHora hovoriť najmä o pozitívnom myslení voči sebe, hodnote človeka, tlaku nášho okolia a dopadu na naše psychické zdravie a o sebavedomí a spôsoboch, ako si ho vybudovať.

Lucia Košťálová

práca v oblasti vzdelávania a mentálneho zdravia adolescentov
Lucia pracuje v oblasti vzdelávania a primárne sa orientuje na adolescentov. Študovala psychológiu na UKF v Nitre a UK v BA, má za sebou aj psychoterapeutický výcvik v prístupe k rodine a páru. Obľubuje záhradu u rodičov a prácu v nej, čítanie biografických kníh či mnohé iné voľnočasové aktivity spojené s psychológiou. V jej vystúpení sa bude venovať otázke, nakoľko je výkon študentov v škole či mimo nej ovplyvnený očakávaniami dospelých z ich prirodzeného prostredia, ktorej sa venuje aj v praxi.

Michael Szatmary

stand-up komik, moderátor, novinár
Michal má šťastie, pretože jeho aktuálna práca, je populárnym stand-up komikom, je zároveň aj jeho najväčšou zábavou. Verí že mladí ľudia sú chytrejší a šikovnejší ako bola jeho generácia, no taktiež vie, že to majú ťažšie, ako sme to mali my. A o tom bude hovoriť aj na našom TEDxYouth@MaláHora

Michal Račko

IT + AI
Čo všetko dokáže umelá inteligencia? Dokáže nás nahradiť alebo ovládnuť? A či sa tak náhodou už nestalo? Aj o tom bude hovoriť Michal, ktorý študoval fyziku na Imperial College London a aktuálne pracuje v oblasti IT, kde sa venuje trénovaniu umelej inteligencie a jej aplikácii.

Namo Nguyen

majiteľ vietnamského bistra
Namov najväčší záujem je Nhabe - vietnamské bistro v Martine, ktoré od svojho otvorenia stále naberá na popularite a rozrastá sa. Okrem práce v bistre ho baví aj sledovať inšpiratívne podniky a ľudí, ktorí robia, čo ich baví a vybudovali okolo toho svoje podnikanie.

Nika Kocúrová

študentka klinickej neurovedy
V jej vystúpení nahliadneme do pozadia modernej medicíny a pokúsime sa pochopiť, akú rolu v nej zohrávajú biologické vedy a výskum a ako by medicína vyzerala bez nich. Zamyslíme sa nad tým, či je práca v laboratóriu nedocenená a prečo o nej ľudia vedia veľmi málo. Účastníci konferencie sa dozvedia aj niečo o výskume v oblasti neurodegeneratívnych chorôb, na ktorom práve pracujem, konkrétne o tom, ako sa dá využiť génová terapia na liečbu Alzheimerovej choroby.

Stanislav Jozef Krištofík

Learning & Development Trainer
Ďalším z rečníkov je člen Slovenskej debatnej asociácie, ktorý stále pracuje s týmto formátom, ktorý aj trénuje. Vo voľnom čase rád hráva hry, najmä Football manager, rád číta či sleduje svetovú politickú situáciu. Počas pandémie koronavírusu prekvapil samého seba a začal cvičiť jogu. Na TEDxYouth@MaláHora bude hovoriť o debate, o tom, že debata je podľa mňa najlepším nástrojom na učenie kritického myslenia, ktoré považujem za najviac podceňovaný soft-skill, ktorý bude musieť byť povinnou výbavou každého človeka.

Tomáš Sakal

Marketing + HR
Študoval v Česku a v Spojených štátoch. Zo všetkého najviac miluje dobré jedlo a sci-fi filmy, neohŕdne ani jazdou na e-kolobežkách alebo dobrou prechádzkou. Vo svojom vystúpení bude rozprávať o škole, o tom, čo mu dala a čo je reálne v živote treba, aby sa ostatní vedeli skôr naučiť, čo ich vie spraviť úspešnými.

Organizing team

Viktória
Olléová

Martin, Slovakia
Organizer

Jakub
Gallo

Martin, Slovakia
Co-organizer
  • Michal Salíni
    Team member